sobota 27. října 2012

Nejlepší čokoládové sušenky


Pravidelní čtenáři a ti, co mě znají ví, že jsem milovník sušenek. A v tomhle článku vás čekají ty nejlepší, nejoblíbenější a nejsušenkovatější sušenky ever. Proč? Protože jsem je vymyslela!
Teď vážně, tyhle cookies jsou fakt trhák, peču je na každou kulinářskou i nekulinářskou akci, která se u nás koná a nikdy nezbude ani kousek. Zbožňují je hlavně děti (od batolat až po adolescentní přátele mé sestry), ale nadchly i mého dědu, kterému jen tak něco, co nevypadá jako klasická česká buchta nechutná. Recept jsem rozdala už celé řádce lidí a většinou u nich zdomácněl stejně rychle jako u mě.

Když jsem začínala péct, hledala jsem dokonalý recept na chocolate chip cookies, který jsem sice doteď nenašla, ale zato jsem všelijakým zkoušením a vypotřebováním tun másla vytvořila recept na tyto sušenky, kterým sice pracovně cookies říkám, ale oproti typickým americkým mají trochu jinou strukturu. Je u nich menší poměr másla a mouky a nejsou žvýkavé chewy konzistence, tak jako je pro americké cookies typické. Na povrchu jsou spíše tvrdší, ale uvnitř vláčné i křupavé zároveň. Co se týče čokolády, víte, že většinou doporučuju používat ty extra kvalitní. Tady ale klidně sáhněte po čokoládě na vaření. Ta se totiž po upečení neroztéká a zůstává celistvá, což mi konkrétně v tomto případě chutná prostě víc.

Těsto nevyžaduje chlazení, sušenky se pečou 8 minut a většinu surovin máte běžně doma.
 Mám dojem, že už jsem vám předložila takových argumentů, že si je prostě musíte zkusit udělat taky! Pokud by vám náhodou nechutnaly, tak nejste žádní sušenkologové  a můžete se jít vycpat, tak mi napište a já vám je napeču sama!


NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY

(200 stupňů/ 8 minut / cca 50 kusů)

190 g měkkého másla
250 g hnědého cukru (může být napůl s normálním, kdo není tolik na sladké, může ubrat max 30 g, kvůli konzistenci)
2 vejce
2 plné lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 čokoláda nakrájená na malé kousky (může být na vaření, nebo hořká, zkrátka taková, co vám chutná)
1 lžíce medu
350-390 g hladké mouky + na zpracování


 

Postup:


1. Jako první si předehřejeme troubu na 200-210 stupňů a vyndáme máslo z ledničky. Až povolí a změkne (pokud se rozhodnete impulzivně, dejte ho na malé kostičky na 20 vteřin do mikrovlnky), nakrájíme ho na kousky velké přibližně 2 centimetry a vyšleháme ho s cukrem do pěnové konzistence. (max 2 minuty). 

2. Mezitím si nakrájíme na menší kousky čokoládu. Postupně přidáme vajíčka, med, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a sůl. . 

3. Mouku přidáváme postupně, vždy cca 2 lžíce, necháme zpracovat robotem (nebo rukou) a opakujeme až do spotřebování veškeré mouky. Když máme zpracovanou asi polovinu mouky, přisypeme dvě třetiny nakrájené čokolády, zbytek zatím odložíme a přidáme zbývající mouku. Vznikne nám relativně dost lepivé těsto. Pokud se na vás hodně lepí, i když máte ruce od mouky, tak trošku přisypte.

Výsledné těsto

Na plech si dáme papír na pečení, vedle si vysypeme trochu hladké mouky, kterou si hodně obalíme ruce a děláme z těsta kuličky o průměru asi 2 centimetry. Těsto skutečně nesmí lepit, jinak se kuličky rozplácnou. Do každé kuličky zapíchneme čokoládu (z té jedné třetiny, kterou jsme si odložili). Kuličky nerozmačkáváme.

Kuličky před pečením

Dáme péct na 8 minut, sušenky jsou hotové, i když vypadají, že se rozpadají. Můžeme opatrně zkontrolovat tak, že si vezmeme malou lžičku, kterou nadzvedneme jednu sušenku a vidíme, že je lehounce hnědá, spíše zlatá a barva tvoří jakoby mapy. Určitě nechceme, aby byl spodek jednolitě hnědý, to už znamená, že tam zůstaly moc dlouho a budou hořké. 

