pondělí 3. června 2013

Krémy na cupcakes


Mnozí jistě ví, jaký je můj vztah ke cupcakům. Dělala bych je pořád, protože jsou na přípravu velmi jednoduché, zároveň ale chuťově výborné, vypadají efektně a můžou být pokaždé úplně jiné. Odpadají starosti s upatlanými talířky od krájení dortu a do přípravy se může zapojit celá rodina! (Konec reklamního spotu.) O mé lásce k těmto minidortíčkům už se doslechli i ostatní a často tak dostávám různé dekorativní předměty jako krabičky s obrázky cupcakes, stojánky na fotky a jiné roztomilosti.
Těsto je skvělé vždycky, co ale pokaždé znovu řeším je, jaký zvolit krém. Hutné máslové krémy plné cukru, které se běžně využívají ke zdobení v Americe, mi moc nechutnají, tak se vždy snažím vytvořit nějakou alternativu. No a protože pak ve všech článcích všemožně odkazuji na jiné recepty, tak bude jednodušší, když všechny krémy budou pěkně pohromadě.

Poznámky před zdobením:

  • Všechny krémy jsou na cca 12 cupcakes, pokud není uvedeno jinak.
  • Většina vydrží v chladu na cupcaku tři dny, ale ten třetí den už bych ho jedla spíš jen tak doma a nikomu moc nedávala :D 
  • Všechny krémy je nejlepší připravit čerstvé až v den D, nebo den předem.
  • Vanilkový extrakt samozřejmě vynechat můžete, ale s ním je to prostě lepší.
  • V krémech se suroviny opravdu projeví hodně, takže pokud někam použít dobré máslo, čokoládu, vanilku, apod., tak do krému.
  • Krémy které nejsou na bázi másla (z mascarpone, tvarohu) je dobré dát před zdobením alespoň na 30 minut do lednice, klidně ale i nadýl. Udělat krém, dát do lednice, pak až těsto a než se cupcakes upečou a vychladí, můžete zdobit.
  • Pokud pečete třeba na svatbu, nebo někam, kde vám hodně záleží na vzhledu, nebo bude teplo, přidejte do krému ztužovač, který rozmícháte s cukrem.
  • Krémy, kde je mascarpone nebo tvaroh nešlehám , ale míchám ručně, snadno se sráží.

NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÝ


100 g másla
125 g Philadlphie
70-100 g cukru

Necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme philadelphii (popřípadě jiný krémový sýr podobného typu). Na konec přilijeme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a pořádně prošleháme.

(Tenhle krém je super z mnoha důvodů. Je v něm philadelphie, což je vždycky super, ale jen jedna vanička, takže vás to nezruinuje. Je pevný a krásně se s ním zdobí. Ztuhne, takže je ideální i na převoz a na to, aby vydržel na nějaké párty, ale neztuhne zase tolik, aby byl moc tvrdý. Chuťově je fakt super. Můžete si pohrát s množstvím cukru a typem čokolády.)


TVAROHOVÝ KRÉM

250 g plnotučného tvarohu v obalu (fakt nepoužívejte s nízkým obsahem tuku, nedrží)
65-70 g cukr moučka

půl kelímku tučné smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

(doporučuji přidat půl sáčku ztužovače smetany a smíchat s cukrem)

Vymíchejte dohladka tvaroh, přidejte extrakt a přisypávejte prosátý cukr. Vyšlehejte si zvlášť smetanu s cukrem a přimíchejte k tvarohu. 

(Nejjednodušší a zároveň můj nejoblíbenější krém ze všech. Pro všechny milovníky tvarohu ideální volba, je skvělý k čokoládovým cupcakes, ale i red  velvet nebo brownies. Pro mě číslo jedna a používám ho často ALE není to na žádné umělecké zdobení, růži z něj neuděláte, není tak pevný. Pokud ho nemáte jen tak na doma, doporučuji opravdu přidat ztužovač)


KLASICKÝ MÁSLOVÝ

120 g kvalitní čokolády (nad 70 procent kakaa)
150 g másla pokojové teploty
160 g cukr moučka (ideálně projet cukr v mixéru a koupit co nejjmenší, aby se opravdu rozpusitl)

Ve vodní lázní si rozpustíme čokoládu nakrájenou na kousky, necháme vychladnout, cca 10 minut. Mezitím si  rozšleháme změklé máslo (cca 1 minutu), přidáme cukr a šleháme až je směs jemná a nadýchaná, asi dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Tu napřed lehce vmícháme do zbytku a potom na 3 minuty rozjedeme nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá, světlejší, než původně a dostatečně tuhá. 

(Tento krém je takový ten echt americký máslový sladký - nesmí tu však chybět. Velmi dobře se s ním pracuje, rychle tuhne a vypadá skvěle. Je ale fakt dost sladký a hutný. Je ho dost, vystačí až na 16 cupcakes.)


ODLEHČENÝ PUDINKOVÝ

200 ml mléka
20g čokoládového pudinku
125 g másla
100 g cukr moučka
100 g čokolády (nad 70 procent kakaa)

Uvařte pudink (nejlépe bio, třeba z DMka) v 200 mililitrech mléka  a nechte za stálého míchání vychladnout. Dejte si ve vodní lázni rozpustit 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně přišlehejte pudink, nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

Můžete ho udělat z jakékoliv příchuti pudinku.

(Tohle je dobrá alternativa máslového krému, díky máslu a cukru se s ním pořád dobře pracuje, je ale více cítit chuť čokolády a díky pudinku má dobrou konzistenci, není tak výrazně sladký jako předchozí krém. Nemusíte dělat čokoládovou variantu, můžete přidat jakýkoliv jiný pudink. Pro vanilkový krém jen nahradíme vanilkovým pudinkem a přidáme vanilkový lusk. Nedrží tak pevně jako máslový, ale pořad to ujde :)




MASCARPONE KRÉM:

250 gramů mascarpone
100 g cukru moučka
2 lžičky vanilkového extraktu
půl kelímku smetany

Vymícháme mascarpone dohladka s cukrem (nemixujeme! jen rukou), zvlášť vyšleháme smetanu, nakonec vanilkový extrakt a přidáme vyšlehanou smetanu.





(Tento krém je hodně hutný, ale pro milovníky mascarpone ideální. Já osobně ho míchám někdy i s tvarohem. Velmi dobrý je k brownies cupcakes, se skořicí pak k perníčkovým)




OVOCNÝ KRÉM

250 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
150 g drobného ovoce
cukr dle chuti

Ovoce zahřejeme v hrnci (mražené s trochou vody, ať se nepřipaluje), až změkne, rozmixujeme ponorným mixérem a vaříme do sirupové konzistence, až se odpaří většina vody. Mascarpone vymícháme s cukrem, přidáme vyšlehanou smetanu a ovocné pyré. Lze dělat z borůvek, malin, ostružin, jahod...zkrátka z čeho chcete:)

(Ideální volba chcete-li barevný krém, nebo ombré efekt, ale nechcete používat barvivo, hodí se samozřejmě ke cupcakes, které mají ovoce i vevnitř. Drží obstojně. )



LESKLÝ ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

135 g másla v pokojové teplotě
120 g cukru moučka
75 g kakaa
sůl
245 g kukuřičného sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
150 g kvalitní čokolády, rozpuštěné

Změklé máslo vyšleháme společně s prosátým cukrem a kakaem v kompaktní krém. Přidáme sůl, extrakt a rozpuštěný kukuřičný sirup. Nakonec přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a vyšleháme dohladka.

