úterý 11. března 2014

Spousta cupcakes a jedny narozeniny

Stejně jako loni, i letos krátce po blogových narozkách, následuje i můj narozeninový den. Mám hrozně ráda oslavy, párty a svoje super kamarády na jednom místě. Miluju, když vidím, jak se všichni dobře baví a zůstávají až do ranních hodin. Taky mám ráda cupcakes a dresscody. A proto se vždycky tolik těším na plánování mé narozeninové oslavy. Baví mě dohadovat akční drinky a udělat si plán na celodenní pečení cupcakes a zkoušení nových těst a krémů, které bude jíst někdo jiný než já. Tenhle článek tedy berte jako takový úvod do toho, jaké recepty vás v brzké době čekají, jako návod na to, jak péct ve větším množství, pokud na to nejste zvyklí a nakonec jako tipy na dárky pro vaše kamarád(k)y, co jsou stejní blázni jako já. A možná jako vy. Ano, hodně dárků se týkalo cupcakes, pečení a blogu.

Začněme tedy tím bezpochyby nedůležitějším, protože co by mohlo být důlěžitější, než cupcake. Nic, to dá rozum. Chtěla jsem hodně druhů, takže ač bych si mohla práci usnadnit tím, že upeču jen větší počet dvou různých těst, tak jsem si řekla NE.



Upekla jsem tedy pět různých druhů a nazdobila pěti různými krémy. A protože cupcakes jsou jedna velká magie, tak mi to celé zabralo zhruba 5 hodin. Popravdě řečeno, čekala jsem, že to bude mnohem déle, takže jsem byla příjemně překvapená. Celkově jich bylo 63, plus dva jsem snědla sama. Pekla jsem samozřejmě moji oblíbenou klasiku, tedy brownies a vanilku.




Protože se dopředu všichni dožadovali red velvet, tak jsem se pustila i do nich.



 No a potom jsem vyzkoušela dvě novinky, banánový cupcake a levandulový.



K brownies už jsem si zvykla dávat tvarohový krém, přijde mi to jako naprosto skvělá kombinace a mohla bych to jíst každý den k snídani. A k obědu. A k večeři. Vážně, tyhle cupcakes jsou můj favorit. Na vanilkový cupcake jsem chtěla udělat čokoládový krém, ale jiný než doposud a tady se odehrál historický moment - chutnal mi máslový krém! Těšte se na recept, protože tenhle krém je krásně lesklý, skvěle drží tvar, výborně ztuhne, přitom je jemný, skoro jako čokoládová pěna. Na banánový cupcake mi bylo od začátku jasné, co přijde. Krém z burákového másla! Dovedla jsem si představit ještě slaný karamel, ale peanut butter nakonec vyhrálo. Navíc jsem ho ještě posypala vlašskými ořechy a byla to ultimátní kombinace. Nicméně tento cupcake poměrně rozdělil ochutnávače na dva tábory. Jedněm přišel strašně hnusný a druhým nejlepší ze všech. Asi tak, jak je to i se samotným burákovým máslem. Na red velvet jsem úplně poprvé udělala skutečně cream cheese frosting a byl to suverénně největší hit. Levandulový cupcake jsem chtěla udělat tématicky s fialový krémem a pokusila jsem se o ombré efekt, ale úplně mi to nevyšlo a vypadá to trochu jako nějaký psychedelický výjev. Ta srdíčka, co jsem na to pak naházela, tomu moc nepomohla. Ani jsem ho nechtěla moc ochutnávat, ale nakonec to pro mě bylo strašně příjemné překvapení. Použila jsem levanduli na vaření a bylo to výborné, nijak extra aromatické, ale levandule byla příjemně cítit. Krém jsem udělala z philadelphie, tvarohu a medu. 



Co se týče pečení, tak blbé je, že mám jednu troubu a jednoho robota, jako asi většina normálních smrtelníků. Robota a další věci, jako stěrky a metličky musím tedy pořád dokola umývat, protože kupodivu jsem ještě nezaměstnala umývače robotů. (Anyone?). Pokud máte dva druhy těsta, které se pečou na stejnou teplotu (5 stupňů třeba moc nehraje roli), tak je samozřejmě dobré péct je současně. Ideálně jedno těsto připravit v robotu a druhé bez něj - na což jsou ideální třeba brownies cupcakes. Nakonec jsem ale většinou dala péct jednu dávku, mezi tím jsem umyla veškeré potřebné věci, připravila těsto a šoupla do trouby. Vyplatí se proto mít buď plech na muffiny a jednu sadu formiček, nebo libovolné kombinace, ať se mezitím nezdržujete a zatímco se jedna dávka dopíká, vy už můžete mít nachystanou druhou. Formičky jsou fajn, ale od té doby, co mám ten díratý plech, jsem zaručeně pro něj. V Tescu ho ještě mají v sadě s plastovým poklopem s úchytkou, tak pro něj běžte, protože se to vážně vyplatí. Bonusem je to, že když to pak v něm i někam nesete a mezitím to máte v ledničce, tak plech pak vydrží ještě dlouho studený, což oceníte hlavně, až bude tepleji. Co se týká ještě toho transportu, skvělé jsou tyto party boxy. Mají je buď na netu, nebo v každých domácích potřebách. Můžete si pořád přikupovat další patra, mně se do dvou vlezlo 47 cupcakes, 12 jsem jich pak nesla v tom přenosném plechu a čtyři v krabičce. Může to znít jako nepodstatná věc, ale pokud jezdíte MHD a pečete a převážíte něco často, určitě se to vyplatí.



