úterý 19. května 2015

Nej zmrzka v Brně?


Po článku o tom, kam jít v Brně na oběd, mě napadla další palčivá otázka, a to, kam jít v Brně na nejlepší zmrzlinu. V šalinách už zase lepí tyčky a madla, holky nosí krátké sukně a městem se protloukáme se slunečními brýlemi, zmrzlinová sezóna je tady! Nedávno jsem byla  na zmrzlinové akci a debatě  v Praze v Brně, kde vystupovali odborníci na zmrzlinu vzatí, Katka Kočičková z blogu Tři kopečky a Darek Hrivňák z legendární tuchlovické zmrzlinárny 2AD. Povídali o historii zmrzliny, o rozdílech v postupu ve velkých průmyslových výrobnách a v domácí podobě, o zmrzlině v zahraničí a o dalších zajímavostech. Potom následovala oficiální a posléze i neoficiální diskuze, která trvala až do večera a i po pěti hodinách debatování to stálo bylo málo. Výsledným zjištěním je, že většina zmrzliny je pěknej shit. V Praze je to o něco lepší, protože je tam Angelato a nově otevřená Puro a někde je k dispozici zmrzka právě i od Tří kopečků a 2AD, ale co Brno? Tady bohužel chcípl zmrzlinovej pes! Když jsem nedávno stála ve v frontě v pražském Angelatu, zrovna se tam potloukal majitel a někomu říkal, že v Brně prostě nikde není dobrá zmrzlina. Ale ne, až tak tragické to není, někam se skutečně zajít dá. Kde tedy mají tu nej?


Praha


Vždycky, když někomu říkám, ať jde se mnou po obědě na zmrzku do Prahy, tak si myslí, že si z něj dělám nemístné vtípky, ale Praha je název pro multifunkční prostor/kavárnu v rámci Pražákova paláce na Husove, kde se velkým dílem angažuje Klarelia. Ta tam taky dodává svoje vlastní nanuky, ale takové, co jinde nekoupíte. Příchuti, jako gin a tonik, banán s čokoládou a arašídy, nebo campari jsou prostě boží a další budou přibývat. Jeden nanuk stojí kolem 40 korun a za tu cenu tolik radosti jinde sotva koupíte. Kláře se navíc taky podařilo do Prahy dostat právě 2AD. Mají vždycky 4 různé druhy, už jsem ochutnávala rakytník, lískový ořech, černý rybíz a vanilku a řeknu vám zcela upřímně, že jsem ještě nikdy neměla lepší zmrzlinu. Lískový ořech byl prostě jako skutečný oříšek jen ve zmrzlinové konzistenci, vanilková byla plná semínek a zkrátka dokonalá a takhle to bylo i se všemi ostatními příchutěmi, co jsem zatím ochutnala. Bohužel ještě nejsou kornoutky, takže se zmrzka servíruje do skla a 2 kopečky jsou za 38 korun.

Edit: Po tom, co 2AD otevřeli Zmrzlináře v Praze už nemají bohužel čas dodávat na všechna místa, kam dodávali dříve, takže 2AD už bohužel v Brně zase nemáme :( Ale nanuky jsou tam pořád a jsou lepší a lepší!



Fruitissimo


Není to už tak dokonalé, jako 2AD, ale pořád na Brno velmi nadstandardní zmrzka. Fruitissimo má svoje stánky v Campusu, ve Vaňkovce a v Olympii a zrmzliny má rozdělené na běžnou řadu a řadu exclusive. U té vyšší za kopeček dáte 29 korun, u té standardní o něco méně. Moc mi chutnají hlavně ovocné sorbety, ale štve mě, že kopečky jsou většinou strašně mrňavé a ještě otřené z boku. Pro někoho taky může být jejich zmrzka hodně sladká.






Maková V Melounovém cukru




Tahle zmrzka byla předloni celkem hitem mezi kavárenskými povaleči a i já jsem z ní byla nadšená. Chuťově velmi jednoduchá, prostě jen mák, cukr a smetana, ale se supr konzistencí, navíc podávaná s naloženými švestkami. Opravdová dobrota a doufám, že letos bude zase, a třeba přibudou i nějaké další druhy.