(Kukuřičný sirup je k sehnání v každé zdravé výživě.Tenhle krém nechutná vůbec máslově ale velmi, velmi čokoládově. Nádherně drží tvar a leskne se, vydrží dlouho ztuhlý a pomalu taje. Je hodně hodně tmavý, skoro až černý. Možná na vás bude čokoládový až moc, tak napřed zkuste poloviční množství a uvidíte :)


CREAM CHEESE  

FROSTING


250 g krémového sýra typu Philadelphia
lžička vanilkového extraktu
60 gramů prosátého cukru moučka
160 ml smetany ke šlehání

Vše jen vymícháme dohromady, smetanu přidatvyšlehanou s cukrem.

(Typický krém na red velvet, já dělám trochu sladší, protože úplně nemusím lehce slanou chuť Philadelphie. Je to jeden ze všeobecně nejoblíbenějších krému, krásně drží tvar a snadno se s ním zdobí. Můžete nahradit jiným krémovým sýrem, pokud vám chutná a nechce se vám utrácet za philly, nebo ji nemáte kde sehnat.)


KRÉM Z BURÁKOVÉHO MÁSLA



250 g tvarohu
125 g Philadephie (nebo jiný krémový sýr)
4 lžíce cukru moučka
170 g burákového másla (nebo jiné ořechové máslo)

Opět vymícháme vše dohromady, cukr dáváme až naposled a ochutnáváme, jestli už je krém dost sladký (jednotlivé značky PB se dost liší). Můžete ho udělat i celý z Philadephie, nebo i mascarpone,to je na vás.

(Ideální třeba na banánové cupcakes, ale pozor, pokud vám peanut butter nechutná normálně, tak na cupcaku se to nezmění. Já opět sladím dost, ale přizpůsobte si to dle svých vlastních chutí. Ráda používám i do krému "crunchy" másla, takpak je potřeba použít dostatečně širokou zdobící špičku, aby kousky arašídů neucpávaly konec.)



PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA

250 ml smetany ke šlehání
80 g vysokoprocentní kvalitní čokolády

Den před plánovaným použitím (nebo ráno, pokud chceme zdobit večer) rozpustíme společně čokoládu a smetanu ve vodní lázni na mírném plameni. Napřed smetany přilijeme jen poloviny a až je čokoláda téměř rozpuštěná, přilijeme druhou část a mícháme do hladké textury. Necháme trochu vychladnout, překryjeme potravinovou folií a dáme do lednice. Další den směs vyšleháme na  nízké otáčky do hustého krému a zdobíme cupcakes dle libosti.

(Strašně easy a efektní krém. Můžete dosladit dle potřeby, přidat nějaký ten extrakt (třeba vanilku, haha). Hodí se všude tam, kde se hodí jiné čokoládové krémy, dobře drží (ale ne v teple), skvěle se s ním zdobí a potřebujete jen dvě ingredience. Sounds like heaven, hm?)


SLANÝ KARAMEL


120 g másla
100 g cukr moučka
1 salko karamel
1 kelímek mascarpone
3 lžičky dobré soli (Maldon, Fleur de Sel)

Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Zvlášť v míse vymícháme mascarpone a salko (ne šlehačem). Smícháme dohromady, vyšleháme. Přidáme sůl, napřed jen dvě lžičky, zamícháme a ochutnáme. Popřípadě přidáme. Dáme vychladit.



(Se slaným karamelem je to podobně jako s burákovým máslem. Buď to naprosto nechápete, nebo ho milujete. Zkoušela jsem krém dělat i pouze ze salka a mascarpone, ale vůbec mi nedržel, tak bych se držela radši varianty s máslem. A kdo slaný karamel nemusí, tak tam prostě nedá sůl a je to. Já je mám ozdobené ještě karamelovým topingem, co prodává Marks and Spencer, ale můžete samozřejmě použít vlastní karamel. Nakonec je ještě lehce sypu fleur de sel. Mám radši do slaného karamelu šupinkovou sůl, líbí se mi, jak občas křupne :). Drží skvěle, takže vydrží i převozy a stání v pokojové teplotě. Krému je hodně, vystačí až na 18 cupcakes. )




TVAROHOVÝ KRÉM S PUDINKEM



500 ml plnotučného mléka
2 vanilkové pudinky (Alnatura je má fakt bezva)
1 lžička vanilkového (nebo jiného) extraktu
6 lžic cukru krystal
1 balíček plnotučného tvarohu
1 lžička citronové kůry

Uvaříme klasicky pudink dle návodu, jen v polovičním množství mléka. Necháme vychladnout a vyšleháme dohladka s tvarohem. Můžeme přisladit, přidat nějaký extrakt, citronovou kúru.Tyto ingredience jsou na vanilkový, ale lze udělat z jakéhokoliv pudinku.

(Je podobný jako odlehčený máslový s pudinkem, jen chutná víc jako pribiňáček. Dobře drží, snadno se s ním zdobí, je vhodný na různé dětské krémy.)

U každého krému se může stát, že se zdrcne - nezoufejte, vyšlehejte znovu ve vodní lázni a bude to OK! :)

Množství cukru si vždy přizpůsobte vaší chuti, abyste mě pak neproklínali. Já holt sladké ráda. Jak cupcakes nazdobit vidíte na fotkách, fantazii se však meze nekladou. Cupcakům zdar! Jinak krémy lze samozřejmě použít i na dorty. (Recepty na jednotlivé cupcakes najdete po kliknutí na štítek v pravém sloupci, nebo zde)

Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní? Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.

222 komentářů:

  1. Paráda!! Moc děkuju za inspiraci!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci se zeptat jaký z nich je tvrdnouci ?

      Vymazat
    2. Všechny s velkým poměrem másla (takže ten klasický máslový) a pak ten lesklý čokoládový skrz kukuřičný sirup

      Vymazat
  2. toto je skvelé, ďakujem ! Ja som nikdy nevedela aký, tak som len rozmiešala maslo s cukrom. Inak nedávno som robila carrot cake a napadlo mi, že tá mňamózna poleva čo sa dáva navrch by sa tiež dala využiť ako krém na cupcake, neskúšala si ? (išla tam Lučina, práškový cukor, citrónová šťava, VANILKOVÝ EXTRAKT! :D a trochu masla a chutilo tu super. Len neviem či by to držalo na cupcake-u, nevieš?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neni zac, ja taky vzdycky sama tapu, kterej krem zvolit :) Jo, to je klasickej krem na carrot cake, kterej se da analogicky pouzit i na carrot cupcakes.V originale teda Philadelphia misto luciny :) Drzet bude urcite :)

      Vymazat
  3. ten tvarohový mě zaujal nejvíc ♥

    OdpovědětVymazat
  4. děkuji moc za inspiraci :)
    Snad pokaždé, když jsem nějaký hledala a zkoušela, tak nebyl moc dobrý, ale tobě věřím a už se těším až budu mít zase příležitost nějaký vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky vždycky dělalo problém najít nějaký kompromis mezi tím, aby se s krémem dalo dobře zdobit a hezky držel a tím, aby byl dobrý a ne extrémně sladký. Tak snad nebudeš zklamaná :)

      Vymazat
  5. Nejvíc mě láká ten mascarpone a tvarohový, máslové krémy moc nemusím (a to neříkám proto, že jsou nejtučnější! :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, ale je to taková cupcake klasika, tak jsem je nechtěla vynechat a někomu to fakt chutná. Ani je obvykle nedělám (jen občas ten pudinkový), nejčastěji dělám právě ten z tvarohu, který je snad i nejméně tučný! :D

      Vymazat
    2. no určitě jsou lepší než krémy kde dáš 200g másla :)

      Vymazat
  6. Děkuji za skvělou inspiraci... mám také moc ráda krém, kdy bílky vyšlehané s cukrem, je skvělý v menším množství k nějakému ne tak sladkému dortíku. Bílkový krém je krášně lesklý a pěkně drží tvar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Je to jako bílková poleva na perníčky? To je potom ale moc tvrdý ne? Nebo se to udělá více tekuté?