Tolik tedy ke cupcakes a teď pojďme na ty dárky, které by se mohly hodit i vám jako tipy pro někoho s podobnou úchylkou zálibou. Nebo si je kupte sami pro radost.

Zástěry - to dá rozum! Nikdy není dost krásných zástěr. Pokud chcete vtípek na vaření doma, tak můžete sáhnout po něčem takovém...



...a pokud chcete reprezentovat na Cupcake cupech a podobně, tak se bude hodit něco takového.


Když si zadáte cupcake apron, tak na Ebay jich bude určitě spousta. V zahraničí jsou taky skoro všude a teď už se občas objeví v českých kamenných obchodech. Zástěru s podvazky pak zase třeba ve všech obchodech se srandovními blbůstkami. Nebo můžete nechat nějakou ušít, objednáte krásnou látku dle vlastní volby a najdete šikovnou švadlenu, nebo to spíchnete sami!

Tohle asi není tip na běžný dárek, nicméně je to tak skvělé, že vám to musím ukázat. Mrkněte nahoře na moje logo. A teď mrkněte na tuto fotku. Got it? Paráda, ne? Je to samozřejmě právě od Ládi, který logo navrhoval, a já mu děkuju za nejvíc originální dárek ever.


Tenhle makrónkový náhrdelník je naprosto rozkošný a upřímně řečeno mám radost, že taky dostanu někdy jinou tématickou sladkost, než cupcake! Nemám úplně ponětí, kde to sehnat, ale zkusila bych opět Ebay, popřípadě Fler. Myslím, že někdo šikovný by to zvládl vyrobit i v české kotlině. (Taky se na tomhle dárku skvěle testuje, kdo ví, co to jsou makrónky, a kdo vidí jen barevné hambáče.)



Čokoládové pralinky potěší každého milovníka sladkého. Je to něco víc, než normální čokoláda, je to luxusní záležitost a v takových krabičkách vypadá dokonale. Můžete samozřejmě zajít i do čokoládovny a nechat si zabalit pralinky na váhu. Pokud máte strach, že za minibalíček dáte půlku své výplaty, tak předem řekněte, kolik chcete aby maximálně stál. Pokud tam nebude prodávat nějaký pitomeček, tak vám jistě vyhoví.



Tohle je něco, při čem zazáří oči každého milovníka cupcakes. Taková nádherná zdobítka se totiž hodí vždycky a v Česku jsou těžko sehnatelná. Vzpomeňte si tedy, až budete na výletě v zahraničí, nebo opět objednávejte přes net.


Podobný případ jsou i košíčky na cupcakes. Bohužel i s těmi je v Česku stejný problém a v zahraničí je jich takové množství všelijakých variant, že prostě musíte nějaké vzít a pak jím obdarovat první osobu, u které vás napadne slovo cupcake! A kdyby vás nikdo nenapadl tak já se hlásím!


Za všechny tři předchozí dárky (a nejen za ty!) mockrát děkuju Káje, která mi s nimi udělala obrovskou radost!

Tyhle rozkošné sáčky se jmenovkami jsem prý dostala, abych slečnám gratulantkám měla v čem rozdávat dobroty. Je to skvělé na dávání malých dárečků, protože je to cute jak bič a to už jako důvod stačí. Aktuálně je mají v Nanu Nana, tak šup pro Papiertüten!


Tohle je opět tip pro milovníky čokolády, je to jakási energetická verze, něco jako Red Bull ale v čokoládě. S vodkou to sice nesmícháte, ale zkrátka je to další super tip jako variace na obligátní bonboniéru. Koukněte na jméno a googlete.


Kakaové máslo je něco, co potěší každou pekařku a milovnici dobrého jídla. Nevidí se tak často, zamiřte pro něj do farmářských obchodů, nebo zdravé výživy.


Formička na pralinky je další skvělá pozornost, která pekařky a cukrářky určitě nenechá chladnou. Je k dostání v domácích potřebách a vyrábí ho třeba Tescoma.


