O mně a o blogu

Jmenuju se Veronika a s mým mužem, známým pod přezdívkou Sir, milujeme jídlo, které nás spojilo. Naše kuchyň praská ve švech, nákupy na běžné vaření vyžadují návštěvu pěti různých obchodů a pošírovaná vejce se dělají v sous-vide mašině. Náklady za návštěvy restaurací raději ani nepočítáme a cestovatelské destinace vybíráme podle jídla.

Taky mám ráda mašle, oční linky, výrazné rtěnky a většinu mého šatníku tvoří šaty. Strašně mě baví sledovat poupata orchidejí a tipovat, který den vykvetou. Zbožňuju mango, zázvor, domácí limonády, vůni kardamomu a zmrzlinu. Každé letní ráno se jdu podívat na zahradu jak povyrostly bylinky a raduju se, že koriandr stále žije. Miluju, když můžu lyžovat po sněhu plném varhánků, který právě přejela rolba. Mám ráda přiblblé seriály pro teenagery, Harryho Pottera a líbí se mi, když na sebe mávají řidiči z protijedoucích tramvají.

Pracuju jako psycholožka a taky mám vystudovanou žurnalistiku. Občas napíšu nějaká moudra o jídle, cestování a o psychologii pro různá média. Prostě vařím, peču, analyzuju, diagnostikuju, radím, uklidňuju a píšu. V únoru 2019 se nám se Sirem narodil syn Mikuláš, jeho příchod na svět blog také ovlivnil.

Blog jsem zakládala již v pravěku, tedy v roce 2011. V té době jsem byla v Česku jedna z prvních, takže jsem nepočítala s tím, že ho bude číst někdo kromě mě a pár mých kamarádů. Jakožto nevybouřená studentka žurnalistky jsem jen potřebovala prostor pro zhmotnění mé kreativity, takže přiblblý název Z ghetta blog, který vznikl už ani nevím jak v jedné hospodě s přáteli, mi přišel jako nejlepší nápad. Najednou mě napadlo, že když pořád vařím a peču a všechno si fotím, tak to sem budu přidávat taky. Postupně se tedy Z ghetta blog transformoval na foodblog, vy jste ho začali číst a tak to všechno vzniklo.Postupně se přidaly články cestovatelské, těhotenské a občas i něco úplně mimo. Blog je zkrátka takový jako jsem zrovna já. Díky, že mě čtete.

Veronika

Foto: Tereza Pallová, Zapózuj Si
Možná se tak narodila, možná je to Photoshop. (B je správně.)


Abyste se tu dobře orientovali, používejte štítky v pravém sloupci. Pokud vás zajímají recepty, v horní liště si můžete zvolit jen Receptové články. Pokud naopak nehodláte nic péct, ale chcete si přečíst nějaké ty rozhovory nebo reportáže, klikněte na Všechny ostatní články. Dále si můžete prohlédnout Abecední seznam receptů, rozřazený podle kategorií a náročnosti. Co všechno bych jednou ráda upekla si můžete prohlédnout v Bakelistu a co že je ten proklatý vanilkový extrakt a kde beru košíčky na cupcakes objevíte v záložce FAQ. Jak mi kde chutnalo a nechutnalo se dozvíte v Recenzích a jestli vás zajímá, kde všude jsem rozdávala rozumy, úsměvy do fotoaparátů a podělila se o své hluboké myšlenky, klikněte na rubriku Press. A nakonec, kdybyste měli cokoliv na srdci a chtěli mě stalkovat ještě více, záložka Kontakt bude to pravé pro vás.

35 komentářů:

  1. nejlepší about, jakej jsem kdy četla!!! a konečně si nepřipadám tak úchylně, když zvládnu dvě hodiny v kuse chodit po obchodě a vybírat si nový pánvičky, soupravy nádobí, mixéry, šlehače, různý formy na pečení a tak...jsem úchyl do pečení a vaření taky. Zatím jsem se nikdy neodhodlala to začít nějak zveřejňovat, ale to možná časem přijde. Místo učení projíždím recepty a blogy na netu, porovnávám je, a nemůžu dospat, než si něco upeču! Takže díky, že jsem konečně poznala, že v tom nejsem sama!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt?? Tak to moc dekuju, ja jsem si spis rikala, jestli to nekomu nebude pripadat az moc sileny :D
      A taky rada zjistuju, ze je na tom nekdo podobne jako ja, obcas si totiz mezi svymi vrstevniky pripadam trosku mimo :D
      Dneska bych se treba mela fakt dost ucit a furt premyslim, ze upecu vyzvu Daring bakers, tak nevim jak to dopadne :) Takze pec dal, snad budu i nadale zasobarna receptu :)