Takhle vypadá supersušenka zespodu

Necháme je chvíli zchladnout, stačí tak 10 minut a můžeme se začít nacpávat.



Tipy:

  • Místo čokolády můžeme přidat lentilky
  • Kdo chce, přidá nasekané ořechy, nebo mandle
  • Můžeme ozdobit čokoládovou polevou 

Pokud se vám podaří udělat stejně velké kuličky (na což si dávejte pozor, protože pokud ne, tak některé přepečete), vyjde těsto na cca 50-53 kousků. Zní to jako strašně moc, ale věřte mi, sní se rychleji, než čekáte.

 Pokud ne, tak dobrá zpráva je, že vydrží až pět dní, v tom případě je ale zavřete do krabičky.
 Jsou výborné i jako dobrota na cesty, protože se od nich nezašpiníte a dobře se přenášejí. 

Pokud chcete něco z mých receptů vyzkoušet, ale nevíte co, tak běžte do tohoto, jedna z mých nejoblíbenějších a nejúspěšnějších dobrot ever! 







Energetické hodnoty na 1 kousek jsou zhruba 350 kJ, 10 g cukru, na bílkoviny zapoměňte a tuky cca 4 gramy. Ale stejně nikdy nesníte jen jeden kousek, tak se na to radši vykašlete.


P.S. Jsem už hodně velká bloggerka, což se pozná tak, že v pravém sloupci je Like box mé Facebookové stránky, takže ...  lajk, lajk, lajk a share, share, share! Nově možnost odběru emailem a samozřejmě nezbytná anketka, ať vím, co si moji milí čtenáři myslí, takže hlasujte! 
A nebojte se komentovat! Pozitivně, negativně, nebo se jen zeptejte na cokoliv, co vás zajímá.

84 komentářů:

  1. ty by šly určitě ještě zdravěji :) a pak by byly dokonalé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zdravěji by šly nepochybně, ony totiž tak jak jsou nejsou zrovna vhodné do redukční diety :D Ale jsou fakt výborné :)

      Vymazat
  2. ahoj, super blog. hned jsem se přidala k pravidelným čtenářům! určitě budu chodit častěji ;) inspirativních receptů není nikdy dost. Pa L.

    zdravejist.blogspot.com

    gurmankalenulka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Oj, objevila jsem tvůj blog dnes (kdosi z mých facebookových přátel nasdílel článek o Fifty Shades of Grey, nad kterým jsem se mimochodem výborně pobavila) a jak se tak rozhlížím, na chvíli tu zakotvím. :) Ráda peču, takže rozhodně některé z tvých receptů vyzkouším, sušenky možná hned zítra. :D Jen bych se chtěla zeptat, ten vanilkový extrakt doma nemám a jen tak ho shánět zřejmě nepojedu... vážně je to bez něj až takový rozdíl?
    Pečení zdar!
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsem ráda,žes nezůstala jen u 50 Shades a prokousala se i k méně zábavným tématům! :D Co se týče vanilkového extraktu, tak tak jak píšu tady http://zghettablog.blogspot.cz/p/pruvodce-surovinami.html , v sušenkách se vynechat dá. Ale s ním je to vždycky lepší ;) Tak se těším, až něco napečeš a budu ráda, když pošleš fotku :)

      Vymazat
    2. Někde jsem četla, že rum je ještě lepší.

      Vymazat
    3. No, místo vanilkové extraktu ale asi ne :) Je to něco úplně jiného, i když někde rum poslouží taky dobře :)

      Vymazat
  4. Veru tak jsem se rozhodla vyzkoušet něco z tvých receptů, a protože jsem docela lenoch, tak jsem si vybrala sušenky ... a povedly se skvěle! :-) musím uznat, že jsou skutečně moc dobré, rychlé a jednoduché i pro typy jako já, kteří v kuchyni neradi tráví víc času než je nezbytně nutné :-) díky! Ade

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Ade, to mam radost, ze i ty! :) A jeste vetsi, ze ti susenky chutnaly! Kdybys mela, polsi fotku :)

      Vymazat
  5. Dělala jsem je 2x a pokaždé se po nich jen zaprášilo :) podruhé je ani nenechali pořádně vychladnout :D takže za mě 5 hvězdiček z 5 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super, to me tesi! Ale pozor na tu horkou cokoladu, kdyz je jite za tepla, at se doma nespalite! :D

      Vymazat
  6. Dnes vyzkoušeno, jsou výborné! Děkuji za recept ;).

