čtvrtek 30. listopadu 2017

Moje budoucí kuchyně

Už jsem se bohužel přehoupla do té dospělácké fáze, kdy řeším občas i něco jiného, než kam půjdu zítra na drink a jaký si koupím šaty. Je tomu tak, že se Sirem brzy budeme (snad!) řešit nové vlastní bydlení, kde si budeme moct zařídit všechno zcela podle sebe. No, zcela. Chtěli bychom degustační místnost, ohřívací lampy, parket s disco koulí a milión dalších věcí, ale to asi nevyjde. Teda pokud to nevyměníme třeba za okna, nebo dveře. No, každopádně, jedním z ústředních témat bude dozajista kuchyně. Takže když mě oslovilo Favi.cz, jestli bych neudělala článek, kde bych vybrala nějaké z produktů, které nabízí, tak jsem si řekla, proč ne. Aspoň se kouknu, jaké jsou vůbec možnosti a trochu se zorientuju v tom, co teď frčí. Jako asi spousta lidí mé generace, jsem si zamilovala jednoduchý skandinávský styl, kombinace bílé, dřeva a dalších přírodních materiálů. Favi je vyhledávač nábytku napříč e-shopy i kamennými obchody a dá se tam vyhledávat právě i podle stylu, koukat na inspirativní fotky a videa celých pokojů, nebo bytů což je dost super.


Kuchyně, která by se mi líbila,  by vypadala zhruba nějak takto.

Zdroj obrázku: Home-Designing.com



Ale protože jsem holka (já jsem normálně fakt genderově korektní, ale tady si nemůžu pomoct! :D), tak mi připadá naprosto v pohodě začít kuchyni řešit nikoliv od podlahy, ale třeba od džbánků a konviček. Chtěly bych ku příkladu všechny tyto. Uznávám, že ta poslední konvička zas tak skandi není, ta je spíš klasicky roztomile infantilní, ale tu bych si vzala třeba do práce, že jo! 


1) Iconioo 2) Nábytek Herink  3) Bonami 4) Sas and Belle


Co se mi fakt hodně libí, tak jsou takové ty hipsta insta trendy talíře, které vídáte na fotkách z různých fancy bister. Kameninové, s jakože ledabylým glazováním, které je ve skutečnosti dost složité a kde obvykle jeden talíř stojí víc, než celá sada klasicky bílých dohromady, ale ony sou fakt krásný! Zatím máme takového typu jen čtyři na slavnostní příležitosti, ale protože by Sir chtěl otevřený ostrůvek s osvícenými regály na výstavku toho nejlepšího, tak tuším, že přibudou další.
Ten příborník je spíše ryze praktická věc, máme to v kuchyni i teď, ale takový ten klasicky plastový a tohle, myslím, vypadá o poznání líp. No a to první je prostě jen vychytanější a skandi styl džbánu na vařečky a další kuchyňské propriety.

1) Naoko 2) Bella Rose 3) Bonami 4) Emako

No a tady máme rozkošné dózy a dózičky, kterých není nikdy dost, protože proč mít třeba kakao v hnusné obyč dóze, když může být v takhle krásné?! Nehledě na to, že bez dóz už by náš aktuální byt naprosto sežrali molové, kteří nám tam lítají kdoví odkud a aktivně nám znepříjemňují život. A ty podivné věci vlevo dole jsou podtácky!

 1) Bella Rose 2) Forks 3) Bonami 4) Nábytek Herink


Hurá! Povedlo se mi sem vecpat i nějaký regulérní nábytek! Takhle židle je podle mě super krásná a jednoduchá a dostatečně skandi! Ale Sir trvá na tom, že židle budou jedině TON, tak se nechám překvapit, jak to nakonec dopadne. Prkýnka tohoto typu mi přijdou skvělá ani ne tak na práci, ale spíše na servírování, podobně jako to dole na chleba. To si myslím, že je super praktické, že do toho chleba můžete schovat a zároveň to na něm krájet! (Mám dojem, že můžu co nevidět očekávat telefon od Horsta Fuchse :D) Krabička na čaje je něco, co potřebujem stopro, protože čaje vypijeme skoro stejně jako vína, což znamená, že fakt hodně. 




