úterý 6. listopadu 2012

Čokoládové cupcaky (Chocolate cupcakes)

Čokoládové cupcaky / Chocolate cupcakes
Jestli pořádáte trošku snobskou party a chcete celý večer poslouchat pochvalné komentáře typu: "A tos fakt dělal(a) sama? To je nádhera!" a zároveň nechcete v kuchyni strávit celý den, jděte do cupcaků [kapkejků]. Tyhle mini party dortíčky se totiž na stole vyjímají opravdu skvěle.
Cupcaky vypadají podobně jako muffiny, akorát mají  nahoře polevu a nějaké to zdobení. To si řekne asi většina těch, co tyhle dobrůtky sice konzumuje, ale jejich příprava už je jim docela ukradená. Takže, aby bylo jasno a mohli jste vaši společnost obeznámit s americkou kulinářskou tradicí...

Cupcake je  miniaturní dortík. Má lehkou texturu, je nižší a lehčí než muffin a obvyle se peče na slavnostnější příležitosti. Nakonec se na něj dá poleva, která je obvykle z máslového krému a vylepší se ještě cukrářským zdobením. Oproti tomu muffin je typciké snídaňové pečivo a zařazuje se do kategorie short-breads. Má hutnější a vlhčí konzistenci, v troubě hodně vyběhne a poleva se na něj většinou nedává.

Čokoládové cupcaky / Chocolate cupcakes
 Teď si přestanu hrát na teoretika pečení a přejdu k věci - cupcaky jsou fakt bomba. Existuje jich přibližně trilión na desátou variant, chutnají skvěle a nazdobit je je jednoduché i pro lidi s takovým výtvarným talentem, jako mám já. (Zdravím všechny, co se s kreslením zasekli v 6 letech).
Aby to ale s cupcaky nebylo tak úplně easy, je potřeba mít trošku trpělivosti, když jde o chladnutí ingrediencí. Většina toho, co do budoucího dortíku přidáváte, totiž musí být pokojové teploty a na to často všichni kašlou. Chyba! Váš cupcake, kterým jste chtěli okouzlit návštěvu, totiž bude zdrclý a hnusný a ještě hůř dopadne poleva, která místo toho aby byla light and glossy, jak kolegyně americké pekařky říkají, tak bude dark and heavy. (Využijte pak na EMO party).


V receptu z Joy of baking se tak jako ve většině čokoládových dobrot používá vanilkový extrakt. Sice s tím otravuju všude, kde se dá, ale napíšu to radši i sem. Vanilkový cukr ani vanilkové aroma za dvacku ho nahradit nemůžou!
Pokud nevíte, kde se dá taková specialitka sehnat, tak opět udělám (bohužel bezplatnou) reklamu skvělé sekci potravin Marks&Spencer. Vypadá takto:


Aktuálně ho mají v akci za 119 korun. Přestože se to zdá jako dost peněz, vydrží skutečně dlouho. (Vám, mně zase tolik ne :D ). Stačí ho totiž jen 1-2 lžičky a v chuti rozdíl určitě poznáte. V Marks&Spencer se dá obecně sehnat spousta skvělých ingrediencí nejen na pečení.

Ale dost řečí a vzhůru na to!

Čokoládové cupcaky

Chocolate cupcakes

Těsto: 

50 g kakaa
240 ml vařící vody
90 g polohrubé mouky
85 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
113 g másla pokojové teploty
200 g cukr krystal
2 velká vejce


Krém:
(Pozor! Tento krém je fakt made in USA, velmi sladký, hutný máslový, je tu pro zachování autenticity cupcakes, tady jsou alternativy)

120 g kvalitní čokolády (nad 70 procent kakaa)
150 g másla pokojové teploty
160 g cukr moučka
2 lžičky vanilkového extraktu

Postup: 


Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Začneme tím, že si z ledničky vytáhneme vajíčka a máslo a kakao rozmícháme ve vroucí vodě. První zkouška trpělivosti je tu - kakao musíte nechat zchladnout zpět na pokojovou telotu. Dejte tomu alespoň 15 minut, pokud jste vážně netrpěliví.
V míse si zatím rozmíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl.
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšlehejte v mixéru na nejvyšší otáčky do pěny, přidejte cukr a šlehejte další minutu až dvě. Přidejte vajíčka, pěkně jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem.