Zmrzka na České


Tahle zmrzlinárna je asi všem známá, protože má to nej místo, tedy hned vedle "pizzy" na České. Vedle kopečkové zmrzliny se tam prodává taky točená a gofry. Točená malinová je docela fajn, fakt tam jsou maliny, ačkoliv já zrovna příznivce točených zmrzlin moc nejsem. Co se týče kopečkové, tak je cítit, že to není ve všech případech jen ovoce, smetana, žloutky, cukr a další nezbytné ingredience, ale mnohdy i něco navíc. Přesto si tam často a už několik let zmrzlinu dávám a aktuálně mi moc chutná tvarohová a řecký jogurt s malinami. Chutnají mi tam spíše smetanové, ovocné jsou často trochu plané, málo ovocné a hodně sladké. Kopeček je za 15 korun, což je dost v pohodě. Zmrzka to ale není nějak výjimečná, přála bych si, aby konkurence byla natolik kvalitní, že bych sem tuto nakonec ani nedala, ale pořád se to dá a není to úplně špatné.


Božský kopeček?

Pozor, pozor! Nanuková Klára vypustila do světa informaci, že snad v Brně máme další dobrou zmrzlinu! Zmrzlinové auto pod názvem Božský kopeček má na svědomí cukrárna Tutti frutti, která sídlí na Mendláku a prý je to dobrota. Na jejich Facebooku se dozvíte, kde zrovna jsou, ale měli by být ke spatření nejčastěji na Zelňáku.



No a tím musím bohužel končit, protože mám dojem, že nic dalšího, co by stálo za slíznutí zatím v Brně nemáme. Must-lick jsou každopádně 2AD a nanuky v Praze, tam musíte zajít! Doufám, že zmrzlinová vlna se ale rozjede i v Brně, Praha (tentokrát ta v Praze) je na to již, soudě podle obřích front u Angelata, a otevření několika dalších zmrzlinových podniků připravená. Nám brněnským nezbývá, než doufat, že přezdobené zmrzliny s celým kusem ananasu, dělané z průmyslových past, brzo nahradí ty opravdové. Pan Hrivňák nám na zmrzlinové debatě dával ochutnat pasty, ze kterých se běžně dělá třeba pistáciová, nebo lesní plody a byl to skutečný hnus.

Edit:

Je pravda, že jsem neuvedla zmrzliny z restaurací, říkala jsem si ale, že do Koishi si nikdo asi jen tak na zmrzku (na rozdíl od Cukru) nezajde. Pravdou ale je, že tam mají vynikající sezamovou, tak když budete na obědě, či večeři, zkuste jako dezert!

Loni jsem se zmrzlinami celkem otravovala na Facebooku a bylo mi doporučeno vyzkoušet točenou Agnes v Řečkovicích. Jak jsem říkala, úplný nadšenec do točené zmrzky nejsem, tak se mi to těžko soudí, ale ve většině případů chutnala dost uměle a byla zbytečně obrovská. Měla jsem i docela dobré druhy, ale nic, za čím bych musela pravidelně jezdit. Pokud máte nějaké tipy na skvělou brněnskou (nebo i vzdálenější) zmrzku, dejte mi vědět! A nebo se aspoň pochlubte, kde jste měli zatím tu nejlepší.


Zdroj fotek: davenport.edu, Facebook Prahy v Brně, frutissimo.cz, moje, brnenskydenik.cz

56 komentářů:

  1. Achjo Veru, bydlím o ulicu vedle od Husovy a na nanučky do Prahy budu ve zkouškovém asi potřebovat často! :D Tak dík :D No a jako správný Melounový povaleč hlásím, že makovku furt ještě nemaj :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mas naopak idealni lokaci! :D Ale ne, chapu to, sni se hodne zmrzky za hodne penez :D No tak doufam, ze v Melounu si pospisi!

