neděle 23. dubna 2017

Cupcake Cup Brno 2017: backstage

Tak už se zase cupcakovalo ve velkým! Loni jsem měla dost jiných starostí, takže jsem Cupcake Cup Brno raději nechala na lepší konstalaci hvězd, a ta letos přišla! Potřetí už jsem chtěla, aby to opravdu bylo trochu vychytanější, profesionálnější a lépe zorganizované. To znamenalo sehnat větší prostory, protože byť je Atlas moje srdcovka, trochu jsme se tam už mačkali. Takže jsem si pronajala Industru, která je podle mě pro podobné akce skvělým místem. Řekla jsem si, že 100 lidí by byl tak ideál a pak jsem až do spuštění přihlašování byla nervózní, že se mi nikdo nepřihlásí, nebude o akci zájem, bude to trapas a já si budu muset udělat v pronajatém prostoru soukromou párty. Přece jen, loňský výpadek se mohl projevit a člověk nikdy neví. Naštěstí jsem se spletla a místa se mi od vteřiny spuštění plnila doslova před očima a skvěle vyšel i počet cukrářů - představovala jsem si jich 24 a přesně to se stalo!

Největší problém, který byl na obou předchozích ročnících, bylo počítání bodů, respektive jejich přepisování do excelové tabulky. Při letošním počtu by to znamenalo zapsání téměř 5 tisíc číslic, což by chtělo už menší tým brigádníků a stejně by to trvalo sto let. Poprosila jsem tedy svého soukromého webového vývojáře, jestli by mi nenaprogramoval hodnotící tabulku, která by fungovala na mobilech. Ten se toho chytl až příliš zodpovědně, což mělo za následek, že jsem tak zhruba tři týdny nemohla promluvit, abych nenarušila programovací flow a říkala si, že vlastně ti brigádníci by nebyli úplně marní. (Člověk by řekl, že po akci tohle skončí,ale ne. Teď se už pár hodin vychytávají ani nevím jaké chyby!)

Taky jsem letos chtěla lépe prezentovat sponzory, respektive přímo ceny. Opět se mi totiž povedlo získat pro spolupráci sponzory, ze kterých jsem byla nadšená. Je jasné, že člověk má obvykle radost už ze samotné výhry, ale když už má dostat nějaké ceny, tak ať to za to stojí. Samozřejmě se nejde trefit do vkusu každému, ale vybírám holt tak, jak by se to líbilo mně samotné.

Tisíceré díky Mixit, který sponzoroval Cupcake Cup Brno již od 1. ročníku a letos zase poslal krabici plnou dobrot. Potřetí taky sponzorovalo soutěž Sklizeno - letos to byly zástěry a Wostok limonády. Potřetí u toho také byli kluci kolem BKN, Pandy a 4pokojů, tentokrát to byl tedy poukaz právě do jejich nejnovějšího podniku 4pokoje.





Mezi nové sponzory z řad podniků patřil Bůcheck, nanuková poukázka do brněnské Prahy, poukaz na chleba od Laskominy od Maryny a kavárna Mezi stromy, která věnovala také láhev sherry.


Dále to z řad umělců byly Ellastration a Petruccya a Puravidashop. Danča z Ellastration je moje dlouholetá kamarádka z volejbalu a teď pod svou značkou tvoří krásné ilustrace, které jsou třeba na hrníčkách, batůžcích, taškách, nebo na obrazech. Vítězové dostaly právě hrníčky na espresso a na něco většího. Petruccyu už ode mě z blogu znáte, mám od ní doma 4 obrazy, legíny a batůžek, který věnovala do soutěže jsem si musela prostě pořídit taky! Kromě toho věnovala také zástěry a látkové přenosky na koláče nebo dorty. Ach!






Umělecký zážitek bude čekat taky vítěze poukazu na kurz šití od Rebelionu, až si ušije vlastní tričko! Ano, je to ten, kam teď chodím i já sama a klukům moc děkuju!

Taky jsem moc ráda za sponzorský dar od Projektu Kombucha, kteří vyrábí super originální a zajímavé kombinace chutí, kdy je kombucha buď s příchutí citronové trávy, jasmínu, nebo tulsi. Věřte mi, že nic moc podobného jste ještě nepili a to ani tehdy, jestli kombuchu jako takovou znáte. Všichni ocenění si odnesli každou z příchutí. V Brně si ji můžete dát tady na těchto místech:


A na těchto akcích můžete Kombuchu v nejbližší době potkat!

13.5.2017 Extreme Food Festival Brno
13.5.2017 Ždár nad Sázavou, Fler Jarmarku
27.5.2017 Olomoucký den kávy 
2.-3.6.2017 Praha pije víno
1.-7.2017 Brněnský týden kávy


Jmenovitě taky děkuju Jirkovi, že to množství Kombuch vlastníma rukama dotáhl až na místo :-)


Ořechy a oříšky věnovaly balíčky ořechů a sušených plodů a pan majitel je velice vstřícný, takže vřele doporučuji třeba na vaše nákupy na pečení!


Z dalších pochutin to pak byly sirupy a marmelády Vanda, které nejen že jsou skvělé, ale taky krásně vypadají jako dárek a dále marmelády Beermelade, což jsou jediné marmelády, které jsou dělány čistě jen z piva bez ovocných příchutí.