Teď přichází čas na vanilkový extrakt. Až bude rovnoměrně zapracován v těstě, přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.
 Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou a dáme prostor mixéru. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty.
Až máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Těsta bude cca na 16 cupcaků, stejně tak poleva. tak s tím počítejte. Formičky naplňte asi do dvou třetin, víc ne. Já to plním lžící na zmrzlinu, je to tak nejjednodušší, ale klidně to tam dávejte třeba trychtýřem.


Čokoládové cupcaky / Chocolate cupcakes
Cupcaky dáme do trouby o jedno patro níž, než doprostřed a pečeme 18-19 minut. Zkontrolujte je ale už po 15 minutách. Nesmí se péct déle, než je nutné, jinak budou suché. Hotové jsou, když zkusíte špejlový trik a když na povrchu po zmáčknutí lehce pruží.

Cupcaky vyndejte a běžte se nějak zabavit, protože musí opět zchladnout, a to úplně, takže minimálně 30 minut, hodina je ale optimální. Když už to nebudete moct vydržet, vrhněte se na přípravu polevy a tady je to s tím čekáním ještě důležitejší, než u těsta.

Napřed si nechte ve vodní lázní rozpustit čokoládu nakrájenou na kousky. (Což znamená, že dáte mísu nad hrnec s vroucí vodou, do ní nalámanou čokoládu a mícháte). Až je úplně rozpuštěná, tak ji opět musíte nechat vychladnout, zabere to zase tak 15 minut.
 Mezitím si můžete opět rozšlehat změklé máslo (cca 1 minutu), přidáte cukr moučka (ztlumte trochu rychlost, ať nejste celí od cukru) a šleháte dvě minuty, až je směs jemná a nadýchaná. Pidejte vanilkový extrakt a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Tu napřed lehce vmíchejte do zbytku a potom na 3 minuty rozjeďte nejvyšší otáčky, až je poleva krásně lesklá, světlejší, než původně a dostatečně tuhá. Měla by vypadat nějak takto.

Hotový krém na polevu

A teď konečně přichází ta nejzajímavější část - zdobení! Já jsem si srdíčka a ty bílé kuličky (jsou v tom ještě hvězdičky, mini srdíčka a malé kuličky) nakoupila už dříve v Tescu, mají je teď ale všude v akcích, protože Vánoce, Vánoce přicházejí. Stříbrné kuličky mám opět z mého oblíbeného Marks&Spencer.

zdobítka


Připravíme si zdobičku nejlépe s tímto typem nástavce, tloušťka je možná lepší o něco tenčí. Pokud nástavec nemáte, tak buď můžete polevu na cupcake navršit jen tak a posypat zdobením, nebo si .rozstřihněte mikrotenový sáček. Zdobičky se ale teď prodávají všude možně za pár korun.

zdobící sáček


No a teď už zdobte podle fantazie! Jak vidíte, ta má není žádná sláva, takže kdo chcete z malých kuliček vytvářet obličeje vašich hostů, tak si jistě vyhrajete!

Kýčovitě vyskládané cupcaky :D



Tipy:


  • Krém na cupcaku, jak jsem již psala výše, je typicky americký, tedy  máslový a hutný.  Pokud chcete odlehčenou verzi, tak si uvařte v 200 ml mléka 20 g čokoládového pudinku. Nechte za stálého míchání vychladnout. Dejte si ve vodní lázni rozpustit 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkovéhu cukru a postupně přišlehejte pudink a nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Časem se tu objeví i jiné verze cupcakových polev. (Recept na odlehčený krém je inspirován Catalinou.). Nebo použijte jiné krémy.
  • Krém docela dost ztuhne sám o sobě, nemusíte tedy dortíky dávat do ledničky, i když čekáte třeba hodinu až dvě.
  • Cupcaky je nejlepší sníst čerstvé - tedy v den, co jsou připraveny. Pokud vám nějaké zbydou, zavřete je do krabičky a nechte v ledničce, déle jak dva dny je ale neskladujte.
  • Cupcaky, než na ně dáte krém, by měly být rovné, ne zakulacené, proto se často odřezává špička a zdobí se až potom. Je to ale spíše designová záležitost, takže don't worry :)