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem je právě upekla! Na to, že jsem na vaření takový dřevo jsem s nima opravdu spokojená, jsou výborné, akorát hodně sladké. Moc děkuju za recept, lepší bych asi nesehnala, je super, že to všechno popisuješ tak, že myslíš i na ty co nejsou...ehm...profesionálové :D Nicméně když jsem je vyndavala z trouby po těch osmi minutách, tak jsem myslela, že jsou nedopečené, protože mi přišlo že se rozpadají. Proto se mi i první plech trochu přepekl, ale u druhého už jsem postupovala podle tebe. Určitě si co nejdřív upeču něco dalšího od tebe! :) Tady odkaz na fotku: http://img.janforman.com/20131012164900zjn0.jpg
    Áďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Áďo, díky moc za zpětnou vazbu, sušenky se ti povedly skvěle! Jsem ráda, že se ti recept líbil a že se ti podle něj dobře pracovalo :)
      Však já taky nejsem žádná profesionálka, proto to tak píšu! :D
      Díky za fotku, už je v galerii na Facebooku :)

      Vymazat
  8. Ahoj,

    víc a víc se zajímám o jídlo a vše kolem něj....proto jsem narazil i na Tvůj blog - je moc fajn a vyzkoušel jsem tenle recík na sušenky. Jsou fakt dobrý, chutnaly opravdu všem - od seniorů po děti - každý by tam něco chtěl přidat (píšu si píšu dědovi příště navíc rozinku, tetičce zase kandovaný ovoce, ta by chtěl "čokoládu" bílou).... a je to fajn, myslím že recept je celkem variabilní. Pro mě osobně je čoko zapíchnutá v sušence zbytečné a popravdě nepraktická, po vystydnutí čokoláda už neztuhne uplně a pak se od sebe akorát umažou a nebo to proložím, ale stejně je to upatlané, kdybych to jen servíroval doma, tak není problém. Ale jsou opravdu výborné - jen můj postřeh - udělal jsem je hned důležitě z dvojité dávky (:-D ) a bylo toho tolik, že jsem si půlku uložil do lednice (v pátek) a v neděli jsem je vytáhl (ano ty z pátku už byly dávno zpapaný). Sušenky chutnají jinak a nejsou tak křehké jako ty páteční, jsou hutné a docela těžké. Takže příště upéct vše a hned a bude to bez chybičky :-) Díky za recík a budu Tě dál sledovat, číst a zkoušet recepty. Lukas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky moc za super feedback. Máš pravdu, ty sušenky jsou hodně variabilní, je to vlastně takovej základní recept, kterej se dá dále upravovat.
      Mně obvykle zapíchnutá čokoláda ztuhne, ale je fakt , že je tomu třeba dát tak hodinu a do té doby je neskládat na sebe.
      Wow, z dvojté dávky, to mohlo být kolem 100 sušenek! :D
      Já si myslím, že problém byl v té lednici, že kdybys je nechal normálně venku, tak to bude lepší. Ale je jasné, že se chuť a konzistence po týdnu lehce změní :) U nás teda nikdy tak dlouho nevydržely :D
      Tak jsem ráda, že jsi byl spokojen a budu se těšit na další názory a reakce :)

      Vymazat
  9. Dělala jsem to přesně podle tvého receptu ale jsou měkké, tak nějak jsem čekala že budou křupavé když jsou to sušenky:D Takže jak to mělo být? Měkké nebo křupavé?:) Jinak jsou výborné, díky za super recept:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křupavé určitě ne, jsou spíše měkké a dlouho tak vydrží :) Však sušenky nemusí být jen křupavé, ne :)? Cookies taky nejsou většinou :)

      Vymazat
  10. práve som dopiekla.. majú dosť výrazný fyzický defekt (sú priveľké, rozplácnuté a stiekli mi na plechu dokopy - asi málo múky), ale chutia výborne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hlavne, ze dobre chutnaji! Vzhled se vychyta priste :)

