čtvrtek 3. srpna 2017

Věci, které mi dělají radost

Já vím, teď je moderní minimalismus a selflove, která vám přinese tolik radosti a štěstí, že žádné věci vlastně nepotřebujete, ideální je si vystačit s pár základními předměty a zbytek obřadně povyhazovat, ale nedá se nic dělat. Já mám prostě věci ráda. Neznamená to, že za ně utratím veškerou výplatu, ale ráda si dělám radost věcmi, které za to podle mě stojí. Tak jsem si říkala, že než odjedu na dovolenou a budu blog plnit zážitky z cest, tak vám ukážu, co dělá radost mně. Kdyby to někomu vrtalo hlavou, tak článek není nikým sponzorován a všechny věci jsem si poctivě koupila, nebo dostala.

Pokud mě sledujete i na insta, tak jste si asi všimli, že si teď dost jedu v přírodní kosmetice. Začala jsem se o ní více zajímat někdy v zimě, po tom, co jsem zveřejnila článek o mém boji s akné a rozhodla se v péči o pleť postupně přejít na přírodní kosmetiku. Což se tedy neobešlo bez opětovného zhoršení, ale mám pocit, že už se konečně blýská na lepší časy!


Kdo ještě neznáte Mydlinku, tak je nejvyšší čas ji začít sledovat na jejím instagramu, kde se dozvíte spoustu super zajímavých informací o pozadí její mýdlové laboratoře a o exkluzivních ingrediencích, které si nechává posílat z celého světa. Na její mýdla mě přivedl Sir a teď už vlastně jiná vůbec nepoužíváme. Moje nejoblíbenější je asi Mrtvé moře, ale vyhovovaly mi zatím všechny. Používáme je jak na tělo, tak na ruce a pokaždé jich máme pár v zásobě. Tady je e-shop, kde kromě mýdel můžete pořídit už i další produkty přírodní kosmetiky.



Bioaroma je jedna z prvních značek přírodní kosmetiky, kterou jsem začala používat a zůstala jsem věrná pleťovému toniku s růžovou vodou a diktamem a druhé balení mám už i jejich přírodního deodorantu. Kosmetika pochází z Kréty a pořídit se dá tady. Občas mívají zajímavé akce, takže se celkem vyplatí odebírat newsletter.


Neals Yard Remedies je britská přírodní kosmetika, kterou jsem objevila letos v Anglii a po dvou týdnech používání jsem si ji tak oblíbila, že jsem si zašla dokoupit další produkty. Bohužel mají poměrně drahé poštovné (do Česka za 11 liber), takže se asi vyplatí dovézt z výletů do Londýna, obchod mají na Covent Garden společně s kosmetickým salónem, kam bych si hrozně chtěla jednou zajít. Při přechodu na přírodní kosmetiku jsem měla největší problém objevit nějaký mycí gel, který by odstraňoval make-up, zkusila jsem kde co a právě až Facial Wash od Neals Yard fungoval a nezhoršoval mě. Podobné to bylo s denním krémem, kde mi doteď žádný z vyzkoušených taky nevyhovoval. Ta malá lahvička je gel na lokální použití, kterým jsem nahradila svoji oblíbenou SOS pastu od Uriage. No a doplněk stravy Clean Skin Formula mám spíše pro dobrý pocit, protože u těch doplňků holt člověk nikdy neví, jestli jsou to právě ony, co pomáhají.


Indická kosmetika Khadi se ke mně dostala také pří mém průzkumu trhu po zveřejnění akné článku. Khadi je známá zejména svými přírodními barvami na vlasy a vlasovou kosmetikou celkově, ale mají v nabídce i pár produktů pro péči o pleť. Já jsem si oblíbila olej Růžový lotos, růžovou vodu a pleťové masky. Mám také šampón a kondicionér, ale s těmi tolik spokojená nejsem, protože mám dojem, že dost vysušují.


Co se týče dekorativní přírodní kosmetiky, tak to je ještě mnohem náročnější kapitola než ta pečující. Nicméně, kosmetika Avril, kterou seženete na nuspring.cz, je za skvělou cenu a navíc skutečně funkční. Jejich přírodní řasenka funguje úplně skvěle a za  cenu pd 250 korun nemá konkurenci. Zkusila jsem i makeupy, které nejsou špatné, ale nemají pro mě dostatečně širokou škálu odstínů.