Pokud se na mini dortíky vrhnete, tak neváhejte poslat fotky, protože neexistují dva stejné cupcaky! :)

Cupcakům zdar!


Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní. Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.

82 komentářů:

  1. Super recept Veru! Já zatím zkoušela jen nutelové podle Chez Lucie, ale tyhle mě tak nadchly, že do nich co nejdřív půjdu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, tak se pak pochlub :) Já cupcaky normálně moc nemusím ,ale tyto jsou vážně dobré, hlavně tam není žádný problém v tuhnutí polevy a tak, všecno to sedí tak, jak má :)

      Vymazat
  2. Dokonalé! jen při pohledu na ně mám o 3 kila víc :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zas ne, jen se nesmí sníst všechny najednou :) Ale je to spíš na slavnostnější příležitosti, kde se kalorie nehlídají, to je fakt :D

      Vymazat
  3. Cupcaky miluju, ale tyhle hutné máslové mi občas nesedí. Naposled jsem proto zkoušela recept odtud http://www.glorioustreats.com/2011/07/perfect-vanilla-cupcakes-recipe.html a dopadly výborně. Místo máslové polevy jsem použila frosting z vyšlehaných bílků (cukru, vody, vanilkového aroma, barviva) nad párou, který perfektně držel tvar a vypadal (a chutnal) ještě líp:) Jak ale vidím tyto čokoládové, myslím, že se do nich brzy stejně pustím :D N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní skvěle, já právě teď objevuji všemožné další možnosti cupcakových polev, protože mi sice ty máslové chutnají, ale opravdu jen jednou za čas. Na druhou stranu se s polevou opravdu skvěle pracuje.
      Určitě ale vyzkoušejte, třeba Vám chutnat budou :)

      Vymazat
  4. Mňam, mňam, mňam! Ďakujem ti za napísanie tohto receptu! Cez víkend sa do toho pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No není zač, potěšení na mé straně! :) Tak pak dej určitě vědět, jak se dílo podařilo a můžeš i poslat fotky :) (Budou pak v "galerii" na Facebooku - a to se vyplatí! :D )

      Vymazat
  5. Ahoj, nene neroztéká, protože je to dělané z tvarohu a mascarpone - to je samo o sobě dosti tučné:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teď dělala red velvet s tvarohovým krémem, ale zašlehala jsem tam i trochu šlehačky, protože jsem měla strach, že by to nedrželo tvar, ale u těch tvých to vypadá v pohodě. A ty zdobítka z tschiba mám taky, ale moc je nepoužívám, špatně se mně s tím pracuju, mám radši úplně obyč cukrářský sáček.

      Vymazat
  6. Teď jsem je dodělala, teda s jiným krémem, ale BOMBA! (a to i přesto že jsem se překoukla a dala tam míň cukru)

    a ještě TIP: pokud jako já nemůžete nikde najít ty srdíčka, doporučuju vykrojit z jedlého papíru těmi dekorativními děrovačkami, vypadá to super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak to mam velkou radost, ze se to povedlo :) A napad se srdickama je bezva! :)