      Vymazat
  11. Tak jsem recept taky zkusila. Že mám místo 25 sušenek 50 a jsou na celým plechu, nechám stranou - drobnost :D Ale moc nerozumím tomu, že ze spodu jsou hnědé, ale hotové ještě nejsou (na špejli se těsto lepilo). Tak nevím, co mám dělat, nechávám to dopéct, ale zas se bojím, že budou zespoda připečené. Asi hloupej problém, ale s pečením teprve začínám, tak mě to udivilo a zmátlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to testo je cca na 50 susenek, takze to by nemela byt chyba :)
      Do susenek se spejli nepicha, nech je vychladnout, ony jsou hotove, jen jsou jeste horke. Proto pisu, ze jsou hotove i kdyz vypadaji ze se rozpadaji. Dopect je nenechavej, urcite ne vic jak 10 minut. Ja myslim, ze to bude ok :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Jé, já to napsala špatně. Místo 50 sušenek mám 25 :) Prostě mám všechny dvakrát větší mou vlastní chybou, a proto se mi i všechny slepily.
      A děkuju za tip, špejli teda příště nechám stranou :)

      Vymazat
    4. Aha, uz chapu :)
      Ja se prave ty recepty snazim psat dost podrobne, takze kdyz se to ma kontrolovat spejli, tak to tam je, ale u susenek se to nedela nikdy. Jak to nakonec dopadlo?

      Vymazat
  12. Prave jsem je vyzkousela z bezlepkovy mouky. Mam radsi tmavsi, tak jsem je tam nechala dyl a chutove rozhodne lepsi ty tmavsi, nez ty svetlejsi. Ale to je tim, ze ja radsi vic upeceny. Druhou varku jsem uspesne spalila :-( Jinak super recept a skvelej blog, diky a preju hodne ctenaru. Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to si vubec nedovedu predstavit, tak diky moc za info, ze to jde! :) No jo, kazdy ma rad neco, ja zase preferuju mekci :)
      Dekuju moc ! :)

      Vymazat
    2. Nastesti pouzivam vychytanou mouku, co se chova jako normalni hladka. Takze rozdil znat neni. Takze uricte vyzkousim dalsi tve recepty bezlepkove :-)

      Vymazat
    3. Ahoj moc bych te chtěla poprosit z jaké bezlepkove mouky jsi to dělala? Z Jizerky? Ja je mam pravé strach udelat z bezlepkove aby se mi povedly tak by se hodila dobra rada����jeste jsem přemýšlel ze je udělám ze spaldovky, ale to neni úplně bez lepku.

      Vymazat
  13. Ahoj :-) Musím sušenky vychválit.Jsou výborné ! A zvládne je každý. Pekla jsem je se svou pětiletou dcerou, jen jsem ji odvažovala suroviny a obsluhovala troubu. Těsto jsme si rozdělili na tři díly, jedno jsme udělali podle tebe, do druheho jsme nasypali kokos a do třetího vlašské ořechy a ozdobili je misto čokolády kouskem ořechu. Dceři strašně chutnají a to je co říct, protože ta nechce jíst pomalu nic upečeného. Veronika a Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé a dceru máš velmi šikovnou! :)
      S ořechy taky občas dělám a s kokosem musí být skvělé! :)

      Veronikám a Verunkám zdar! :)

      Vymazat
  14. Jsou výborný, dělala jsem s lentilkami. Akorát teda první plech jsem nechala opravdu 8 minut, nekoukala na to a některé už byly spálené. Takže příště radši budu koukat každou chvilku, protože jsou fakt rychle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju, s lentilkama jsou taky super :) Je to tak, musi se to vychytat podle trouby, jde to hrozne rychle.

      Vymazat
  15. Ahoj Veroniko. Jsem chlap a peču jen zřídka (většinou, když něco "žehlím"). Obvykle mívám jediné kritérium - hlavně, ať se tam nic moc nevaří, nemíchá, nemá to polevy a je to rychlé.

    O Tobě jsem neměl tušení. Díky Objevit.cz jsem našel Tvůj blog, který je skvělý a hlavně jsem našel tenhle recept, kvůli kterému právě odcházím do obchodu pro ingredience. Je to super!

