středa 5. září 2018

Opožděné narozeniny: Blog má 6 let!


Tak to snad není možné! Já letos regulérně zapomněla na blogové narozeniny a vzpomněla si o půl roku později. Well done, Veroniko. Ne, že by se tedy hroutil svět, ale vždy jsem si intuitivně vzpomněla pár dní před, abych přímo na narozeniny měla článek hotový. Takže pojďme teď všichni předstírat, že je 28. února a jdeme na to! Čas bilancování je tu. Šest let. To už je sakra dlouhá doba na psaní blogu. Během té doby se moje aktivita různě proměňuje, ale zrovna ten pátý rok jsem toho zvládla napsat zase docela dost, tedy 19 článků, což je více, než jeden za měsíc.
Já vím, to není nic moc k chlubení, ale vzhledem k tomu, že blog už zdaleka není hlavní priorita, tak jsem ráda, že inspirace na to něco sepsat přišla tolikrát. Buďme totiž upřímní, Instagram a Youtube trochu změnil blogový svět a lidem se zkrátka číst moc nechce. Tím pádem se blogerům nechce tolik psát, protože za mnohem více práce je mnohem méně odezvy, aneb článek vs.fotka na insta.

Statistické údaje teď budou trochu zpožděné, ale v poslední době se zas tak radikálně nemění, takže přivřeme oči. Facebook stále lehce roste a má krásných 5188 fanoušků, stejně tak Instagram s 3241 a Bloglovin se 407 (to fakt někdo používá :D?) . Počet čtenářů přes Blogger jediný klesl na 574, čemuž se úplně nedivím, protože to je něco, co vlastně ani nevím , k čemu je dobré potom, co se na Bloggeru přestaly zobrazovat aktuální články. 

Co se tedy událo od února do února? Naučila jsem se šít! No, naučila...jsem stále v procesu, ale zvládla jsem toho už docela dost. Batůžek, kosmetickou tašku, nebo potah na polštář, ale také basic šaty, pouzdra na nože a kolovou sukni! Dokonce jsem pár ušitých věcí i prodala, čemuž sama doteď nemůžu uvěřit. Byla jsem na dvou kurzech v Rebelionu, které vřele doporučuji. Šití jsem se věnovala v článcích Veronika švadlenka, což je i mnou používaný hashtag u mých výtvorů na insta.




Po roční pauze se také zase konal Cupcake Cup. Tentokrát ve větším stylu, v jiných prostorech a s vychytanou hodnotící aplikací! Bylo to skvělé jak vizuálně tak chuťově a celou akci jsem si užila i já. Vznikly tak dva články, jeden ze zákulisí příprav a jeden ze samotného hodování.




Sepsala jsem také dva články týkající se mých oblíbenců, ať už celoročních, nebo vánočních, protože v Brně se v poslední době roztrhl pytel s různými akcemi a obchůdky s autorskou tvorbou a to je něco pro mě.



Zase jsem strávila léto v Anglii, tentokrát v manažerské roli, takže jsem navázala osmým dílem na svou sérii My tasty England a ukázala vám trochu ze života summer school a malebného městečka Canterbury.


Na Anglii opět navazovala série článků z letní dovolené, která tentokrát proběhla ve Slovinsku. Věnovala jsem jí hned čtyři články týkající se přírody, měst a samozřejmě i jídla a vína. Tentokrát jsem se snažila psát i více praktických informací hodících se pro budoucí cestovatele s odkazy na ubytování a cenami.





Slovinská dovolená také odstartovala další sérii článků, a to Projekt Svatba o přípravách od A až do Z. Úsměvné je, že v minulém narozeninovém článku jsem se věnovala tématu svatby z trochu jiného úhlu a here I am - nevěsta!



Kromě toho jsem ještě sepsala článek o mé vysněné budoucí kuchyni, která už je celkem na dosah, receptech na fancy chlebíčky na silvestrovskou párty a o netradičním zážitkovém dárku, který jsme připravili mému tátovi k narozeninám a myslím, že se v něm může inspirovat skutečně každý.




A that´s it!

Mimo blogový svět jsem si ještě více přidala v mých psycho-logických aktivitách, nastoupila do psychoterapeutického výcviku v kongitivně-behaviorální terapii a založila si i vlastní praxi. Kromě šití jsem se taky nadchla do krasopísma, které poctivě trénuju, a do dalších ručních aktivit, jako je vyrábění všeho možného od lapačů snů po kokedamy a dál pokračuju v józe.

Díky moc všem pravidelným i nepravidelným a novým i starým čtenářům! Nebýt toho, že na články jsou i po té dlouhé době a v obrovské konkurenci stále především pozitivní odezvy, tak už by se tady toho moc nedělo.

Těším se, co přinese další blogový i offlinový rok!

2 komentáře:

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...