      Vymazat
    2. No, je to takové sladké pěnové - postup najdeš tady u toho receptu:
      http://zezahradydokuchyne.blogspot.cz/2013/06/earl-grey-dortiky.html
      Nika

      Vymazat
    3. Jeee, ty mas super blog! :) A ten krem vypada skvele, earl grey cupcake zni celkove jako vybornej napad! Jak to chutna¨, je tam ten caj fakt citit?

      Vymazat
  7. Veru moc ti fandím a děkuju za inspiraci! :) Mám dotaz - mohla bys mi prosím doporučit nějakou ultimátní americkou kuchařku cupcaků (klidně objednám na amazonu nebo tak) jako dárek pro někoho, kdo je do nich podobný blázen jako ty?:) Doporučila bys třeba Betty Crocker? Předem díky, Verča N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, diky moc :)
      Ted jsi me trosku zaskocila, ja totiz podle kucharek varim fakt vyjimecne, vetsinu receptu hledam vsemozne na internetu. Jedina cupcake knizka, kterou mam je Cupcake Heaven, vypada to takto: http://cdn.magazinecloner.com/covers/15961.jpg A mam ji v pdfku, je tam toho fakt hodne. Od Betty bohuzel nic nemam, ani jsem tim nelistovala, tak nemuzu soudit.
      Kazdopadne jestli je blazen do cupcakes, tak ja bych treba naprosto silela z neceho takoveho: http://viewitem.eim.ebay.cz/Tala-4Tier-23-Cupcake-Party-Stand-Cake-Holder--32-Colour-Foil-Cases/271048433342/item :D

      Vymazat
    2. Díky za tip, toje parádní nápad :) A tu pdfkovou knížku bych zase brala já :) nemohla bys mi ji prosím poslat (v.navratilova1@gmail.com) nebo hodit někam na uložto, jestli je to moc velký?

      Vymazat
    3. Ahoj, úžasné krémy a recepty!! mohla bych o tu knížku taky poprosit?:)) Děkujiii, kdyby se ti náhodou chtělo, tak na ivulka.nn@gmail.com :))

      Vymazat
    4. Ahoj, moc dekuju za pochvalu, knizku posilam :)

      Vymazat
    5. Ahoj, mohla bych taky poprosit o knížku? g.mladenovova@seznam.cz

      Vymazat
    6. Ahoj, mohla bych taky poprosit o knížku? :) d.cinkova@seznam.cz

      Vymazat
    7. jeeeej, parada, vzdy mam problem s tymi kremami a ozdobami navrch. ziaden nebol dost pevny. Ale najblizsie skusim nejaky z tych tvojich. Ak by si mala cas, tiez poprosim tu pdf knizku :) na dzuga@centrum.sk. vopred dakujem :)

      Vymazat
    8. Mohla bych taky poprosit o knížku? Děkuji :) barruss@seznam.cz

      Vymazat
    9. Mohla bych také poprosit o zaslání knížky na eliskabazalkova120@gmail.com? Díky :)

      Vymazat
  8. Tvarohový určitě vyzkouším. Nejčastěji dělám ten z mascarpone, ale to rovnou vyšlehám se šlehačkou, jde to tak také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, já ale fakt nemusím chuť šlehačky, tak ji obvykle radši nedávám.

      Vymazat
  9. Bezva tip :) Já zkoušela cupcakes zatím jednou podle chez lucie s krémem z Philadephie - http://fitpastelka.blogspot.cz/2012/12/patecni-oslava.html - a krém mi moc chutnal!:) Jen se mi teda díky Philadelphii pěkně prodražil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja nejsem prave moc velkej fanda Philadelphie, je to na me moc tezky jako krem... kdyz uz tak to mascarpone mam radsi, ale tvaroh u me stejne vede :)

      Vymazat
  10. Ahojky, já dělám jedině teda z mascarpone, máslový jsem dělala jen jednou a dokonce jsem ho odmítla dělat i do dortů, raději najdu vždy nějakou alternativu, ale tenhle výpis krémů je super a teď v létě chci vyzkoušet nějaké ty ovocné :) ale např. nuttelu s philadelphie je vynikající spojení :)) jinak děkuji za tipy ;-)

    Terča
    www.goodies-terry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, nutela s philadelphii musi byt skvela, ale to uz je asi moc velky kaloricky kombo i na me a to je co rict! :)

      Vymazat
  11. Já sama taky nemám moc v oblibě těžké máslové krémy a tak vždy hledám alternativu v podobě různých tvarohových a sýrových krémů. Krém z Mascarpone nebo Philladelphie je sice super, ale pokud s ním chci zdobit tři dávky cupcakes, trochu se to cenově prodraží :(
    Tak se u mě stal naprostou jedničkou krém z tvarohu nadstavený pudinkem :) Perfektně drží tvar, skvěle se s ním pracuje a myslím že i vydrží "čerstvý" o něco dýl než jen ten z tvarohu :)
    Ze 150ml mléka, dvou lžic cukru a jednoho pudinkového prášku uvařím hustý pudink, přikryju potravinářskou folií a nechám trochu ochladnou. Semtam zamíchám, aby nahoře nevznikla krustička.
    Pak začnu šlehat dva tvarohy v kostce s trochou moučkového cukru a postupně po lžičkách přidávám vlažný pudink (nesmí být moc teplý, jinak se to rádo různě sráží a nebo naopak hrozně rozmočí). Podle chuti se dá přidat rum, citronová kůra, kakao nebo roztopená čokoláda :) Je toho kopec a chutná to trochu jako Pribináček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! To zni jako super napad, nevim proc me to taky jeste nenapadlo! Urcite to pri nejblizsim cupcakovani zkusim :)

      Vymazat
  12. Ahoj, mám dotaz trošku mimo téma, ale nevíš náhodou, kde se v Brně dají sehnat Wilton barviva? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jasne, maji je ve Svete peceni na Zabrdovicke: http://www.svetpeceni.cz/, pak u Fialy na Cyrilské 16 a pak samozřejmě všemožně na netu. Já si je kupuju taky na vánočních a velikonočních trzích , kde mají často stánek cukrářské potřeby Malátkovi http://www.cukrarskepotreby.cz/, nebo v Anglii :)

      Vymazat
  13. Super, moc děkuju! Akorát se bojí, že jakmile jednou vejdu do Světa pečení, tak nezůstane jenom u barviva:)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc děkuju za pomoc! Cupcaky se moc povedly! Nakonec jsem dělala Vanilkové s tvarohovým krémem :) takhle to dopadlo http://instagram.com/p/et0M94NFcL/
    + přidala jsem barvivo :) Určitě vyzkouším i jiné dobroty z tvého blogu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mam radost, cupcakes vypadaji krasne a s barvivem se da skvele vyhrat :)