    Jen tak dál, my staří mládenci (40) Ti budeme moc vděční. ;-)

    Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine, moc ti dekuju za mila slova a jsem rada, ze te sem Objevit privedlo :)
      Doufam, ze susenky se povedly! :)

      Vymazat
    2. Kam mám poslat fotky z mého snažení? :-) Můžeš pobavit své čtenáře. :-)

      Vymazat
    3. Na zghettablog@gmail.com

      Doufam, ze se spis potesim nez pobavim! :D

      Vymazat
    4. Veri, poslal jsem Ti ten mail, dej mi vědět, jestli došel a jestli šly stáhnout ty fotky. :-)

      M.

      Vymazat
  16. Taaak, dneska jsem zkoušela tyto sušenky. Čekala jsem klasickou drolící sušenku, ale nekonalo se! Ta konzistence je teda parádní, ještě jsem nic takového nejedla (nejspíš proto, že jsem žádné sušenky ještě nepekla, hehe). Dala jsem o 40g méně cukru a příště ještě trochu uberu. A protože se mi nechtělo krájet čokoládu na kousky (a nechtěla jsem mít v sušenkách velké kousky), hodila jsem ji do mixéru a umixovala. Pravda, vydával místy děsivější zvuky, nicméně čokoládu pěkně rozdrtil a nechal i větší kousky. Sušenky tedy nejsou světlé, spíš tmavější a po vytažení z trouby krásně voněly po čokoládě. U první várky jsem doprostřed trochu dloubla prstem, jsou tedy víc placatější, u druhé jsem to nechala tak a jsou víc bochánkovitější. Těsto se vařečkou špatně míchá, robot nemám, takže jsem ke konci už musela míchat rukou. Ale to mi nevadí, mám takový lepší pocit, když se těsta dotýkám.:D Nejsem úchyl, prosím.
    Máš super blog i humor. Vanilkový extrakt je dobrý nápad, ale není moc cítit, tak možná příště zkusím dvě lžičky?

    Na mobilu není moc slavný foťák, ale tak...
    http://anetnet.rajce.idnes.cz/nastenka/#WP_20140411_006.jpg
    http://anetnet.rajce.idnes.cz/nastenka/#WP_20140411_007.jpg

    Měj se pěkně,

    Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc dekuju za fotky, susenky mas krasne, takove dokonale kulate :) Napad s cokoladou je fajn, jsou ve vysledku trosku jine, ale to neni vubec na skodu :) Ja nekdy taky micham tohle testo rukou a taky to mam moc rada, takze na tom neshledavam nic uchylneho :D
      Zalezi jaky vanilkovy extrakt pouzivas, muj je hodne silny, takze to fakt staci, ale klidne zkus dat dve a uvidis.
      Moc dekuju za mily komentar :)

      Vymazat
  17. Děkuji za úžasný tip! Jsem jako au-pair ve Francii a každou středu s holkama pečeme (do té doby jsem sama pekla asi tak 5x v životě), tvoje sušenky jsme zvládly a skvěle si pochutnaly, dokonce ani nenadělaly moc nepořádku! Skvělé, jdu zkontrolovat co tu máš, ať máme co péct i příští středu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja dekuju za krasny komentar a jsem rada, ze se susenky povedly i pres ne prilis velke zkusenosti :)
      Doufam, ze se bude darit i priste! :)

      Vymazat
  18. Za chvíli se na ně vrhnu a vezmu je zítra spolužákům na poslední zvonění. Dám pak vědět, jak dopadly :) Já bohužel asi neochutnám, jelikož jak bych si vzala jednu, strhlo by se to jako lavina (znám se) a sežrala bych aspoň polovinu, než bych je odnesla do školy. Nebo takhle... všechny je rozdám, a pak si asi vezmu tu poslední, jelikož další už nebude. Ha, to jsem to vymyslela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je potreba si spis oddelat vzdycky predem, pak uz nezbude! :D

      Vymazat
  19. Právě jsem sušenky vatáhla z trouby. Jsou výborné, mám pocit, že moc dlouho nevydrží :D
    Děkuju za recept, určitě je budu péct častěji než je zdrávo :D

    Zdeňka

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, tak jsem sušenky před chvílí dopekla z trouby a paráda! :) Jsou krásně měkké a vypadají hezky, jen jsem je pekla o něco déle, cca 11 minut, máme pomalou troubu, takže po osmi minutách byly pořád úplně syrové. Chuťově jsou super, jen to příště musím vychytat s čokoládou na vrchu a neskládat na sebe sušenky hned.