Také moc děkuji Zuzce ze Zuzafactory, který zasedla jakožto minulá vítězka v porotě a věnovala dárek pro nejkrásnější cupcake v podobě Wilton gelových barev a zdobících špiček. 

No a úplně boží byly kokedamy pro vítěze obou kategorií od Kvítí z lesa! Hned si musím taky pro nějakou zajít.



A nakonec děkuji e-shopu Ozdobdort.cz za věnování papírových košíčků, ve kterých se servírovaly degustační porce a za další typy košíčků na cupcaky, které byly rozděleny mezi výherce. Díky za bleskovou komunikaci a ještě bleskovější doručení! :)




Všechny ceny tentokrát byly vystavené velice profesionálně na mém balkónovém stojanu na květináče, aby si je všichni mohli prohlédnout.
















No, ale pojďme dál k chystání. Jak se termín blížil, začala jsem trochu plašit, že nezvládneme poskládat dostatek stolů, protože jsme k dispozici měli blíže neurčený počet palet a desek. Naštěstí jsme šli chystat všechno už den předem, protože to byla celkem makačka, a já moc děkuju Sirovi, Terce s Kubou a tátovi za pomoc! Povedlo se ani sama nevím jak zkonstruovat i pódium, kde jsem fakt byla vidět, takže paráda. A palety a desky nám vyšly úplně přesně na kus! Byl to teda vrchol hipsterství, ale v Industře to stejně nejde jinak :) Na poslední chvíli mi taky došlo, že to asi bez mikrofonu neumluvím a nakonec mě zachránil kamarád Aleš s profi setem komba a mikrofonu.








Jediné, co mě fakt naštvalo je, že se mi ani letos nepovedlo mít pěkný vlasy! Víte co, člověk, když má takhle někde vyjít před sto lidí, kde vás mnozí z nich znají z blogu a z Instagramu a bude tam spousta foťáků, tak chcete, aby vám to slušelo a vlasy jsou sakra důležitý! Cupcakový šatičky, prstýnky, náušnice, černý linky, červená rtěnka, spodnička, blablabla... a hnusný vlasy, protože si nově jedete na eko bio přírodní vlně kosmetiky a nemáte vychytaný, co vám sedne a co ne, takže si vlasy umyjete super eko bio šampónem, co vám ty vlasy totálně zhnusí a zplihne a pak si je musíte zaplést, aby se na to dalo koukat!! Takže jestli se mě zeptáte, co bych chtěla do příště ještě zlepšit, tak jsou to moje vlasy, protože nějakým zvláštním řízením osudu jsem je zatím měla hnusný vždycky, na každým ročníku! Takže zase si nebudu moct dát žádnou fotku z Cupcake Cupu do alba, ach jo. No nic, pojďme dál! :D


Nevím, jak je to možné, ale tentokrát poprvé přišli všichni cukráři, většina dokonce včas, takže přípravy probíhaly dle plánu. Hrozně mě překvapilo a potěšilo, že vůbec nebyli všichni z Brna, ale třeba i z Olomouce, Třebíče, nebo Ostravy! Tím, že jsme vše poprvé chystali už den předem, tak jsem byla o něco více v klidu, než obvykle. (Teda až na ty vlasy, samozřejmě!) Otázkou bylo, zda se Sirova aplikace osvědčí i naostro a celé to nespadne a nebudeme přece jen muset těch 5 tisíc čísel zapisovat ručně, ale i na to jsme byli případně připraveni. Naštěstí se to nestalo a jen asi 5 lidí mělo s aplikací nějaký problém a ti si psali hodnocení na papírek a my ho pak na počítači přepsali. 

Degustační porce letos byly v podobném duchu jako naposledy, jen místo plastových lžiček byly papírové košíčky, protože pořizovat na jedno použití dva a půl tisíce plastových lžiček se mi trochu příčí. Takže jsme jeli v papíru a k tomu každý dostal jednu dřevěnou degustační lžičku. Eko jak chceš! Co bych chtěla do příště změnit je doporučená gramáž degustačních porcí. Některé kousky totiž byly fakt veliké a kecala bych, kdybych tvrdila, že mi nebylo ani chvíli špatně. Za mě je ideální tak polovina minicupcaku, tedy 15-20 gramů, aby se dalo skutečně ochutnat 24 porcí. Jak čtenáři blogu ví, tak jsem teď už rok na bezlepkové dietě, samozřejmě s občasnými excesy, ale takto zásadní porušení během pouhých dvou hodin se ještě nekonalo. Byla jsem připravená na to, že mi bude fakt hodně zle, ale cupcaky jsou holt asi výjimka, protože jsem přežila bez úhony! 

Abych vás úplně neunavila a nechala trochu napjaté, tak to tady utnu a o samotných aktérech, tedy o cupcakách, výsledcích a hodnocení se dozvíte až v dalším článku! (OK no, nemám ještě všechny fotky :-)


Díky všem a za případné podněty k organizaci, tipy na vylepšení (a samozřejmě i pochvaly!:D) budu moc ráda!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...