1) Vemzu 2) Dekor home 3) Emako 4) Bonami

No, ale hecla jsem se i na něco opravdu více udávajícího ráz kuchyně, obklady! To totiž není žádná sranda, pokud  máte takřka nulovou představivost, jako já. Představit si jednu kachličku, nebo jiný kus obkladu na velké ploše je pro mě prakticky nemožné. Ale aktuálně se bavíme o tzv. betonové stěrce, což připomíná právě první obklad, jen tady je o něco světlejší. Prostě je to taková ta flekatá zeď, ale naschvál, rozumíte :D

Cihly, nebo imitace cihel mi přijdou taky krásné, má je v obyváku moje kamarádka Janča a vypadá to úplně skvěle, ale nevím, jestli to kuchyně by to bylo taky tak super. To poslední vypadá spíš trochu koupelnově, ale k bílým doplňkům by to podle mě vypadalo super.

1) Siko 2) Siko 3) Rako

No a tady je něco, co je z podobné kategorie, jako lampy ohřívající jídlo, co čeká na servis, takže by se to hodilo spíš někam do restaurace, než do domu. Jenže už jsem vám nastínila, kolik doma vypijeme vína, že...

Bonami


No a jako poslední věc tu mám tenhle boží servírovací stolek. Úplně vidím, jak to jakožto vzorná hostitelka v létě jen tak mimochodem přivezu na terasu na zahradní párty, protože hlavní stůl už bude pomalu praskat pod náloží jídla!

Tchibo

Jak naše aktuální kuchyně vypadá teď, se můžete podívat tady. Plánovali jsme ji se Sirem spolu, i když jsme tehdy ještě nevěděli, že tam vlastně budeme spolu i bydlet a vařit. Funkčně je docela bez problémů, jedině , co bych udělala ve vzhledu jinak, jsou ty barevné kachličky, protože ta oranžová už se mi nějak okoukala a říkám si, že se světlými barvami to snad nehrozí.

Takže tak! Mějte se krásně v kuchyni i mimo ni a sama jsem zvědavá, jaká nakonec bude ta naše nová!

7 komentářů:

  1. Přesně tak by se mi to líbilo taky (ty světla na první fotce jsou obzvlášť boží!) a myslím, že nutně potřebuju skoro všechno!
    A ačkoliv jsem v našem mini bytě (1 plus 1 pro 2 lidi a 2 psy) spokojená, původní kuchyň hezkou nemáme vůbec - v ní by se daly točit dobový filmy z 80. let a nikdo by nic nepoznal! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvědavá na realitu, která nás brzy čeká a na všecky ty kompromisy :D

      Vymazat
  2. Hmm, moc pěkné. Podobně jako na Favi najdete spoustu inspirace a produkty na InHaus.cz na adrese InHaus.cz.

    OdpovědětVymazat
  3. My máme také v plánu předělávat kuchyň, ale zatím si vybíráme kde nakoupíme vybavení kuchyně . Máme pár věcí, které bychom chtěli mít v kuchyni, ale jsme zatím ve fázi výběru.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta Vaše aktuální kuchyně je také moc hezká. Ale tedy ty obrázky, co jste postnula tady jsou naprosto dokonalé. Také je mým snem mít kuchyni přesně podle mých představ, je to má priorita, protože vaření je mým největším koníčkem. My jsme kupovali úplně nový byt, podobný jako jsou tyto projekty. Takže mám teď spoustu prostoru k zařizování podle svých představ. Bohužel horší je to teď s naší finanční stránkou :D

    OdpovědětVymazat
  5. Pobavilo mě, že v novém bydlením chcete degustační místnost a parket s disco koulí :D Je pravda, že ještě před dětma bych chtěla úplně to samé. Je zvláštní jak moc nás to rodičovství ovlivní. Ale víte co, pořád mám ještě šanci si alespoň něco v našem budoucím bydlení zařídit podle sebe. A to je kupodivu taky kuchyně :)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...