    Měj se hezky,
    Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *vyndala z trouby :)

      S.

      Vymazat
    2. Tak hlavne, ze sis poradila a dobre to dopadlo! Moc diky za zpravu :)

      Vymazat
  21. Mně nechutnaly! Kdy se můžu těšit na tvoji dávku? ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Už od zimy, kdy vždycky koukáme na seriál Přátelé na Moniku jak furt peče cookies, sháním recept na jedlé a chutné sušenky, aby nebyly měkké, žvejkavé, ale ani vyschlé, drobivé ani nesmrděly zdravím. Takže už několik receptů vyzkoušeno a žádný jsem pro jistotu neopakovala.
    Ale tyhle vaše jsou BOŽSKÉ !!!! Sama jsem už s trochou pomocí malé dcerunky zdlábla dva plechy a to jsem se rozhodla trochu zhubnout. Takže sotva s tímto receptem.
    Na povrchu křupnout a vevnitř jsou akorát vláčné, jsou akorát sladké, akorát chutné, prostě geniální.
    Jenom poprvé jsem neměla pr.do.peč., tak jsem tam dala sodu a rozhodně ne - byly měkké a nikdy na nich nevznikla ta křupavá krustička. A nakonec jsem si ten recept trochu upravila k obrazu svému - mouku 1/2 na půl se špaldovou a ubírám třtinový cukr a namísto něj trochu agávového sirupu. A navíc rozinky... nebo oříšky... zítra zkusím brusinky, ale vždycky s čoko. Jsou prostě božské !!!!!!!!! Díky !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrat dekuju za krasny komentar, jsem rada, ze se susenky setkaly s uspechem podobne jako u nas! :) A je na nich super prave i to, ze si je kazdy muze trochu upravit podle sebe :)
      Tak at dal vsem chutnaji!

      Vymazat
  23. Asi před měsícem jsem narazila na Tvůj blog, před 3 týdny jsem vyzkoušela první recept - red velvet cupcakes - a dneska jsem se vrhla na sušenky. Skvělý, skvělý, všecko skvělý! Máš moc hezky popsaný recepty, který, když se dodržují, nezklamou :)) Já teda dneska přešvihla u prvního plechu pečení asi o 3 minutky a podepsalo se to na výsledku, ale u druhýho jsem si dala pozor a vyšly moc pěkně a chutnají výborně! U tohohle blogu stoprocentně zůstávám a vsadím se, že vyzkouším časem snad všechny Tvoje recepty :)

    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeje, ja uplne prehledla nove komentare u tohoto clanku! Mockrat dekuju za pochvaly a jsem rada, ze se ti podle nich dobre pece! :)

      Vymazat
  24. DĚCKA NEPEČTTE TO!!! jsou tak výborný, že jsem porušila všechny své večerní stravovací návyky ;))) a to několikanásobně!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Hledala jsem nějakou rychlovku a našla tohle. Sušenky peču ráda, ale podobné mi ještě v repertoáru chyběly. A po prvním pečení je jasno, že u mě zaujmou podobné místo jako u tebe. Dělala jsem je v pátek večer, pro jistotu jen z poloviční dávky, co kdyby se to náhodou nepovedlo. Když jsem po upečení koukala na plný tác sušenek, říkala jsem si: zaplaťpánbůh, to nám přes víkend vydrží. No jo, v sobotu odpoledne už jsem pekla další... :) Takže díky moc za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, jsem rada, ze susenky zdomacnely i u vas doma! :)

      Vymazat
  26. Perfektni! I ja Totalni kuchynsky loser ;) jsem to zvladla, dekuji za recept!! Pravdepodobne mne to motivuje k dalsim pokusum :) p.s. do poslednich par jsem prihodila rozmackany banan - z krasne tvarovanych nepatlavych kulicek byly sice okamzite rozpatlane patvary, nicmene chut skvela!!! Diky moc a hodne zdaru v kuchyni i jinde!
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, s bananem me tyhle zrovna jeste nenapadly, tak dekuju za tip! :) Jsem rada, ze se zadarilo :)

      Vymazat
  27. Áhoj, vyzkoušel jsem kdejaký recept, ale Tvoje sůši jsou the best. Dělal jsem je snad už 10x a jsou stále žádané! Omylem jsem pár zapomněl v plechovce...i po 10 dnech byly pořád super. O víkendu se na ně opět vrhnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juchu, to jsem rada! A desetkrat? Wow :) Diky moc!

