středa 25. dubna 2018

Cupcake Cup Brno : 4. ročník



Tak letos počtvrté. Tolikátý ročník Cupcake Cup Brno jsem letos organizovala a byť už se to může jevit jako dostatek ročníků na stress-free chystání, opak je pravdou a pokaždé si den předtím říkám, že to dělám naposledy. Tento rok se mi cupcakové hodování povedlo uspořádat v úplně stejný den jako loni, ale místo Industry nakonec v kavárně Praha v Brně. Vzhledem ke specifickému umístění Industry v areálu mrazíren se tam často mění podmínky pronájmů, pohybu osob po areálu a podobně, takže to nakonec bylo příliš mnoho omezení najednou. Bylo to už ale relativně krátce před zvoleným datem, takže se to neobešlo bez paniky. Nakonec jsem se  ale jeden den stavila jen tak do Prahy na nanuk, potkala tam Kláru a Soňu (samozřejmě zrovna když dělaly nanuky) a napadlo mě udělat to právě tam. Sama do Prahy chodím ráda, prostor kavárny i nádvoří mi přijde super a taky se mi líbila varianta, že by to bylo zároveň vevnitř i venku, protože mělo být moc hezky. Taky jsou v Praze zvyklí pořádat různé akce, mají své techniky na přizpůsobení prostoru, podium, projektor a další nezbytnosti.







Ale zase má i své nevýhody - je v samém centru Brna, takže parkování buď placené, nebo je třeba menší procházka, či pár zastávek tramvají na místo. Hodně cukrářů také povaha open-air akce znervóznila, aby to cupcaky vydržely. To byl ale opravdu spíše psychologický efekt (a jako psycholog to můžu říct :D), protože teplota vevnitř a venku byla v podstatě totožná a na nádvoří začalo svítit až po konci akce. K dispozici byly také dva slunečníky, které jsme použili na zastínění části dvou stolečků, když už slunce začalo postupovat. Ale asi bych byla taky nervózní. Jak ale byli nervózní cukráři, znervózňovalo to samozřejmě i mě, takže mi po většinu trvání akce bylo stále trochu zle :D Každopádně, krémy to vydržely vevnitř i venku, přece jen bylo za hodinu snězeno.

Letos bylo plánování hodně náročné v tom, že dost cukrářů se registrovalo a potom buď nereagovalo, nebo se na poslední chvíli odhlásilo. Samozřejmě se může stát cokoliv, ale i přes to, že bylo z cukrářů asi deset náhradníků, tak nakonec se jich zúčastnily jen dvě třetiny z původně přihlášených. U ochutnávačů to bylo docela podobné. Vím, že s tím musím u větší akce počítat, ale na klidu mi to moc nepřidávalo a tím, že toho bylo letos tolik, tak jsem Cupcake Cupem trávila od spuštění registrace každý den.

Nicméně, Honzova aplikace z loňska se osvědčila, vychytaly se chyby a tím pádem už fungovala zcela bez problému. Úplně jsem si říkala, jak jsme proboha mohli na prvních dvou ročnících zapisovat vše ručně do Excelu a nezbláznit se z toho! Takže za toto fakt obrovské díky Sirovi aneb #theperksofdatingaprogrammer.

Sponzoři. Ti letos byli opět fakt skvělí, což jsou ostatně každoročně a je to jedna z částí Cupcake cupu, na které jsem fakt hrdá. Že to není jen "díky a tady máte klíčenku", ale jsou to podle mě fakt skvělé věci. Hlavním sponzorem letos byla Zázračná limonáda. Brněnští mohou znát ze 4 pokojů a samozřejmě za ní opět stojí Honza Vlachynský a lidi z Baru. Je v 9 příchutích, pro mě je zatím favoritem maková. Snad již brzy bude k sehnání na více  místech i mimo Brno. Měli jsme limonády tolik krabic, že se nám sotva vešly do auta a dostalo se tak úplně na všechny příchozí.

Signature resturant věnoval dvě poukázky a možnost utrhnout se trochu ze řetězu a oslavit vítězství.

Ozdobdort.cz opět poskytl košíčky na degustační porce a kromě toho taky dárky pro všechny cukráře v podobě potahovacích hmot a cukrářských barviv.

Jara z Rebelion store věnoval nejenom poukaz na kurz šití jako loni, ale taky poukaz na nákup v jejich obchodě s módou českých a slovenských designerů.

Danča z Ellastration mi na zastávku donesla obří těžkou tašku plnou její nádherné keramiky.

Dáša z vinařství Sonberk věnovala tramíny pro všechny výherce a je to vůbec první vinařský sponzor cupcake cupu!