Takže s make-upem jsem to nakonec vyřešila takto:


Sama tomu nemůžu uvěřit, ale fakt jsem si zvládla vyrobit vlastní minerální make-up, který fakt denně používám! Celá rodina ze mě měla srandu, že jsem ekožena nakupující na Ekokoze, ale moje mladší ségra si ho nakonec ode mě pořídila taky. Vyzkoušela jsem jich totiž fakt hodně a žádný mi nevyhovoval. Buď byl špatný odstín, krytí, nebo výdrž.  Tak jsem se odhodlala a pomocí informací na blogu Mitsuko de Ak a webu Domácí kosmetika jsem si vytvořila make-up vlastní a už ho s úspěchem používám několik měsíců. Od přírodního make-upu nelze očekávat úplně stejné vlastnosti jako od konvenčního, výdrž bude vždycky nižší, je třeba ho během dne upravovat, ale mně to za to stojí a myslím, že vypadá celkem obstojně.



Další věc, co mi dělá radost, byť nespadá do čistě přírodní kosmetiky (ale pořád do té, co není úplně děs), je Maria Nila. Jsem si jistá, že trend barevných vlasů jste zaznamenali, protože reklamy na všemožné semi-permanent verze na barvení vlasů různými crazy odstíny byly všude možné. Masky od Maria Nila jsou v různých odstínech, barva vydrží tak tři umytí a je to super letní změna. Já teď jsem už na dně růžové a čeká mě čerstvá fialová!



Od kosmetiky se přesuneme ke šperkům. V poslední době jsem si hrozně oblíbila pořizovat věci od českých dyzajnérů, šperkařů a zkrátka výrobců všeho možného. Mám pak hroznou radost, když mi v zahraničí někdo něco pochválí a já můžu říct, že to je od české nebo slovenské firmy a jen tak někde v běžném obchodě to neseženou.


Růžové skleněné koule jsou od ko-ra-le,cz pořízené na Mint Marketu, malé dřevěné z Olomouckého Flop fashion storu, velké barevné jsou z plodu africké palmy pořízené na Mint Marketu a porcelánová brož chameleona je od Rokyty, pořízená v Place Storu.

Další věci, které mi dělají radost jsou výrobky mé kamarádky Daniely, která tvoří pod značkou Ellastration. Já mám batůžek a několik hrníčků, ale v nabídce toho má mnohem víc, tak ji určitě sledujte na Facebooku! Její výrobky jsou jemné, pozitivní, do detailu vyladěné a zkrátka krásné.



Podobně v oblibě mám všechno od Petruccy. Náš byt už je skoro jako její reklamní prostor, protože obsahuje 4 obrazy, legíny, batůžek a několik nálepek rozmístěných různé po bytě a pořád nemám dost. Koukněte se sem a sem a obdivujte tak jako já.





No a blížíme se do finále! Někdy v zimě jsem na Facebooku sondovala, kde pořídit skvělou tašku. Chtěla jsem, aby byla od českého, nebo slovenského výrobce, aby byla jednoduchá, kožená a něco vydržela. Nakonec jsem se ze spousty typů rozhodla pro Eggo a rozhodně nelituju. Mám od nich i pásek a brousím si zuby na některou z menších tašek. Jasně, cena je o něco vyšší, ale rozhodně oprávněně.

No a krátce potom jsem neodolala a pořídila si i batoh. Vybírala jsem dlouho, předlouho a nakonec sáhla po klasické Voltě od Playbagu. Stříbrná varianta, která není z klasické látky je skvělá v tom, že v podstatě nejde zašpinit a vypadá pořád výborně. Playbag opravdu miluju a tahám ho během letního cestování všude!



Když jsem vybírala batoh, tak mezi horkými favority byla také slovenská firma Part. Nakonec to vyhrál Playbag, ale o něco později jsem od Sira dostala kulatou kabelku od Partu, kterou jsem obdivovala na Mint Marketu. Je originální, krásná a vejde se do ní vše potřebně. Ale ty jejich batohy jsou taky super, tak koukněte tady a sledujte tady!


Tak a to je pro dnešek vše! Budu moc ráda, pokud mi dáte tipy na věci, které dělají radost vám, protože sdílené radosti není nikdy dost!


4 komentáře:

  1. šperky sú nádherné!!! a tá taška a batoh - zamilovala som sa! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. Přírodní kosmetiku používám taky, můžu doporučit kouknout na eshopy krasnakazdyden.cz a mydloteka.cz! :) Ty hrnky s liškama a ta kožená kabelka jsou za mě top produkty článku! :)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...