      Vymazat
  28. Ahoj! Právě jsem dopekla sůši :D Dělala jsem to teda radši z poloviční dávky (kdyby se mi to nepovedlo, protože sem strašná lopatka). A jsou prostě úúúúúúúžasnéééé! Úplně se mi rozplývaj na jazyku! Určitě budou mít doma úspěch a nejen doma :D

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, fakt dáváš máslo, nebo tuk na pečení, tedy např. Heru? Chystám se na ně a netuším :-) Dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dala normálně máslo :) Takové to modré, jihočeské tuším :)

      Vymazat
    2. Jasne, maslo. Heru nedavam nikdy. V susenkach by to vylozene nebylo dobry.

      Vymazat
  30. ahojda Veru, tvuj blog je úžasný!! dělala jsem už perník a hned zapsala do receptu !ostatní se dělají boule za ušima !chci se zeptat,mám před svatbou a chci péct susenky,mam i razítko ( made with love). na tohle těsto by to asi použít nešlo ,že? delala jsem tolik sušenek a zadný mi nepřišly dobry a věřím že ty tvoje budou ! jen potr.poradi..zda by to šlo použit i u techto aby tam byl otisk razitka? :)) děkuji za odpověď, s pozdravem Verča :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, diky moc! Obavam se ale, ze tady razitko pouzit nepujde, protoze ony se dost v troube nafouknou, razitka jsou lepsi spis na placaty susenky, jako jsou sables a tak. Nebo na linecky treba.

      Vymazat
    2. Dekuji za radu...tak ja vyzkouším s tím razítkem recept na sables ��

      Vymazat
  31. dobrý den, rozhodla jsem se péct vaše sušenky. Chci se zeptat,když nemam hnědý cukr a dam jen normální, vádi to hodně ???preji pěkný den

    OdpovědětVymazat
  32. Pomoc! Pomoc! Jsem už naprosto bezeadná:( Sušenky jsou vždy po chuťové stránce naprosto úžasné, jenže nikdy nevydrží tvar při pečení a mám z nich placky jak palačinky. Nevím už co dělám špatně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus pridat vic mouky a mozna pect na vyssi teplotu.

      Vymazat
  33. Tak jsem konečně po pár letech, co pravidelně navštěvuju váš blog, upekla tyhle fakt skvělé sušenky. A popravdě, když jsem si přečetla, kolik má jedna sušenka kalorií, málem jsem se vyvrátila pod stůl. Zdlábla jsem jich na posezení k odpolední káviččce dobrou půlku...tedy pokryla jsem svou denní energetickou potřebu na několik dní dopředu. I manželovi a dětem chutnalo...ti naštěstí snědli zbytek, jinak bych se toho musela zhostit já. A to jsem začala chodit cvičit, ať jsem fit do plavek:-)
    Mám jeden malý dotaz...jaké zhruba množství oříšků či sušeného ovoce můžu pro příště přidat, aby vše drželo pohromadě? Předem děkuji za odpověď. S takovými vlašáky a brusinkami to musí být taky lahoda..
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orisku a suseneho ovoce bych se nebala, nijak zasadne to susenky neovlivni, takze klidne 100, 150 gramu :)

      Vymazat
  34. Děkuji za recept, sušenky jsou výborné!!! Do těsta jsem dala pouze bílý cukr a místo vanilkového extraktu rum - je to sice ,,prznění´´, ale i přesto jsou vynikající :) Hned mně zradil mixér, ale poradila jsem si i s klasickou metličkou (aspoň jsem procvičila ruce :D ). Pekla jsem je na 180°C cca 10 minut, spíš záleží na troubě :) Vyšlo mi 60 kusů, dělala jsem trošku menší kuličky. Recept zařazuji do svých oblíbených, určitě vyzkouším různé vyrianty :) Recept doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem rada, ze chutnaly i tak :) A tyhle jdou nastesti celkem hrave i bez hardwaru :)

      Vymazat
  35. Sušenky jsou zničující. Včera jsem jich dala pár sousedce a už je tu zase na návštěvě a podezřele se rozhlíží. Budu je muset z toho trezoru vytáhnout :)
    Diky.
    Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak snad u vas nebude sousedka nastoupena kazdej den! :D

      Vymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...