      Vymazat
  15. Ahoj, můžu poprosit o radu? Chci dělat matcha cupecakes a přemýšlím, jaký krém by byl nejvhodnější, aby vynikla chuť zeleného čaje. Nezkoušela jsi to někdy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nikdy jsem to nezkousela, ale kdybych je delala tak udelam asi i matcha krem. Bud na bazi mascarpone a nebo klasickej maslovej :)

      Vymazat
  16. Ahoj Veru, prosímtě mám na tebe dotaz. Dnes jsem dělala podle tvého receptu brownies cupcakes a povedly se, recept je super stejně jako tvůj blog :) Ale dělala jsem k nim tvarohový krém a ten už se mi nějak nedařil. Tvaroh (kostku) jsem rozšlehala, přidala vanilku a postupně zašlehávala cukr. Pak jsem ten krém dala do látkového cukrářského sáčku a chtěla jsem tím cupcaky ozdobit, ale to už byl problém. Ze sáčku mi tekla voda a krému pak bylo málo a hlavně se mi ani po chvíli nedařil ze toho pytlíku dostat.... Tak tě prosím o radu jestli nevíš co s tím? Ty když děláš tento krém tak ho nanášíš nebo zdobíš třeba lžičkou a vůbec to nedáváš do sáčku? Prosím poraď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to je zvlastni, ta voda by urcite vytekat nemela, zvlast z toho z kostky, ktery je tuzsi. Davam to normalne do sacku a zdobim s tim. Ta voda muze byt tim, ze to mozna bylo malo vyslehane, to je jedine co me napada. Ja to obvykle trochu dopredu vymicham a pak dam na chvili do lednice a az potom zdobim. Kazdopadne, pokud tam pridas aspon trochu smetany, tak to bude ok a melo by to mit konzistenci idealni na zdobeni.
      Jsem rada, ze aspon ty cupcakes se povedly :)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Příště se to snad zadař... zkusím tam přidat tu smetanu :)

      Vymazat
  17. Chtěla bych se zeptat, když chci dělat ten krém z malin, nezůstanou mi tam zrníčka a nezkazí to vzhled? :) A mohla bych si jeden den udělat krém nechat v lednici a až další den nazdobit? :) děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vzhled to urcite nezkazi, ale spis zrovna z malin docela lezou ty zrnicka do zubu :) Tak to muzes po mixovani prepasirovat pres sitko.
      Klidne muzes, asi to ale bude chtit primixovat dalsi den, nez zacnes zdbit. Ale ja radsi vsechny kremy delam fakt uplne cerstvy tesne pred zdobneim.

      Vymazat
    2. Jo, tak to jsem ráda :) To že to leze do zubů snad nevadí :) Moc děkuji za radu :)

      Vymazat
  18. Prosím, který krém vydrží nejdéle už nazdobený na cucakes? :-) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nejdéle určitě ty na máslové bázi, takže máslový a máslovo-pudinkový.

      Vymazat
  19. Ahoj, zkoušela jsem krém mascarpone, do směsi jsem dala vše potřebné a postupovala jsem přesně podle postupu, ale i tak byl krém řidký.. nevíš, co jsem udělala špatně? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bylo vse dost studene? Tvaroh je lepsi pouzivat ten v obalu, ne z vanicky. Ale dej to na chvili do lednice, tak na pul hodky a bude to ok :)

      Vymazat
  20. ahoj,muzu se zeptat, jak se zdobi s tim mascarpone kremem? Asi nebude drzet tvar jak treba maslove kremy ze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, praveze jo, drzi hodne dobre, jestli chces aby byl fakt mega tuhej, tak dej klidne dva kelimky mascarpone a a zadnej tvaroh. Ale i tak jak je to napsano to bude drzet v pohode :)

      Vymazat
    2. Diky za odpoved. Jinak se mi tvoje stranky moc libi, jen tak dal!

      Vymazat
  21. úžasné,dokonalé ..hned zítra upeču!!ale kterej:-))

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, tato stránka je úžasná. Mohla bych se zeptat : vadilo by kdybych do tohoto receptu nedala podmáslí? http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1159-vanilkovy-cupcake-1-2-3-4/

    Míša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslim, ze nevadilo, bude ale takovy mokrejsi, tak mozna pridej trosku mouky :)

      Vymazat
  23. Ahoj, zítra budu dělat poprvé cupcake takže doufám že se mi povedou. A chtěla bych se zeptat 1. Jak ses dostala ke capcakum? Já se k ním dostala přes seriál 2 socky :)
    2. Jak dlouho je už pečeš?
    3 . Od kolika let pečeš (myslím vše - dorty,koláče....)
    Míša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak budu drzet palce :)
      1.Ja ani nevim, myslim, ze mi segra jednou rekla, at to zkusim a pak uz me to nepustilo :)
      2. cupcaky pecu od te doby, co je na blogu clanek Cokoladove cupcakes :)
      3.. Zacala jsem vic pect tak v 17, ale to spis nejake snazsi veci, perniky, babovky, nejake ovocne tace a tak. Vic jsem se tomu zacala venovat kolem 20.

      Vymazat
  24. Ahoj Verčo,

    máš super blog, a speciálně tento článek mne potěšil. Mockrát se mi stalo, že onen zmiňovaný cream cheese krém mi úplně doslova tekl - a to prosím za použití Philadelphie :D čím by to mohlo být?

    Některé z krémů určitě vyzkouším.

    Díky, Marki.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marki, to je zvlastni, protoze je v nem tolik tuku, ze by se jeste v kombinaci s vyslehanim s cukrem toto urcite stat nemohlo. Nenapada me, cim by to mohlo byt, jeste nikdy jsem to v souvislosti s pouziti zrovna Philadelphie necekala. Stava se to s tvarohem, ten neni tak tuhy, ale obvykle pomuze vyslehat a nechat ztuhnout v lednici, pak az zdobit.

      Vymazat
    2. Ahoj Verčo,

      díky za odpověď. Asi to bylo špatným šleháním :D zkusím zase někdy a uvidím.

      Vymazat
  25. Ten tvarohový určitě skusím :3

    OdpovědětVymazat
  26. Prosim když nemám kukuricný sirup dá se to nahradit treba javorovym nb uplne vynechat? Jinak super blog:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna v tomto pripade to moc nahradit nejde, tak radsi vyber jiny krem. Ale kukuricny syrup maji skoro vsude :)

      Vymazat
  27. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, krásný blog! Do teď jsem dělala jen muffiny, ale dnes jsem se konečně vrhla na cupcakes :-). Dělala jsem čokoládové s tvarohovým krémem a vanilkové s čokoládovým a myslím, že to
    nedopadlo vůbec špatně (vím, že samochvála smrdí :-D). No a jelikož mně zbyl tvarohový krém, tak jsem ho přidala k tomu čokoládovému a vznikl z toho tvarohový míša :-D, ale je moc dobrý, tak moc děkuju za recepty. Měj se krásně a jen tak dál! :-)
    Veru

    P.S. máš nejvíc nejlepší jméno :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dkeuju! Nene, chvalit se je naopak dulezity! :D Tak jsem rada, ze se podarilo a s PS nezbyva nez souhlasit! :)

      Vymazat
  29. Páni!! :) Tohle je super blog! Hned jdu udělat krém, asi udělám ten máslový, ale příště zkusím ten pudinkový! :) Mňam!!