      Vymazat
  7. Ahoj, nedávno jsem na doporučení kamaráda zavítala na tvůj blog a inspirace parádní. Zatím peču muffinky bez formiček jen v papíru, ale už každým dnem čekám balíček, tak uvidíme, jak budou vypadat v provedení "víc do výšky než do šířky".
    Pokud se nepletu, jsi z Brna. Nemáš nějaký tip, kde koupit dobré cukrářské sáčky? Nevím, jestli má cenu pořizovat něco drahého a hromadu špiček, popravdě jsem to nikdy nedržela v ruce :)
    Díky moc a hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, diky moc a dekuju i kamaradovi, ze me takhle siri mezi ostatni :)
      Ja jsem svuj sacek koupila asi za stovku na zelnaku u jednoho pana, co tam ma vselijake cukrarske veci, tak se tam zkus mrknout, treba tam jeste bude. Jinak treba v tescome, nebo i v supermakretech obcas mivaji nejake zakladni, ktere uplne staci. Ja mam 12 nastavcu a pouzivam dva :D

      Vymazat
  8. Ahoj, moc děkuji za recept! :) Včera jsem podle něj udělala cupcaky a sklidily velký úspěch. Byli výborné! :) Dělala jsem je s odlehčeným pudingovým krémem. Bylo to moje "poprvé" :D , ale myslím, že se povedli. :) Tady je fotka: http://tinyurl.com/ox79mu8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, super, tak to mam radost! :) Kdyz to napoprve byl takovej uspech, tak odpriste to budes moct i prodavat ! :) cupcaky jsou faktr krasne, hodim je fo galerie na facebooku :)

      Vymazat
  9. Výborné! Hned po přečtení jsem to zkusila a mělo to obrovský úspěch! :) Děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Woow, zkusím ;) Dělala jsem podobné, krém byl velice jemný: rozpuštěná čokoláda a zakysaná hustá smetana ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, mám strašně ráda perník s povidlama a cupcakes, proto mě napadlo jestli by nebylo možné ho udělat jako cupcakes, jestli to udělá takovou tu hezkou "čepičku"? Dovnitř dát povidla a navrch třeba jogurt s povidlama. Bojim se to vyzkoušet, radši se nejdřív zeptám zkušenější :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no zkusit to muzes, zni to jako bezva napad, ale jestli to udela cepicku, to nevim, protoze jsem to nikdy nedelala :) Tak jich muzes zkusit udelat jen par a uvidis, co to udela :)

      Vymazat
  12. Ahoj, tak som ich skúsila s pudingovou polevou a mala som veľký úspech u manžela! Akurát som puding robila z vanilkového sójového mlieka, ale to si nikto nevšimol :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! :) Však to podle mě není vůbec na škodu :)

      Vymazat
  13. Ahoj :) kolik těch cupcaků asi bylo? a jaký průměr měly košíčky? díky..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je to tam napsano - 16.
      Prumer takovy ten nejklasicejsi, nejakych 6 cm.

      Vymazat
  14. Ahoj Veru,
    perfektní blog, objevila jsem ho teprve včera. Nad výrobou mini-dortíků už uvažuji dlouho. ale jakmile jsem viděla recepty od tebe odhodlala jsem se. Včera jsem si koupila plech s tím, že budu péct zítra tzn. v neděli a udělám mamči překvápko k svátku matek. Nevydržela jsem to a před chvílí jsem vytáhla plech z trouby :D Zítra udělám krém a nazdobím. Musím říct, že jsem chvíli byla dost nervózní, protože když jsem cupcaky přendávala z plechu na chladící rošt byly vespod hodně mokré. Netrpělivost mě dohnala a musela jsem jeden ochutnat hlavně proto abych se podívala jestli je vše tak jak má být (už sem se viděla jak mám kuchyň znovu jak po výbuchu - vždy když peču) Musím se ale přiznat - JSOU BOŽSKÉ :) Mám z nich strašnou radost a doufám že zítra s krémem budou stejně výborné a udělají radost. Ještě jednou děkuji a rozhodně to není naposled co peču podle tvého receptu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Teri, moc dekuju za chvalu a jsem rada, ze jsi blog objevila libi se ti :) Jojo, ony se musi nechat dobre vystydnout a pak je vsechno jak ma byt :) Tak jsem moc rada, ze se nakonec vse povedlo dle ocekavani! :)