      Vymazat
    2. Na vázvu Daring bakers jsem moc zvědavá! Jestli máš alespoň trochu chuť a čas, tak hurá na to!!! Jo a já zase málem ztropila výtržnost když byl u nás v Tescu v akci želírovací cukr (no ale nekup to za 7,50), takže teď mám minimálně roční zásobu:)

      Vymazat
    3. Mam na to celej prosinec, takze na ni urcite cas prijde, podle pravidel se ale vzdycky zverejnuje az 27. , takze si jeste chvilku pockate :)
      Ja delam marmelady s Gelfixem, tak zelirovaci cukr ani nepouzivam, nebo to davas jeste na neco jinyho?

      Vymazat
    4. Dávám to do marmelád no:) Letos u mě nejvíc frčí ostružinová s jablky a hrušková se skořicí, ta je nejlepší na palačinky:)

      Vymazat
  2. Veronika, ty si úžasná. :)
    Veľmi mi chýbaš. :)

    OdpovědětVymazat
  3. sjezdovku s varhánkama po rolbě miluju ! :D
    a nejradši bych pekla taky pořád ( i když moje pečení je trošku jinde než tvoje krásné výtvory ), ale u nás doma se toho tolik nesní a já bych to tak sežrala všechno sama a stávala se tak stále kulatější :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, ty poslední recepty, co máš na blogu, jsou úplně super! Brzo něco vyzkouším :) No, u nás už skoro taky ne, ale já toho dost rozdám :D

      Vymazat
  4. Milujem tvoj blog a humor :D Musím si to about prečítať ešte raz :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashka, diky moc, muzes to cist klidne porad dokola, jen tento clanek :D

      Vymazat
  5. Ahoj, líbí se mi tvůj blog. Dneska jsem zkoušela čokoládový dort, nejsem žádný odborník a povedl se. Těším se na zkoušení dalších receptů. Jen bych se chtěla zeptat jestli bys mi neporadila nějaké dobré foodblogy, normálně na slaná jídla? Třeba tři a jeden, aby byl zaměřen na zdravější jídla (kuskus, jáhly a pod.) a další třeba na různé země, taky bych ráda zkusila nějaký sushi. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to mám radost, že se ti blog líbí a gratuluju k úspěšnému upečení dortu! :)
      Jasně, blogů je fakt strašně moc, každýmu vyhovuje něco jinýho, co se týče cizí kuchyně, tak sklvělý je indický - http://www.receptyzindie2.com/, zdravych je snad uplne nejvic - http://delicious-blog-lucie.blogspot.sk/, potom ne vylozene foodblog, ale recepty tam jsou a prave je to zamerene na zdrave veci je https://www.google.com/search?q=eat+run+love&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t, potom zaroven tochu do te asie je http://koketovanisvyzivou.blogspot.cz/a super je jeste treba http://crustycorner.blogspot.cz/. Kazdopadne kazdy ten blog tam nekd ema odkaz na dalsi oblibene, tak muzes hledat dal :) Doufam, ze te nektety zaujme , ale urcite jo, protoze holky osu hrozne sikovny :)

      Vymazat
  6. Úžasný blog, vždycky jsem si říkal proč lidi zakládají podobné stránky (blogy obecně) - snad jen kvůli blbým kecům a potřebě se nějak realizovat :-p, ale teď konečně vidím, že i blogy mají svůj smysl, humor a to něco, co mě láká číst další a další články :-) Kvůli tomuto webu mám potřebu udělat vlastní fanpejdž, ale nenapadá mě nic zajímavého, co bych tam psal.. snad mě chybí tvůj cit trefně vystihnout každodenní život, nebo se jen tak radovat z malých věcí. Good work, keep up!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky diky moc! Presne tyhle komentare me strasne tesi a pohaneji me v tom psat dal :) Moc si toho vazim, zvlast kdyz blogu je tak velke mnozstvi a vznikaji dalsi a dalsi. Doufam, ze do budoucna nezklamu a blog bude stale bavit tak, jako doposud :)
      (A maly spoiler budouciho deni, planuju reportaz z kurzu vietnamske kuchyne, modernich dezertu, brnenskeho i prazskeho food festivalu, apetit pikniku a rozhovory se skvelymi foodbloggery :)