    OdpovědětVymazat
  30. Zdravím! super receptíky hned jsem vyzkoušela! a hned taky byli doma pryč.Jen občas někdo z rodiny nemá rád máslové krémy,myslíte že by sedalo i gramážově máslo vyměnit za mascarpone? :) Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dekuju, to jsem rada. Mas tam primo krem z mascarpone. S nim je to jednoduche, muzes ho vymichat prakticky s cimkoliv chces :)

      Vymazat
  31. Ahoj, jak píšeš v receptu na pudinkový krém, není mi jasné jestli rozpouštíš čokoládu v TOM másle nebo v jiném nebo dokonce bez? Já jsem od malička naučená, že to lze jen v másle. Tak prosím o vysvětlení. Předem děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, cokoladu rozpoustim ve vodni lazni. Maslo se sleha s cukrem, cokolada rozpustena a vychladla se prisleha az nakonec.

      Vymazat
  32. Ahoj, mužů kukuřičný sirup nahradit pšeničným ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to nevim, nikdy jsem to nezkousela, ale rekla bych odhadem, ze ano.

      Vymazat
  33. Ahoj, tak jsem zkoušela ten tvarohovy, resp. ovocný krem. Chutove prvotřídní, vazne epesni vec :D. Konzistence ale jedním slovem srajda. Zdobeni neprichazelo v uvahu. Takze sem to jen kydla vedle :D. Postupovala jsem dle navodu, pouzila tucny tvaroh od madety a 31% smetanu. Mam podezření na tu smetanu, protoze nebyla moc vychlazena. Co teda dělat priste, jak to spravne vyslehat, aby to bylo tuhy? Da se to jeste zachránit? :) Diky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to mozny, ze je to smetanou, ona taky ne kazda znacka dobre sleha, ale madeta by mela byt OK. Zkus ji mit hodne stduenou a slehat zvlast a pak smichat se zbytkem a dat celou smes jeste chladit..

      Vymazat
  34. Prostě miluji jídlo a tento blog! Je úžasný. Najdu zde vždy to co potřebuji a přesně to na co mám chuť :D Jsem stálým návštěvníkem, pokračujte ve vaší skvělé práci prosím :))

    OdpovědětVymazat
  35. ahoj já moc miluji cupcakes a nevím si rady s polevou .Potřebovala bych aby byla velmi tuhá .Moc děkuji za odpověď. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to udelej nejakou s velkym pomerem tuku, klasickou maslovou,tu pudinkovou, nebo z mascarpone.

      Vymazat
  36. Miluju tento blog!
    Chtěla jsem se zeptat, kdybych chtěla dělat odlehčený krém vanilkový, tak to bude vypadat takto:
    200 ml mléka, 20g vanilkového pudinku, 125 g másla, 100 g cukr moučka, vanilkový lusk (dá se nahradit?) ?
    Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, presne tak. Vanilkovy lusk muzes nahradit vanilkovym extraktem. (vse je popsano ve FAQ)

      Vymazat
  37. Naprosto úžasný! Přesně takovýhle seznam jsem hledala :) děkujuu

    OdpovědětVymazat
  38. chcela by som sa spýtať ako sa na cupcake dáva ten krém, na internete som videla klasické plničky sáčkové (pytlíkové) alebo aj umelé plnítka? ktoré myslíš že sú lepšie?
    http://www.tescoma.cz/peceni/naradi-a-pomucky-na-peceni/delicia/630520-zdobicka-delicia-6-trysek alebo
    http://www.tescoma.cz/peceni/naradi-a-pomucky-na-peceni/delicia/630526-zdobicka-pistova-delicia-8-trysek
    som začiatočník v pečení ktorú by si mi odporučila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, z dvou urcite tu prvni, s tim druhym se zdobi dost nepohodlne. Ale vubec nejlepsi si koupit zvlast sacek a k tomujen kovove koncovky, jake se ti libi :)

      Vymazat
  39. Ahojky, máš to tu moc krásné. Chtěla jsem se zeptat, jestli mi můžeš pomoci, jak udělat čokoládový krém z mascarpone. Moc děkuji :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju :) Jasně, je to úplně snadné, rozpustíš ve vodní lázni čokoládu, cca 100 g, vyšleháš s kelímkem mascarpone a přišleháš moučkový cukr podle chuti :)

      Vymazat
  40. Skvělý a užitečný článek, doufám, že krémy ještě budou přibývat :) Zkusila jsem tvarohový, pařížskou, lesklý čokoládový a samozřejmě cream cheese frosting. Teď bych chtěla použít tvarohový, ale čokoládový/kakaový. Myslíš, že by snesl (co se konzistence týče) přidání čokolády? Nebo mám radši vsadit na kakao? Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teeda, tak tos toho zkusila uz dost! :) Jasne, muzes klidne rozpustit cokoladu, ona ho naopak potom zpevni, ale spise vysokoprocetntni horkou, nez mlecnou. Kakao bych do tvarohu spis nedavala, delaji se pak hrudky.

      Vymazat
  41. lesklý čokoládový je lahodný a té čokolády dáváme míň ale to už je věc názoru

    OdpovědětVymazat
  42. ahoj zrovna delam ten tvarohovy krem ale nejak mi nedrzi.Davala jsem i do lednice.Nemam tam dat treba vic ty smetany na slehani??nebo cim to zahustit?dala bych tam jeste trochu tvarohu ale nechce se mi dalsi rozdelavat:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, promin, precetla jsem si to az ted. Chtelo to hodne vyslehat a pak dat klidne na pul hodiny do lednicky, aby to pred zdobenim trochu ztuhlo. Pak by to melo byt OK. Je potreba pouzivat tucny tvaroh, idealne v obalu, ne ve vanicce.

      Vymazat
  43. To je přesně to, co jsem hledala. Úžasné receptíky a hlavně krémy. Moc děkuji, zítra to hned vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj mohla bych se zeptat jak se dela ze krem na cupcakes jsou barevne? :) dekuju treb amodre ruzove atd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, koupis si potravinarske barvivo a primichas ho ke kremu. Nebo nektere prirodni barvy muzes udelat z ovoce, treba z malin, boruvek, jahod a tak - svaris, rozmixujes, precedis seminka a primichas ke kremu.