      Vymazat
  15. Vypadaji bozsky! :)
    Nezkousela jsi nekdy kavove ci pridat treba Caro? Kdyz tak muzu poslat recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju. :) Ja kavu v dezertech moc nemusim, takze nezkousela :)

      Vymazat
    2. Chapu, ja taky moc ne :) Ale musim uznat, ze me celkem dostaly tyhle recepty (Caro neni kava, ale cerealni napoj): https://www.caro.cz/recepty. Muzes to brat minimalne jako inspiraci, treba se bude hodit :) Mej se a preju hodne kreativnich napadu pri vareni a peceni! :)

      Vymazat
  16. Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké formičky mám použít, jestli stačí papírové nebo spíš ty gumové? :) Děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V papiru se asi rozteckou, kosicky prodavane v Cesku nejsou mco pevne. Tak kdyztak apson tri do sebe, nebo ty silikonove, nebo muffinovy plec s kosickem. :)

      Vymazat
  17. Ahoj! :) (Jestli si vzpomínáš na dvě cácorky, co ti posílaly email, jak podle tvého návodu pekly makronky... jsem jedna z nich.) (jestli ne, tak na to zapomeneme a půjdeme dál..) :D :) V sobotu máme rodinnou oslavu, snobské to nebude, ale opravdu ráda si poslechnu "tos dělala ty?!:O"! Takže recept míří do záložek a už se na něj moc těším.. :)) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, na cacorky si smaozrejme vzpominam! :D Tak doufam, ze se povedly a pely se na tebe ody! :)

      Vymazat
  18. Ahoj dnes jsem zkoušela tyto cupcakes s odlehčeným vanilkovým a čokoládovým krémem (nemohla jsem se rozhodnout) :D Jsou výborné, akorát se mi rozplizl krém a musela jsem ho na ně natřít. Chci se zeptat, u toho pudinku myslíš uvařit v 200 ml mléka půl sáčku (sáček=40 g) ? Jinak byl krém chuťově dokonalý a všichni si pochvalují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, presne tak. Musis ale nechat pudink vystydnout, nez z nej udelas krem a klidne i vychladit, mel by pak drzet dobre. Jsem rada, ze chutove jste byli spokojeni :)

      Vymazat
  19. ahoj mysliš , že bych recept mohla použít jako korpus na dort?..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jasne, slo by to. Ale pekl by se dele, muselo by se to kontrolovat prubezne spejli, at se neprepece.

      Vymazat
  20. Dneska jsem je dělala a jsou úúúúúúúúúžasné! To těsto je uplně luxusní! I když sem při krájení změklého másla zlomila nůž v rukojeti (asi bych měla přestat zvedat činky :D) a čokoláda byla jak na mě tak po celé kuchyni :D ale krásně se povedli! A doma měly moc úspěch. I když teda mě moc nechutná ten krém, je to na mě už moc čokoládové :D Už se těíšm až vyzkouším další

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc rada! S tou cokoladou je to normalka. S tim maslem a nozem uz mene :D Jo, ten krem je masakr! Muzes zkusit nejakej jinej, treba tvaroh, mnam! :)

      Vymazat
  21. Ahojky,
    Peču cupcaky docela často...ale u tohodle těsta se mi poprvé stalo, že po vyndání z trouby mi cupcaky totalne klesly a byli straszne nízký...přitom v troubě krásně vyrostly...nevis cim by to mohlo byt? Nikdy se mi to nestalo....Děkuji ::

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne se tohle parkrat taky stalo a zatim jsem neprisla na to, cim by to mohlo byt :(

      Vymazat
  22. Naprosto luxusní!!! Krém bude tvarohový a modrý, aby ladil s dortem. Ale to těsto...hmmm:-) I synátorovi chutnají a to muffiny nejí!!!