      Vymazat
  2. Ahoj, já jsem spokojená se zmrzlinou v cukrarne Aidě, naproti hotelu Slovan (myslim, ze je to slovan.) Kousek od Svoboďáku.. mají obří kopečky za 15 kč, nadstandardní druhy za 20kč ;-) a na zastávce Antonínska je míč dobrá točená zmrzlina ;-) Bětka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ja jsem v Aide ochutnavala jen na Jakbuaku a tam mi dobra neprijde, tak se mi ani moc nechce zkouset jina pobocka:(

      Vymazat
  3. Moc dobra zmrzlina je v cukrarne Kolbaba na Kounicove. Ujíždím na kokosové a ta je tam fakt skvělá :) gabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Kolbaby mají výborné i zákusky za slušné ceny, ale jen na vzití s sebou, protože servírky tam seslal Satan :D

      Vymazat
    2. Presne tak. Servirky vam ty zakusky totalne zhnusi :D

      Vymazat
  4. Mě docela příjemně překvapily domácí veganské nanuky ve Vegalité. Měla jsem tam vanilkový a pak mangový sorbet a byly výborné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem mela loni a nebyly spatny, ale prisly mi celkem obyc...v Praze maji lepsi, fakt! :)

      Vymazat
    2. Výbornou zmrzku mají na Dornychu naproti Vaňkovky, 20- ti letá receptura říkali, občas tam zaskakuje svalnatej borec od vedle z Hokejové výstroje, chybí mu už jen ta hokejka....

      Vymazat
    3. Tak na toho hokejistu bych se mohla prijit kouknout :D Diky za tip.

      Vymazat
  5. Ovocná zmrzlina u Kolbaby a "smetanové" zákusky chutnají bohužel dost uměle. Tak nějak to sedí k těm jejich servírkám :-)
    Dobrou mangovou veganskou mají v Tutti Frutti na Čápkově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zakusky mi tam prave taky nechutnaly :( O Tutti Frutti uz jsem slysela, tak vyzkousim.

      Vymazat
  6. Je to teda v Praze, ale teď na jaře na Letné otevřela nová zmrzlinárna Amato s italským vlastníkem. Mají prosklenou výrobnu/kuchyni, na což se pěkně dívá, a jejich pistáciová je doopravdy pistáciová s nádhernou zemitou barvou a je to asi nejlepší zmrzlina, co jsem v životě měla. Příchutě jsou každý den jiné, hodně používají sezónní ovoce. Nejsou příliš odvážné, ale citron–máta nebo slaný karamel mně osobně úplně stačí. Ceny i porce jsou, pokud vím, dost podobné jako v Angelatu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to uz jsem taky zaregistrovala, chci jit prave tam a do Puro, az budu zase v Praze. :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. https://m.facebook.com/gelateriaamato

      Zmrzlina je paradni!

      Vymazat
  7. Tak to je škoda, že jsem to propásla, úplně mi ta debata utekla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skoda no, bylo to supr, ale v Praze budou snad i dalsi food akce :)

      Vymazat
  8. Mám ráda zmzku na české :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/04/bazarek.html

    OdpovědětVymazat
  9. Veru, díky za skvělý článek a vřele doporučuji navštívit zmrzlinové "okno" mezi Tescem a Vaňkovkou, hned vedle toho mostu přes silnici. Minule jsme tam byly s kamarádkou, nečekaly jsme od toho nic moc, ale obsluhoval nás Ital, daly jsme si jogurtovou a on nám navíc na ochutnání plácnul i trochu zmrzliny s příchutí "snickers". A cena 15 Kč je taky skvělá (na to, jak velký a poctivý byl kopeček). Ozvi se, až to zkusíš ;-)

    Káťa
    Spark of Randomness

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vim, kde je, vzdycky jen chodim kolem, tak vyzkousim! Diky za tip :)

      Vymazat
  10. Proc si me jeste ani na jednu nevzala :D Do Prahy musime hned jak budu v Brne..!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pac se vidime jednou za uherskeh rok! :D Ona zmrzka v Praze je navic celkem nova zalezitost, tak dva mesice. Ale priste urcite zajdem!