      Vymazat
    2. Dekuju moc :)

      Vymazat
  45. Naprosto báječný článek. Přehledný, obsahuje vše podstatné, zahrnuje víc než tři obecné rady a dva návody. Jsem nadšena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju, jsem rada,ze kremy na cupcakes v nekom vyvolaji nadseni! :D

      Vymazat
  46. Ahoj, uzasnej blog :) v patek budu pect sve prvni cup cakes tak snad klapnou :) zkusím mascarpone krem s boruvkama (musej se uz z mrazaku spotrebovat :-D)...tak se tesim:) minulej tyden jsme s kamarádkou pekly poprve makronky a povedly se skoro všechny takže cupcakes snad budou hračka :-D

    PS: koukám ze tu nikdo nema rad maslovy kremy takže se hlasim jako prvni milovník tezkych a sladkych maslovych kremu :-D

    Petra:)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj. Dakujem za super tipy na kremy. Popravde vsetky vyzeraju super, ale tapam. Synovi chem na meniny do skolky spravit asi 25-30 cupcakes. Asi cokoladove, pretoze krem chcem zafarbit cukrarskym farbivom na modro (ako kontrast). Prosiiim aky krem zvolit, hlavne aby vydrzal a nezacal sa topit? Asi bude dobre to zdobit skoro rano, vsak? citala som , ze neodporucas robit krem den vopred. A druha otazocka...krem by som chcela ozdobit farebnymi drobnymi cukrikmi...je mozne, ze na kreme pustia farbu? dakujem vopred za cenne rady a prajem ti vsetko dobre:-) Lucia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, cokolada pujde na modro barvit tezko, bude to hodne dotmava, doporucovala bych prave spis nejakej svetlejsi. Pokud chces primarne, aby vydrzel a nepovoloval, tak se samozrejme nabizeji ty na bazi masla, muzes zkusit ten pudinkovej vanilkovej, ten neni tak hutnej, ale drzi dobre. Pokud je den predem uz nazdobis, tak je to ok, budou prave rano lepsi na prevoz a vic drzet. Blby je udelat krem vecer a rano teprv zdobit, takto to bude ok :) Pokud chces cukrove zdobeni, tak to naopak je treba, az bude krem trochu zatuhly, potom barvu nepusti :)

      Vymazat
  48. Ahoj, můžeš jen poradit jak se dělá ten mascarpone krém, pokud ho chci se šlehačkou místo tvarohu, tak první vyšlehat šlehačku a pak smíchat s mascarpone nebo rovnou nalít do sebe a pak až vyšlehat? a taky, jak moc je ten krém tuhý? kamarádka říkala, že není na léto ale bude to jen na cca 40min převoz tak to by snad mohl zvládnout?:) díky moc za odpověd. Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mne prijde lepsi pomalu prilivat slehacku k mascarpone a slehat na nizke otacky a postupne zvysovat na nejvyssi. Je to pak podle me tuzsi. Myslim, ze nebude problem, aby to vydrzelo, to mascarpone je dost hutne. Muzes pro jistotu dat ztuzovac, ale ja ho moc nemusim.

      Vymazat
    2. děkuji moc! jinak super blog, člověk aby kompletní popis krému pohledal :-)

      Vymazat
  49. skvelé recepty naozaj pomohlo :)

    OdpovědětVymazat
  50. Fakt suprové recepty, nechala jsem se jimi inspirovat.
    Chtěla jsem se zeptat, tvarohový krém na muffiny nebo cupcakes, na kolik ks zhruba je jedna dávka? Muffiny mám v průměru cca 6-7cm, díky za info.

    OdpovědětVymazat
  51. Obrovské ďakujem, krásne zhrnuté, výborné recepty, určite vyskúšam! :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj,

    ten NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÝ je hrozně dobrý, sama už jsem ho podle tvého receptu dělala, jen sem měla vždycky problém se zdobením. Nedrží mi tak krásný tvar jako máš tady na obrázku. Mám nechat krém déle chladnout? Nebo mám přidat něco s čím by mi více ztuhl?:( Děkuji za odpověd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to nevim, cim by mohlo byt, mne vzdycky drzi dobre... musi to byt dobre vychlazene, jak pred zdobenim, tak hotove cupcaky.

      Vymazat
  53. Ahoj, :) můžu se zeptat jestli se dá úplně vynechat ten vanilkový extrakt ? díky za odpověď :¨)

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj Veroniko, zkoušela jsem CREAM CHEESE FROSTING v kombinaci s s těstem, které se používá na klasicý CARROT CAKE. Chuť byla vynikající a doporučuju všem. Jelikož jsem neměla doma Philadelphii, tak jsem použila české pomazánkové máslo. Krém byl vynikající (s lehkým slaným podtónem), ale po asi 30min v lednici zřídnul. Je to tím Pomazánkovým máslem anebo se to stane i při zachování původní receptury? Máš zkušenosti se ztužovačem šlehačky? Lze použít? Zdravím, Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nikdy jsem to z pomazankoveho masla nezkousela, takze nevim, co to muze udelat, kazdopadne s Philadelphii se mi to nikdy nestalo, tak je dost mozne, ze to bude tim, tak to zkus :) Ztuzovac pouzivam nerada, v podstate jen do tavrohovych kremu, kdyz fakt potrebuju , aby vydrzely jakz takz pekne.

      Vymazat
  55. Ahoj , ja som skusala Pumpkin Spice Cupcakes podla Zoelly ( robila video) , lenze cream cheese frosting mi nevysiel, skusala osm ich robit 2krat, vzdy bohuzial ostali bez kremu. V Marks&Spencer som kupila ten ich slavny ICING Sugar a pouzila som aj Philadephiu ( v kelimku) , krem bol aj tak tekuty. https://www.youtube.com/watch?v=cDETqJxuO58 v tomto videu som sa dozvedela ze philadelhia v kelimku je ina, aj ked si myslim ze az taky strasny rozdiel v tom byt nemoze ci?? Tato sranda ma uz stala celkom dost peniazkov, na to ze vsetky moje pokusy isli rovno do kosa , tak uz si chcem byt ista nez to skusim znovu, ta smotana na slahanie naozaj pomoze? a staci ked to vsetko vyslaham dokopy, ci treba nejako ze najprv heru, potom pridat philadephiu ci ako? Dakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, smetanu prilviej postupne a slehej od nejpomalejsich po nejrychlejsi otacky. Mne to vzdycky drzi, tak snad bude i tobe. Do kremu urcite maslo, ne heru, neni chutove dobra a min drzi.

      Vymazat
  56. Ahoj, vnukla jsem si do hlavu myšlenku, že bych na návštěvu ke kamarádce dovezla cupcaky. Ale vezla bych je přes 2 hodiny vlakem, tak nevím, zda to je reálný, a i když bych zvolila máslovo-pudinkový nebo nejlepší čokoládový krém, jestli vydrží cestu. Nemáš s tím zkušnost, prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, promin, nevsimla jsem si komentare. Ty dve hodiny uz jsou celkem riskantni, ale zase uz neni teplo, tak by to mzna slo. Zalezi, jak moc je to dulezita akce :D

      Vymazat
  57. ahoj, myslíš, že by som mohla použiť na 'najlepší čokoládový' krém aj milka phidalephiu? bojím sa totiž slanej chuti klasickej verzie tohto syra...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokročilá hodina a ja už neviem písať :D *philadelphiu

      Vymazat
    2. NIkdy jsem to nezkousela, ale pomery by byly urcite jine, urcite min cukru a cokolady. Neboj se toho, v teto kombinaci to slane vubec neni. :)

      Vymazat
    3. tak som ho skúsila a! bol vynikajúúúciiiii..absolútne top! vyjedla by som ho lyžicou z misy! pomer som upravila na 100g maslo, vanička klasickej Philadelphie, 100g pol na pol 70% a 90% čokoláda + cca 70g cukru a teda..lepší som nikdy nejedla :) taký bol čokoládový, až bol skoro čierny a všetkým to strašne chutilo :)

      Vymazat
  58. Ahoj, chci se zeptat, jaká zdobička je použitá na fotce u nejlepšího čokolodávěho krému. Mockrát děkuju za odpověď!
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to ten se sikmymi rezy http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mU_RshCrV6fDE0n3ZBJfzLQ.jpg

      Vymazat
  59. Ahoj, úžasné cupcakes, včetně krémů, opravdu i popisy, člověk neví, které si má napoprvé vybrat... Jen bych se chtela zeptat, chystám se dělat brownies cupcakes s krémem z mascarpone. Četla jsem u jiných receptů, že se mascarpone nesmí šlehat, že se jinak zdrcne. Nerada bych to pokazila, tak ti budu vděčná za radu, moc děkuji a odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, někdy se to stane i mně - tak je lepší šlehat ve vodní lázni, nebo alespoň v případě zdrcnutí to tak napravit. Jinak tedy opravdu vyšlehat jen smetanu zvlášť a pak pomalu ručně zašlehávat, ale mně to pak přijde takové málo tuhé, tak to většinou risknu a případně pak vyřeším tou vodní lázní.