    OdpovědětVymazat
  23. Dneska premiéra, a - povedly se :D Jsou úžasný, moc díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
  24. DOKONALOST Já je zkoušela jednou a asi už na jiný recept nepřejdu :) doporučuju všem je to mňamka :3

    OdpovědětVymazat
  25. Naprosto dokonalé cupcaky!!<3 dělala jsem sice jen těsto, ale to nemá chybu, je mi 15 let a zvládla jsem to, takže to podle mě není nic těžkého a stojí to za to!!:)

    OdpovědětVymazat
  26. Najlepsieeeeee ..dakujem za tento recept vsetkym chutia velmi (hlavne priatelovi ��) a uplne najlepsie su s kremom z philadephie..Top!!ine uz ani skusat nebudem.tieto su numero uno ��

    OdpovědětVymazat
  27. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  28. Díky za skvělý recept,zkusily jsme s dcerkou tyto čokoládové a jsou naprosto boží.Krém jsme dělaly odlehčený s pudinkem,ale někde jsme udělaly chybku ,nerozmíchal se nám úplně ten pudink dohladka.JInak chuťově byl výborný a na to že krémy vůbec nemusím jsem si pochutnala.Dala bych foto ale do příspěvku nevím jak se dává. Tak alespoň odkaz na blog kde jsou fota. http://sitemalickosti.blogspot.cz/2015/11/jen-tak-z-nudy.html Dáda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je treba pri vareni celou dobu michat a pak zaslehat az vychladly a melo by to byt ok. Diky moc za foto!

      Vymazat
  29. Zdravím, tyhle čoko cupcaky miluju, a po vyzkoušení celé řady jsou mými nejmilejšími čokoládovými (zejména s malinovým krémem) :) Ale mám s nima jeden problém - klasický bílý košíček se mi od nich po vyndání z formy odlepuje. Stalo se vám to taky? Případně - co s tím? Protože ne vždy dávám barevné a pevné košíčky, a toto je průšvih.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, deje! Taky jsem si toho vsimla, asi je to proste kvalitou tech kosicku, pevnosti, nebo nevim, nic jinyho me nenapada. Dopisu to do receptu, pac je to asi castejsi problem.

      Vymazat
  30. Ahoj prosim ta mozem sa opytat kedze mnam vsetkym velmi chuti cesto, ze je take vyrobne vlacne a nie je suche dalo by sa pouzit ako cesto na korpus dortu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, urcite, jen se bude pect o neco dyl, podle velikosti formy. Zkousej prubezne paratkem.

      Vymazat
  31. Ahoj, recept mi přijde hrozně nepřehledně napsaný. Není z postupu jasné, co s čím máš smíchat.

    OdpovědětVymazat
  32. Trochu jsi mne znervoznela s tim, že by se měli upéct a sníst v jeden den...mám je na sobotní svatbu a chtěla jsem péct ve ct a zdobit v pa :-\

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je v pohodě, jde spíš o ten krém, že by neměl být moc dlouho, samotný těsto nevadí.

      Vymazat
  33. Skvělý blok...ráda peču a zkouším stále nové, teď se zasekávám na cupcake, je to rychlé a efektivní. Chci se zeptat: doba pečení u minicapcake je menší? Máš s tím zkušenosti? Zamilovala jsem si brownies a bojím se, abych ty malinké nevysušila. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je o neco mensi, zhruba tak o polovinu, ale chce to sledovat. Zase vyndat, jakmile je popraskany vrsek a na dotek pevny, ale spejle jeste neni uplne sucha.

      Vymazat
  34. Super recept. Udělala jsem dceři do školky. Krém jsem použila tvarohový s pudingem a luxus. I manžel se olizoval až za ušima.

    OdpovědětVymazat
  35. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  36. Je možné předpéct si cupcakes ve čtvrtek, šoupnout do lednice, v pátek nazdobit a v sobotu podávat? Asi by to mělo být v pohodě, ne?