      Vymazat
  11. Ráda bych přihodila svůj tip na dobrou zmrzlinu..........ale..... jsem největší zmrzlinovej tragéd, nejvíc miluju jen Míšu na špejli :D

    Ale tu v Melounovým cukru jsem ochutnávala od kamarádky a byla moc dobrá, a vypadá to, že jsi mě i nalákala do brněnské Prahy, takže třeba se ze mě ještě milovník zmrzlin stane:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však Míša je dobrej! Akorát je z kupovaných tak jedinej :D Ale tu Prahu fakt vyzkoušej, navíc je tam teď i taková cool zahrádka a jsou tam i všelijaký jiný dobroty za příjemný ceny. (Někdy i ode mě! :D)

      Vymazat
    2. No tak to pozor, my milujeme Magnum :-D jo a taky Carte Dor a ja osobně jeste Vienettu :-D

      Vymazat
    3. No tak to pozor, my milujeme Magnum :-D jo a taky Carte Dor a ja osobně jeste Vienettu :-D

      Vymazat
  12. Díky za ten pražský tip, gin a tonic na kládě, to musím vyzkoušet! Doporučení nemám neb jsu plně spokojen s nanukem z Lídla, ale taková točená míšová nebo rybízová krásně dřeňová na Pryglu nemá chybu! https://www.facebook.com/ZmrzlinaUJednicky

    OdpovědětVymazat
  13. super zmrzky mají jednoznačně v Tutti Frutti vedle Obilňáku! příchutě se hodně často mění, ale jestli narazíš na pekanovou tak neváhej :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tyjo Veru, tak me napada, ze jsi asi fakt hodne vybirava :P mne chutna zmrzlina v 90 % mist, kde si ji dam. :-D treba bych vubec neumela rict, ze mi zmrzka v Aide vylozene nechutna. Ale tak ja to mam podobně i s normalnim jidlem. Obcas si treba rikam, kdyz neco jim, ze by to Zdenka Pohlreich napr. jiste s radosti sepsul. Ale to jako neříkám nic spatnyho, naopak je dobry, ze mas tak vytříbený vkus a chutove bunky, ze pak dokazes sepsat takovy clanek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si nemyslim, ze jsem vybirava, ani ze jsem nejaky expert. Spis mi prijde normalni, ze mi vic chutna vanilkova z vanilky, smetany, cukru a vajec, nez vanilkova z prasku ze syntetickyho ethylvanilinu, kde proste ta vanilka neni citit. Nebo treba takova pistaciova, tu jsem driv vubec nejedla, protoze mi prisla hnusna a umela (uz jen to, jak neprirozene zelena byva), kdyz jsem pak ale ochutnala fakt pistaciovou z pistacii, je to proste uplne jina chut. Treba zmrzku z te cukrarny/restaurace dole na Masarycce naproti Mekacovi, jsem dokonce vyhodila :D A nerikam, ze se ty ostatni nedaji snist, ale proste to neni nic, za co by se mi chtely utracet penize. Driv mi to taky neprislo, ale kdyz pak clovek ma doma suflik plnej vanilkovych lusku, tak proste ten rozdil pozna.

      Vymazat
  15. Mno čekal jsem nějaký rozsáhlý článek, který ohodnotí kvalitní zmrzliny a ono nakonec docela zklamání, ale taky to je trochu předčasné, když letošní sezóna nezačala a když se to může tak rapidně měnit. Nejsem žádný expert, ale zrovna ta na české je takové místo, které má tisíc konkurencí. Chybí mi tam třeba sezamová od Koishi, která je stejně profláknutá jako ta maková od Melounu. Úplně mi tu chybí sada těch italských a rádoby italských zmrzlin, které i na Masaryčce mají asi pět zástupců. Nemluvě třeba o slušné točené na rohu Cihlářské a Burešové. Kolbaba ji má taky docela slušnou a na můj vkus lepší než ta Česká.
    Ale za tip na Prahu a 2AD v ní, rozhodně děkuju .. musíme hned zajít vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ja to nepsala jako nejakou erudovanou studii, ale proste podle toho, kde chutna mne. Proto je v diskuzi prostor pro dalsi tipy. A vychazim castecne i z one debaty, kde jsme to probirali s ostatnimi. Ano, sezamova v Koishi (i v Sushi Ya) je super, ale narozdil od Cukru, to asi neni misto, kam si clovek zajde jen tak na zmrzlinu. A nemyslim si, ze letosni sezona bude nejak vyrazne odlsina od predchozi. A na Masarycce mi nechutna vubec zadna, tak nevidim duvod, je tam davat. Je to zkratka muj osobni nazor, ne zmrzlinovy pruvodce v novinach :)

      Vymazat
  16. Ahoj, určitě zkuste domácí zmrzlinu v bistru Gusto vivo bene na Běhounské, všechny zmíněné strčí do kapsy! I servírování super a origo...