      Vymazat
  60. Ten tvarohový krém jsem dělala u dvakrát - měl sakra úspěch :)
    tereza-la-marque.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Sem budu muset odkázat dceru, od vánoc peče, nejčastěji právě cupcakes. Krém dělá nejčastěji s tvarohem nebo máslový s čoko, ale teď dělala tiramisu a shodly jsme se spolu, že by to bylo fajn i jako krém, tak jsem ráda, že mám potvrzno. Tak třeba vám za pár let vyroste konkurence, teď jí je devět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dcera moc sikovna, to ja v 9 jeste neumela vubec nic :) A ty kremy jsou tak variabilni, ze jde skoro vsechno :)

      Vymazat
  62. Ahoj, dělala jsem klasický máslový krém, a jak jsem tam přidala extrakt, chutnalo to potom jako vanilka, i po přidání čokolády. A to jsem tam dala jen jednu lžičku místo dvou. Je možné že je něco s extraktem? Mám klasický od Dr. Oetker. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Dr.Oetker prave neni extrakt, ale aroma. (Pokud teda nemaji nejaky novy produkt) - pozna se to podle ceny, ten "pravy" stoji malicka lahvicka kolem 100Kc a vic. Ta aromata jsou prave strasne moc intenzivni a takova umela a prehlusi pak vse ostatni.Radsi nepouzivat nic, nez aroma. S extraktem by se toto stat nemelo.

      Vymazat
  63. Ahoj,chtela bych se zeptat jestli u toho leskleho cokoladoveho kremu je ten kukuricny cirup moc dulezity,popripade com bych ho mohla nahradit? Dekuju moc za inspiraci. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, uprimne receno tady nevim, bez nej jsem o nezkousela. Tak zkus a uvidis :) Podle me se stane to , ze bude akorat o dost mene tuhy.

      Vymazat
  64. Moc děkuju za absolutně skvělý a jednoduchý recept na tvarohový krém! Doporučuji na mrkvových dortech a mufinech s rozinkama!

    vzpominkynasurrey.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj Veroniko,
    bezva blog, mám to tu ráda.
    Pro kamarádku se chystám péct čokoládové cupcakes s kávovým krémem a přemýšlím o té kávě. Co myslíš, dát lžičku dvě kávy (tedy nápoje) a případně konzistenci doladit cukrem? Nechci tam mít zrníčka ani kupovat celou pixlu instantní kávy, když by mi tu pak stála. Na tresti a umělé příchutě nevěřím :-).
    Díky za radu. Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, uprimne receno, ja vubec nemam rada kavovou prichut v dezertech, takze v tomto neporadim. Projela bych google a urcite nejaky osvedceny recept najdes!

      Vymazat
  66. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Verunko!
    Potřebuji radu :). V pátek budu péct velký dort na narozeniny (dvojčata mají 30). Rozhodli jsme se, že chceme lehčí krém do dortu s tvarohem a jahodami. Myslíš že bude držet tvarohový krém s pudinkem? Jde mi o to aby ten krém udržel i dvě naplněná patra nad sebou. Každé patro nechám pořádně vychladit, aby ztuhlo, taky mě napadlo dát tvaroh kostkový a ne vaničkový a přidat tam máslo, aby to pěkně ztuhlo. Bojím se že se mi to ale zdrcne :D. Zkušenosti z pečením mám plno, peču dorty a cupcakes, ale toho tvarohového krému se faakt bojím :). Kdyby si se chtěla kouknout insta: AdelStrb :). Děkuju moc za radu! Jsi pro mě vzorem v pečení a přivedla si mě k cupcakes! :) Krásná den přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ach jo, ja jsem odpovidala myslim, ale asi se to neodeslalo. :( Doufam, ze to dobre dopadlo. Krem by to urcite udrzel, i bez masla, ten pudink to ztuzi. Tak snad to vyslo!

      Vymazat
    2. Ahoj, nakonec jsem dala plátkovou želatinu a ta to krásně udržela :), dostala jsem tip od kuchaře od nás z restauračky ;). Ale děkuji :)

      Vymazat
  68. Ahoj, moc děkuji za skvělé recepty na krémy :)
    Budu dělat na oslavu čokoládové cupcakes s krémem cheese frosting a potřebovala bych poradit jestli použít smetanu ke šlehání cca 30 % tuku nebo šlehačku 40% tuku. Jde mi o to aby se to dobře vyšlehalo. Poslední dobou mám se smetanou špatnou zkušenost že se mi několikrát nevyšlehala. Případně jestli máš nějakou osvědčenou značku smetany. Dle postupu se tedy vyšlehá sýr s cukrem a pak se pomalu přilévá smetana a šlehá na vysoké otáčky. Moc díky za odpověď. Pája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cim tucnejsi tim lepsi, ale i ta 30ka se da v nouzi. Ja pouzivam tu modrobilou :) Napred se sleha pomalu a pak se zrychluje.

      Vymazat
  69. Ahoj, půjde dát na "Nejlepší čokoládový" falešný marcipán nebo fondán bez toho aniž by se hmota roztekla?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, melo by to jit, ale nemuze to byt moc do vysky nazdobene, spis jen natrene.

      Vymazat
  70. Ahoj, můžu poprosit o radu? Máslový krém mám skoto tekutý, není vůbec nadýchaný a nedrží .. :-( děkuji za radu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi nezdá, krémy s máslem by měly vždy držet nejvíc. Jedině vylšhat znovu nad párou a dát zchladit.

      Vymazat
  71. Nakonec vyhrál krém z Philadelphie, a když už ty prachy za Philadelphii, tak proč ne ty prachy za 90% čokoládu od Lindtu :D Výsledek famózní! Vanička sýru + 80 g másla + 80 g čokyny + 80 g cukru. Děkuji za inspiraci a ať se daří!
    Edita

    OdpovědětVymazat
  72. Hezký den, chci se zeptat, zda ten pudinkovy je možno obarvit.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj, chci se zeptat ohledne toho karameloveho kremu, kolik ma mit ta jedna vanicka mascarpone 250g nebo 500g, dekujk za odpoved :)

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj, zkoušela jsem nejlepší čokoládový krém, protože potrebuju, aby držel i mimo lednici a tys zmínila, ze tento je OK... Po půl hodině byl strašně moc měkký (až moc, ale z lednice je dobrý) nevíš proč? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží, jak moc velké je teplo, pokud je to na přímém slunci, tak samozřejmě taje rychleji, ale jinak ten co já mám na fotce je někdy na podzim, ale v pkojové tpelotě asi 3 hodiny.