      Vymazat
  7. Veroniko, musím se přidat s chválou. Blog je bezva. Jsem fanda do vaření, navštěvuji kurzy v každém koutku světa, kde mi na to zbude čas a z cest si vozím hlavně kuchyňské vychytávky. Přiznám se, že vůbec nemám ráda sladké chutě, a tak peču jen obyčejné bublaniny a koláče pro rodinu. Na Tvém blogu mě nadchly cupcakes, a to tak, že jsem se rozhodla je realizovat. Doma ale vůbec nemám (nepoužívám) cukr a místo něj používám stévii. Máš představu, co by to udělalo např. s krémem? Myslíš, že by to šlo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, mám radost, že se blog líbí a to i přesto, že tu převažuje právě to sladké, které tolik nemusíš! :)
      Musím říct, že zrovna volba cupcakes mě trochu překvapuje, protože ty jsou fakt dost sladké. Co se týče krému, tak mám obavu, že se stévií to nepůjde, ale nevím, nikdy jsem ji nepoužívala. Musela by být rozmixovaná na úplný prášek, pak by snad šance byla. Doporučuju spíše krém z tvarohu, kam nemusíš dávat sladidlo vůbec, nebo třeba jen med, jestli ten se u vás najde :)

      Vymazat
  8. Boží představení sama sebe :) jdu skouknout celý blog... Sice mě pečení moc nebere, ale ty se mi líbíš :D Bože to zní debilně :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, dnes jsme se potkaly na pečení s Aplou a já ochutnala ty nejskvělejší cupcakes a objevila super blog o jídle : - )

    Krásné, sladké a voňavé Vánoce. Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Mam fakt velkou radost, ze cupcakes chutnaly! Doufam, ze se jeste nekde uvidime :)
      I tobe krasne Vanoce s cupcakama! :)

      Vymazat
  10. Seš úžasná! Miluju tvůj blog a miluju pečení. Jak říkáš, občas si mezi svýma vrstevníkama připadám jak z jiný planety. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ten článek mě rozesmál, výborný sebeuvedení, taky se mi líbí, když na sebe řidiči v tramvaji mávají :) Jinak krásná fotka a krásné šaty :) Po přečtení pár článků jdu asi nakoupit a zkusit cupcakes s burákovým máslem / miluju ho!:) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za všechny pochvaly! Budu držet palce, ať se cupcakes povedou, ty s burákovým máslem jsou jedny z mých nejoblíbenějších :)

      Vymazat
  12. Super blog , fakt potešil a rozosmial.Tie cupcakes .súúúú fakt božie!!! ......tiež mam rada Harryho a priblble serialy pre teenegerov :) aspon v tom nie som jedinaa :)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky Tvým úžasným cup cakes receptům se ze mne stal těžký závislák na pečení! :) No, ale ani rodina, ani přítel proti nejsou, jen se mi teď vůbec nechce pročítat bichle k zápočtům, raději bych zkusila třeba red velvet :)
    Takže, děkuju moc, pomalu ale jistě už nejsem ,,ta nešika, kterou z kuchyně raději odhánět,, :) A jinak, úvod je opravdu vtipně a svěže napsaný, takže se Ti tu kouknu asi nejen po receptech :)) Měj se a jen tak dále :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem rada, ze jse zase nekoho nakazila! :D A red velvet doporucuju, ty maj skoro vsichni nejradsi :)
      A dekuju ;)

      Vymazat
  14. Ahoj ahoj! Máš vážně super blog a doslova miluju tvoje recepty! Hlavně je vždycky píšeš tak krásně srozumitelně, že je zvladne i takovej truhlík jako já :D Chtěla jsem tě poprosit, jestli bys sem nedala recepty na citrónové a mandlové cupcakes, na tvém Instagramu i Facebooku vypadají naprosto skvěle! Díky moc a spoustu radosti při pečení! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuju, jsem rada, ze se ti podle receptu dari :) Casem je sem snad dam, ale nemam ted pekny fotky, napis mi kdyztak na mail a ja ti obratem poslu aspon ten recept. :)

      Vymazat
  15. Know that numerous home grown enhancements may likewise cooperate with hydroxychloroquine, so inquire as to whether you have inquiries concerning potential collaborations between the enhancement you intend to take and https://buyivermectin24.com/product/hydroxychloroquine-200-mg/.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...