    OdpovědětVymazat
  17. V Melounovým cukru už máme konečně makovou a navíc ještě smetanovou s příchutí borůvkového cheesecaku :)....docela dobrou (ačkoli točenou) míval loni taky Martinák, ale vždy jí bylo jenom pomálu a nevím jak to bude letos. A domácí (nebo se alespoň tvářící jako domácí) nanuky mívají taky v cukrárně/kavárně v přízemí Omegy, ale příchutě jsou pochopitelně oproti Praze dost nuda :/....poživatelnou zmrzku/mraženej jogurt se spoustou sypání na výběr mívali taky v pasáži nahoře na Orlí, naproti Aidě, byla to nějaká provozovna bubble tea, opět však nevím, jak je to letos, jestli ještě nezavřeli ;)....jinak lískovej oříšek od 2AD je fakt naprosto bezkonkurenční a od fruitissima mám nejradši mango, mňami! Ale jednou mi chutnala i zmrzka v KFC, to když jsem šla značně ovíněná večer domů a potřebovala si tam odskočit. Tak doufám, že to bylo tím vínem, a nebo vyprázdněným močákem a dá se mi v hodnocení zmrzlin pořád ještě věřit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, uz mi to psala Aja :) Na tu druhou se teda tesim! Mne u Martinaka moc nechutnala a Honza se ho ptal a je z prasku...
      Jinak diky moc za tipy! I za KFC, ja si zas obcas dam v Mekaci McFlurry :D

      Vymazat
  18. ja osobne som nikdy nejedla nič lepšie, ako KOUN v Bratislave (https://www.zomato.com/bratislava/koun-staré-mesto-bratislava-i). krásne útulné miestečko s najlepším gelato ever - už len pre jeden kopček fialkovej sa výlet do BA vyplatí

    OdpovědětVymazat
  19. V trafice přímo na zastávce šalin Česká otevřeli okénko a majó točenou Adria (http://adriagold.cz/cs/produkty/tocena-zmrzlina). Malou za sedmnáct. Ochutnal jsem meloun a musím kriticky přiznat, že takto krásně ovocná a voňavá by stejná příchuť z Opočna asi nebyla. Navíc slečna obsluha moc milá, tož vyzkoušejte!