      Vymazat
  75. Děkuji, děkuji, děkuji...:D konečně mám nějakou inspiraci :) udělala jsem tvarohový krém + jsem dala jeden ochucený řecky bio jogurt a všichni mlaskali :)

    OdpovědětVymazat
  76. Moc děkuju za recepty! Dneska jsem vyzkoušela odlehčený pudinkový krém a je vynikající :) Ukládám si článek do oblíbených, abych při příštím pečení mohla vyzkoušet zase jiný krém :)

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj, já nevím proč, ale mě žádný krém prostě neztuhne! Vždy se mi to jen tak rozteče po cupcaku..a pokaždé se řídím přesně podle pokynů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fakt zvláštní :D Leda zkusit jiné značky jednotlivých ingrediencí? Ty , kde je máslo by měly být fakt pevné samy o sobě. A ty s tvarohem nebo mascarponě můžou být vždy i se ztužovačem.

      Vymazat
  78. Můžu se zeptat, tvaroh v obalu je myšleno jako tvrdý tvaroh? takový ten drolivý? nikoliv ve vaničce? moc děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, ještě ten třetí. Jsou to takové jakoby kostky v obalu. Něco mezi vaničkovým a tvrdým.

      Vymazat
  79. Zdravím,
    chystám se péct vanilkové cupcakes, ale nemůžu se rozhodnout, jaký krém použít - tvarohový nebo máslový... Rozhodla jsem se, že vyzkouším oba. Chtěla bych se tě zeptat, jaké množství surovin na tvarohový krém by bylo na 6 cupcakes a jaké množství surovin na máslový krém na 6 cupcakes ? Popřípadě jaký by si mi doporučila ? :-)

    Moc děkuji za odpověď,

    Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, v úvodu je napsán, že všechny krémy jsou na 12 cupcakes, pokud není uvdeno jinak. U máslového čokoládového je napsáno na 16, takže u tvarohového půlku surovin, u máslového o něco míň než půlku. Ale dá se zamrazit. Já bych určitě doporučila jiný než máslový, protože je sama nemám moc ráda, ale zase dlouho drží a hezky vypadají. Do tvarohového doporučuju přidat ztužovač, pokud to není jen tak na doma.

      Vymazat
  80. Dobře,děkuji moc za radu :-) Mimochodem, máš krásný blog se skvělými recepty ! :-)

    Michaela

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoj Veroniko, objevila jsem tento skvělý přehled a díky za něj! Konečně v tm mám jako začátečník jasno.

    Zajímala by mě ještě jedna věc - který krém považuješ z této série za "nejzdravější"?

    Já bych řekla tvarohový (ale nevím, ta smetana :))
    nebo pudinkový (ale nevím, to máslo :) )

    tak možná ten poslední - tvarohový krém s pudinkem? (ten, co píšeš, e chutná jako pribináček?)

    Měj se, Liby

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Liby, jako nejzdravejsi bych udelala ciste jen tvaroh, ktery muzes dosladit klidne medem a dala bych do nej zelatinu nebo agar agar, at to hezky drzi.

      Vymazat
  82. Ahoj,/ náhodou som natrafila na tento úžasný blog ! mohla by som tiež poprosiť o tu PDF knižku? irka@netkosice.sk / Pekne ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prosim, napiste mi na mail zghettablog@gmail.com , jinak na to zapoemnu. Mam to v jinem pocitaci.

      Vymazat
  83. Dobrý den,
    stránky vypadají perfektně a zkoušela jsem poprvé podle vás čokoládový cupcake s tím krémem slaný karamel a chtěla jsem se zeptat jak velký kelímek mascarpone se má použít? Nevím jestli jsem nedala nějaký větší kelímek protože jsem krém měla hodně tekutý a nedržel tvar (tak jsem nakonec ušlehala ještě jednu dávku másla s cukrem a přidala k tomu ten předchozí (bez mála) všechen a už to bylo lepší). Můžu poprosit o info jak velký kelímek tedy prosím má být?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, já používám ten standardní, což je 200 nebo 250 gramů, teď nevím přesně, ale každopádně ten menší. To mě mrzí, že to nešlo, je potřeba aby se pracovalo se studenýma ingrediencema, pak by to neměl být problém. Když tak chladit i mezi tím.

      Vymazat
  84. Ahoj,
    moc prosím o radu. Potřebovala bych nějaký (bílý:-)) krém na dort, který by dobře držel vydržel v pohodě dva dny. Mám ozkoušený mascarpone se šlehačkou, který je skvělý ale do druhého dne v ledničce "popraská". Dort je pro miniholčičku, takže nechci dělat krém, kde bude hodně másla.
    Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dala bych asi 1:1 mascarpone a tvaroh, to by mělo vydržet. Případně krémy, kam se přidává čokoláda - ta to hodně zpevní.

      Vymazat
  85. Ahoj, díky moc za recept! Moc se mi líbí ten tvarohový s pudinkem, ale zarazila mne ta citronová kůra :) Můžu se zeptat, plní tam ta citronová kůra nějakou speciální funkci (kromě toho, že to pak chutná třeba citronově)? Jde mi o to, že pokud vynechám citronovou kuru, tak stane se něco? (Mně totiž moc nechutná...:) Díky a pečení zdar!! Janča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Nemusíš ji tam vůbec dávat, ono je to takově pěkně aromatické, dává to tomu krému trochu kyselosti :) Ale jestli nechutná, tak nedávej :)

      Vymazat
  86. Ahoj, najdu nějaký krém který dobře drží s příchutí mandlí a na světlém testě???

    OdpovědětVymazat
  87. Zdravím,
    chtěla bych se zeptat, když potřebuju, aby mi krém nějakou chvíli vydržel, mám přidat ztužovač ? Pokud ano, jaké množství a jaký ? Nikdy jsem se ztužovačem nedělala, takže nemám zkušenosti.. :-( Ta internetu jsem našla nějaký želatinový od Dr. Oetkera, tak je to ten ?

    Děkuji moc za odpověď,
    Michaela

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj, moc díky za inspiraci!
    Chtěla bych se zeptat (vím, že už to tu párkrát je, ale radši se ujistit..) - Který z krémů nejlépe drží?
    Budu chystat cupcakes na svatbu - potřebuji jeden den nazdobit a druhý den podávat (tam to bude volně k dispozici (tzn. ne v lednici).
    Které krémy mi vydrží a nepotečou? (asi klasika máslový, ale ten je na mě moc hutný..)
    Děkuji za odpověď.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S nechalzeným cupcakem v létě, kde nebude máslo, je to prostě těžký, jinak, než se ztužovačem to držet nebude, ale když už, tak nejvíce drží mascarpone s čokoládou asi..

      Vymazat
  89. Máte někdo radu, čím nahradit máslo, když mám intoleranci laktózy? Zkoušeli jste někdo?

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj, zkoušela jsem tvraohový krém na cupcakes, přidala jsem ztužovač a stejně mi tekl, druhý den měl dokonce konzistenci jogurtu a nepřipadalo v úvahu ho použít. Nechápu, čím to mohlo být. Chuťově je ale výborný, nemáš tedy nápad, jakou jinou alternativu vyzkoušet? (u nás se máslové krémy nejí) Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja fakt nevím, cim to je, ted jsem nedavno opet delala tvarohovy krem a drzel uplne bez mu,problemu a slo s nim hezky zdobit. Fotka je tady: https://www.instagram.com/p/BXikakhjRKC/?taken-by=iamveronicus Byl to jen tvaroh z papíru, cukr a troška smetany. Ale tutovvka je mascarpone, nebo philadelphia, to proste musi drzet :D

      Vymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...