    OdpovědětVymazat
  37. Naprosto skvělé těsto. Krásně se s ním pracovalo. Dortíky se nerozpadají, jsou vláčné. Bomba. Zkusila jsem je, protože mě honila mlsná a měla jsem všechno potřebné doma. Nedělala jsem se s krémem, ale dala jsem na talíři navrch jen mascarpone a rozvar z mražených jahod. A bylo mi řečeno, že je to nejlepší dezert, co jsem dělala :-) Takže moc moc díky. Už se těším, až na ně dám i nějaký vychytaný krém :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Powered by Genworth Canada, we are pleased to offer access to some range of calculators that can help you understand just what you can afford inside a home, determine your monthly financial responsibility, as well as a rough idea with what your mortgage insurance premiums would be. mortgage payment calculator canada The interest for a 5 Year Closed Variable Rate Mortgage is TD Mortgage Prime Rate -0. mortgage calculator

    OdpovědětVymazat
  39. Your style is unique compared to other people from whom I have read material. Thanks a lot for posting when I get a chance, guess I'll bookmark this site. Traveling to turkey from Canada. Within 5 minutes you can fill your visa application form turkey, you should receive an email asking you to confirm that you have started an application for an eVisa.

    OdpovědětVymazat
  40. Nicely written article. Thank you for this. The international tourist who wish to travel to Kenya should apply for Kenya visa application online. Applying online saves time and provide you the best services where you can check the Kenya visa documents requirement and other information very easily.

    OdpovědětVymazat
  41. Thanks for this post. Now, an expedited Indian visa is available at most foreign consulates, who plan to travel abroad within a couple of weeks or less.

    OdpovědětVymazat
  42. Can you recommend a widget for my blog that automatically tweets out my newest Twitter updates? I've been on the hunt for a plugin like this for a while, but haven't found one that meets my needs. Your expertise in this area would be incredibly helpful. I'm a big fan of your blog and eagerly anticipate your future posts.

    OdpovědětVymazat
  43. Blogging is something I do regularly, and I find your content to be incredibly valuable. This exceptional article has truly grabbed my attention. I've made sure to bookmark your website and will be checking for updates around once a week. Furthermore, I've subscribed to your RSS feed.

    OdpovědětVymazat
  44. This blog is akin to stumbling upon a treasure trove, with every word a precious gem of insight and knowledge. The captivating writing style and invaluable information make it feel like having a friendly guide on an enthralling journey. The user-friendly layout ensures effortless navigation. Applause to the author for crafting such an enriching experience! I'm eager to delve into future posts and discover even more wisdom. Keep up the fantastic work.

    OdpovědětVymazat
  45. Engaging in blog writing is habitual for me, and your content is undeniably exceptional. This captivating article has caught my interest. I've made it a priority to save your website in my bookmarks and stay informed about new details, typically on a weekly basis. Furthermore, I've subscribed to your RSS feed. visit baku offers a vibrant blend of history and modernity. Explore its UNESCO-listed Old City, futuristic architecture, cultural landmarks, and flavorful cuisine for an unforgettable experience.

    OdpovědětVymazat
  46. Within your blog post, you embark on an enthralling literary journey, effortlessly traversing the landscapes of intellect and emotion. The seamless integration of profound wisdom and relatable stories is truly impressive. Every sentence unfolds with precision, creating a narrative that resonates deeply.

    OdpovědětVymazat
  47. This blog is a true treasure trove of knowledge and inspiration! With each post, it effortlessly combines informative content with engaging storytelling, making for an enriching reading experience. I'm continually impressed by the depth of research and thoughtfulness that goes into every article. Whether delving into complex topics or offering practical advice, this blog consistently delivers valuable insights that leave me eagerly anticipating the next update.

    OdpovědětVymazat
  48. Your recent blog post takes readers on a literary odyssey, skillfully navigating the realms of intellect and emotion. The perfect fusion of insightful commentary and relatable stories is truly remarkable. Every paragraph flows effortlessly, painting a vivid narrative that captures the imagination.

    OdpovědětVymazat
  49. This post truly resonated with me! The way you articulated those ideas made me feel like you were speaking directly to my soul. It's refreshing to encounter such genuine and insightful perspectives in a world filled with noise. Your words have left a lasting impression on me, prompting me to reflect deeply on my own beliefs and experiences. Thank you for sharing your wisdom.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...