    OdpovědětVymazat
  20. Narazil jsem na tento článek poměrně náhodou až teď po sezoně a nedá mi to - musím se docela smát některým komentářům, jak jsou které zmrzliny dobré. Třeba ty točené na Burešce, kde nejsou schopni už asi třetí rok ani pořádně tu zmrzlinu nachladit, aby se hned nezačala roztékat a to jsme tam kdysi chodili tak rádi. Totéž Agnes v Řečkovicích - jako dobrý na zaplácnutí pusy v horku, ale je to pořád jen obyčejná prášková a je jedno jestli to je z Opočna, Tatra nebo jiná. Největší hnus je Adria, stačí se podívat k nim na web a to jak točená tak kopečková. Snad mírně lepší směsi na točenou má italská firma (název bohužel nevím), prodávali ji u Globusu u spodního vchodu. Jinak jsou ty točené většinou o ničem, jako člověk si to občas dá, ale s poctivou zmrzlinou to nemá nic společného. Jediná točená co stojí za zmínku, je ta malinová na České, ale tam je tak protivný majitel, že jakmile ho tam vidíme, tak tam nejdeme. Pořád nějaké hloupé poznámky, 2x už se snažil "úmyslně" ošidit při vracení... Z točených se ještě dá zmínit zmrzlina od UGA, dva ovocné druhy, ovšem na typického českého konzumenta zřejmě příliš drahá porce (32 Kč). Ale ta má aspoň nějakou chuť.
    Pokud jde o kopečkovou zmrzlinu, tak jsem konečně se dostal do Angelata a tomu v Brně nemůže nikdo konkurovat, možná ani v ČR ne. Kopečková v Brně bývala dřív dobrá ve Vaňkovce dole, pak už zmrzlinu prodávají pouze nahoře v jejich kavárně a přešli myslím na Adrii, čili o ničem. Pak to Fruitissimo, ovšem jakmile obluha začně otírat naběračku a místo kopečku je půlkopeček, tak ať si to nechá, tohle se prostě nedělá, zase typicky české "šetření". A největším zklamáním je na Jiráskově sebevědomé Tutti Frutti se sloganem "nejlepší zmrzlina v Brně". Vyzkoušeno celkem 3x, pokaždé zklamání, maličké otřené kopečky, nevím kde mají tu nejlepší zmrzlinu z kvalitních surovin. Točená je obyčejná z prášku, minimálně z toho jednoho stroje. Kopečková sice stojí 12 Kč, ale klidně ať stojí 30 ale je to poctivá zmrzlina. Navíc je tam příšerná obsluha, která asi když člověk nesplňuje definici jejich oblíbeného zákazníka, tak mu nestojí pořádně ani za odpověď na pozdrav, ani dětem. Ale tak hlavně že paní majitelka někde rozdává rozhovory a selfpromo v článcích... Takže kopečková v Brně až na pár výjimek opravdu ne, resp. rozhodně tu není žádná "zmrzlinárna". Ještě že Vídeň je blízko a člověku se tam vyplatí zajet i na půl dne a stavit se u Veganisty (a to rozhodně vegan nejsem ani z rychlíky), dá se i u Tichy Eis Salon (až na ty příplatky za oplatky na stole) a dalších co tam jsou (zájemci si jistě najdou přes Trip Advisor apod.). Takže i po půl roce od vydání článku můžu autorce říct, že se v Brně prakticky nic k lepšímu nezměnilo. A těm vtipálkům, co doporučují např. nanuka Míšu - víte kdo to vyrábí a o kolik byla pozměněna původní receptura? Kdo to měl možnost jíst přímo v původní výrobně ve Zdounkách, ví o tom své a dneska to nekoupí. Když už průmyslově vyráběnou zmrzlinu z obchodu, tak z nanuků tak možná nějaký ty jahody v čokoládě nebo maliny a z "velkých" zmrzlin Haagen Dasz. Šunty jako Carte d´or, Algida ať si kupuje kdo chce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky za super obsahly komentar a tipy na Viden! Ja se v Praze jeste porad nedostala do noveho Puro, tak jsem zvedava i na to, ale reakce jsou takove dost smisene. Jo, Uga tam doplnim, ja mam pocit, ze v dobe, kdy jsem to psala to zrovna nejak otvirali. Nicmene, opravud doporucuju zajit do kavarny Praha v Brne na 2AD a jejich bozsky nanuky!

      Vymazat
    2. Tak teď nevím zda se komentář odeslal, pokud by tu byl tedy i ten původní, tak prosím tento smazat, píšu v rychlosti znovu:
      Dostal jsem tip na Koun v Bratislavě, hodnocení má velmi dobré, dám pak vědět.
      Co se týká aktuálně (4/2016) Brna a zmrzliny, sezona začíná, ale zmrzlina je pořád stejná (bohužel), ještě tedy pokud je stále aktuální ta kavárna Praha, musím konečně zajít vyzkoušet.
      Praha - Angelato (obě pobočky) vyzkoušeny asi 3x za minulý víkend, není co vytknout (výborná bazalková, kokosová, lískooříšková, u pobočky pod Petřínem subjektivně příjemnější posezení). Puro - vyzkoušeny pouze ovocné (mandarinka, rybíz, jahoda/malina) - byly velmi dobré. Puro je víc kavárna než samostatná zmrzlinárna, což není na škodu. Pěkné prostředí, ceny na Prahu a poskytovanou kvalitu / službu ok, příště vyzkoušíme i jejich dezerty až bude víc času, body bych mírně srazil za obluhu (pan co vydával zmrzlinu jako by ho to nebavilo), slečna co tam byla s ním, byla přjemná. A doufám, že teď se mi to uloží :-)

      Vymazat
    3. Ano, Praha je aktualni, ale uz maji jen ty svoje nanuky, protoze od te doby, co 2AD otevrelo v Praze nedodavaji na tolik mist jako predtim. :(
      Mne v Puru moc nechutnalo, prislo mi to nedochucene, takove nezajimave. Angelato super a Zmrzlinar aktualne uplne TOP :)

      Vymazat
  21. Také bych update uvítala. :) Ve východních Čechách máme 2 super stánky, v Brně bída... Poctivé domácí točené se nic nevyrovná...