Zajíce v krabici, respektive poukaz na něj jsem dostala hned dvakrát, i když náhodou. To mi ale vůbec nevadí a alespoň se můžu těšit dvakrát a vy se mnou, protože vám pak napíšu podrobný report! Myslím si, že je to další fajn dárek pro milovníky jídla a pro vinaře je tu zase třeba Dvě deci. Je to zkrátka větší sranda, než si to všechno kupovat sám. A taky to má roztomilé poukazy a to se vyplatí.


Pokud jste na tom po výtvarné stránce dobře, tedy lépe než já, vyrobte něco sami, jako moje superségra! Ekotaška, na kterou něco nakreslíte, je naprosto skvělý a originální dárek. Já jsem totiž naprostý milovník ekotašek a mám jich už asi deset a využívám je všechny a na velkém nákupu si užívám, že nemusím používat žádné igelitové sáčky. A ekotaška s gangsta cupcakem? Love it!


Podobně laděný dárek jsem dala i sama sobě, je to trošku šílenost, ale já mám ten svůj gangsta cupcake tak ráda, že mi to zkrátka nedalo. Budu ho tisknout na lístečky o složení cupcakes a na další důležité dokumenty! :D Tohle konkrétně vás tedy asi taky neinspiruje, ale razítko se dá udělat s jakýmkoliv obrázkem, nebo textem, co si vzpomenete a není to ani nijak drahé. Za sebe můžu doporučit firmu Razítka Praha,  kde byli velmi ochotní mi pořád dokola posílat různé náhledy a nakonec razítko vyrobili do druhého dne!



No a nakonec třeba můžete sáhnout i po nějaké maličkosti jako jsou lesky na rty v podobě cupcakes!


U cupcakes to začalo a s cupcakes to taky končí, už vás dál nebudu mučit, napsala jsem toho až až! Všechny dárky mě hrozně potěšily (zobrazené tu jsou jen ty spadající do blogové tématiky, tak mě vy ostatní když tak nepranýřujte!) a jsem moc ráda, že se opět povedla skvělá párty. Díky moc!




(Ten dresscode byl jen barevný - modrá, bílá, červená, pokud byste tápali.)

24 komentářů:

  1. Bezva článek!
    Dodatečně přeji všechno nejlepší a spoustu krásných sladkých receptů! :*
    Dárky jsou báječné, brala bych všema deseti. :))
    A na receptíky na cupcakes už se moc těším. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju za pochvalu i za prani :) Taky jsem mela z darku (a nejen z techto :) obrovskou radost :)
      A recepty prijdou snad brzo! :)

      Vymazat
  2. to je báječný Veru!!! taky přeji dodatečně vše nej :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý článek, párty se konala v Idě hádám =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju :) Idu vubec neznam, je to v Puxu :)

      Vymazat
    2. aha haha Pux zas neznám já :D každopádně v obou podnicích je schodiště a podobná dolní místnost =)

      Vymazat
  4. Dodatečně přeju všechno nejlepší, a ať se ti v cupcakovém království pořád tak daří! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky televizi jsem rozklikla tento blog, přeji hodně štěstí a hodně krásných Cupcake

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, jsi úžasná! Taky dodatečně gratuluji a hned dnes letím do Nanu-Nana :D

    OdpovědětVymazat
  7. Některé fotky už jsem viděla na instagramu, nad tou první zástěrou jsem se strašně rozesmála :D Dodatečně přeju všechno nejlepší a hodně zdraví :)) Jsi skvělá :))

    OdpovědětVymazat
  8. Také přeji dodatečně všechno nejlepší! (a slintám nad těma cupcakes) :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Veru,
    tenhle tvuj clanek me naprosto dostal. Nadhera, takovych cupcaku. Vypadaji naprosto bajecne, vsechny.
    Ty papirove kosicky na cupcakes mas asi z Londyna predpokladam?? Takove hezke jsem na ceskych strankach obchodu z cukrarskymi potrebami nevidela... skoda :).

    Vse nejlepsi k narozeninam.

    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, dekuju ti moc za prani a ano, vetsina z nich je z Anglie, nebo z Nemecka, ktere jsem dostala od Andrey, ktera pise blog Psychologie chuti. U nas bohuzel fakt tak krasne a kvalitni moc sehnat nejde. Z Ceska mam jen ty, co jsou u levandulovych cupcakes a ty jsou z Nanu Nana, kde cas od casu maji par kosicku v nabidce, tak se tam kdyztak mrkni:)

      Vymazat
  10. tak už jsem na tvym blogu asi hodinu, mam neskutečnou chut na cup cake a přemýšlím o oslave narozenin. Jinak já ujíždím taky na muffinech a na anglii!:) jen tak dal tvuj blog je super:)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj mám dotaz, můžu si upéct cupcakes den dopředu( upekla bych je až večer kolem 19:00) a na druhý den napaplat :), nebo je to lešpí v jeden den. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jasne, klidne muzes. Muzes je dokonce i nazdobit den predem a schovat do lednice.

      Vymazat
  12. Šaty na obrázku moc mého manžela :)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...