    OdpovědětVymazat
  22. Ono asi není moc co updatovat (co se týká Brna). Minulý týden jsem narazil na dětském dnu na letišti na auto z té cukrárny co prý má "nejlepší zmrzlinu v Brně". No kopeček 20 - 30 Kč podle druhu, říkám si OK, to není tak hrozné za domácí poctivou zmrzlinu. Jenže, tak směšně malé kopečky za tuto cenu? Když to srovnám např. s Angelatem, troufám si říct, že tahle brněnská zmrzlina je na porci o dost dražší než Angelato na turistické trase v Praze.... Budiž, chuťově to nebylo nejhorší, ale... No, ještě jsme chtěli vyzkoušet pak nějaký sorbet, tak jsme se vydali na Jiráskovu další den. Malinový točený nebyl, prý je na nějaké akci na náměstí (chtěl jsem porovnat s malinovou točenou z České, kde jsem se schválně pro ni zastavil). Tak OK, dáme si kopečkovou, za 14 Kč? Dále pak různě popřelepované cedulky s názvy zmrzlin. A co se ukázalo? "Nejlepší zmrzlina v Brně" prodává šmejdy od Adria Gold v cukrárně. Domácí tam byl snad jeden nebo dva druhy zamíchané mezi ty průmyslově vyráběné, ostatní prý někde na tom autě. Děkuji, takovému podniku prostě nevěřím ani tu domácí zmrzlinu, že ji dělá poctivě, když si dovolí tohle. Až pojedou za ty 3 týdny na ten festival zmrzliny do Prahy, tak by se měli podívat ke konkurenci jak se to dělá a ubrat na sebevědomí s tím "nejlepší", když to není pravda.
    Tolik update pro Brno. O žádné nové kvalitní zmrzlině bohužel nevím, spíše se kvalita zhoršuje (např. točenou už neumí někteří kdysi solidní prodejci ani vychladit, aby se hned nezačala roztékat - u nejvyššího soudu např.)

    OdpovědětVymazat
  23. Btw - v kavárně Cat Café u Mendlovky na Zemědělské visí cedule "domácí zmrzlina". Nemá někdo zkušenost? Kafe měli dobrý, když jsem se občas zastavoval dříve, ale zmrzlinu jsem nezkoušel, jen jsem si toho všiml když jsem jel včera kolem.

    OdpovědětVymazat
  24. Výborná zmrzlina je v Uherském Hradišti - Italská zmrzlina (hladové okno) na ulici Prostřední. Včera jsem ochutnal Jahodový sorbet a Levandulovou zmrzlinu. Chuť vynikající....jahodová plná kousků jahod. Italská velikost kopečků a cena 14 Kč tento stánek zatím katapultovala v mém osobním žebříčku na 1. místo na území Jižní Moravy...na chvilku jsem měl dokonce pocit, že jsem se posunul zpět v čase a prostoru a že jsem opět v Caorle před gelaterii Soleluna.

    OdpovědětVymazat
  25. Zdá se, že se ta bídná situace na Jižní Moravě docela zlepšila. Už pár měsíců jezdíme do gelaterie Anga ve Znojmě. Před dvěma týdny jsme navíc ještě objevili gelaterii Tomivo na Lipůvce, kousek severně od Brna. Údajně už jsou v provozu 2 roky a prý nedávno otevřeli pobočku i v Brně-Bohunicích, na Lánech. V obou říkali, že zákazníci dost rychle zjišťují, že je lepší si pár korun připlatit a dát si místo práškové pořádnou zmrzku z poctivých surovin. Takže nezbývá než doufat, že příští sezónu už se s tím roztrhne pytel i v Brně.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...