A Mixit již počtvrté věnoval jejich super müsli a mixitky.

Speciální dík taky patří paní Jitce Pazderové, která ručně vyrábí nádherné krabičky na cupcakes. 

Moc všem děkuji!

Dalšími cenami potom byly poukazy od Konoha  na jejich skvělé sushi, od Veronicaffe na útratu (já doporučuji jít na full English!),  k Bucheckovi , do Prahy na nanuky a do krásného obchůdku Place Store. A balíček od Delikatesy online a sirupů a marmelád Vanda.

Také byly zástěry Sklizeno a poukaz na chleba k Maryně









No a jdeme na ty cupcaky, ty vás stejně zajímají nejvíc! :)


1. Kakaové cupcakes plněné malinovým rozvarem s mátovým krémem

(Monika Svobodníková) insta web FB






 2: Lehké mandlové cupcakes s Créme Diplomat s fazolí tonka, karamelizovanými pekany a karamelovým přelivem.

(Zuzka Červinková) insta

Zuzčiny cupcaky prostě jely bomby.Vyhrály 1. místo u poroty i veřejnosti, celkově nejkrásnější a celkově nejhezčí cupcakes, takže posbíraly úplně vše, co šlo. A právem! Byly jediné, kterým jsem dala dvě šestky. Přibude v dalším ročníku více tonky :)?






3: Čokoládové cupcakes s malinami a karamelovým krémem 

(Viktorie Vráblíková) insta




 4. Mango on the beach: Mangové cupccakes s bílou čokoládou 

(Jana Pavlíčková)





5: Kaštanové cupcakes plněné malinami a citronovým krémem

 (Dominika Hábrová) insta

Tyhle netradiční kaštanové od Dominky byly u veřejnosti druhé a taky byly skvělé a krásné. 
A kytičku mi na konci Dominika věnovala! :)





6: Čokoládové cupcakes s lyofilizovanými jahodami 

(Jana Křepská)






 7: Boží cupcakes jednorožčí 

(Ivana Tomanicová) insta

Oboje unicorn cupcakes byly na prvních dvou místech v nejkontroverznějších cupcakes, 
takže buď jedno velké yay, nebo naopak velké nay.




 8: Čokoládové cupcakes s pomerančovým krémem 

(Veronika Grombířová)



 9: Mango-marakujové cupcakes s pravou vanilkou

(Hana Pokorná) insta FB






10: Perníkový cupcake s banánem, tvarohovým krémem a křupavým sypáním 

(Petra Maistryszinová) insta

Tyhle cupcaky byly celkově nejméně kontroverzní, což znamená, že se všichni ochutnávači nejvíce shodli na jejich hodnocení. Na hodnocení vysokém! :)





11: Čokoládové cupcakes s pistáciemi ve slaném karamelu a mascarpone krémem

(Klára Ubrová) insta





12: Dýňový cupcake s orange curd a mascarponovo-smetanovým krémem 

(Jana Bojanovská) insta

Dýně letos proběhly hned u dvou soutěžících a tyhle obsadily třetí místo u poroty. 




13: Čokoládový se slaným karamelem a krémem z karamelizovaných banánů 

(Lucie Cimburková) insta FB





14: Unicorn cupcakes 

(Anton Efimov)





15: Brownies cupcakes s krémem z bílé čokolády

(Hana Ševčíková)


¨

16: Cupcake To Go - kávový cupcake s krémem z bílé čokolády

(Eva Marešová)

Eviny cucpakes si odnesly druhé místo veřejnosti, což znamená, že musely být fakt dobré, 
protože kávové příchuti bývají obvykle také dost kontroverzní.




17: Čokoládovo-pomerančové cupcakes

(Markéta Gottwaldová)





19:Dýňové cupcakes se slaným karamelem a praženými ořechy

(Michaela Ondráčková) insta

Slaný karamel je často sázka na jistotu. A dýně holt asi porotci mají rádi, protože tahle dýňová verze 
si u ní odnesla druhé místo.





 20: Cupcaky s lemon curd a swiss meringue

 buttercream

(Kateřina Veselá)





 21: Čoko - mangové cupcakes

(Petra Malíková) 



Vždy mi přijde zajímavé, jak se každý rok sejdou nějaké nezvyklé suroviny u více cupcakes, letos tomu tak bylo u manga a jednorožců, loni u banánů a tonky a předloni u matcha čaje. Nakonec ale často vyhrávají spíše klasické chutě, trochu ozvláštněné něčím navíc.

No ale pojďme ještě trochu zpět na začátek...


V obležení cen.


Chystání a registrování.





Co se v mládí naučíš... :)




Zahajujem!



Ochutnáváme...









Letos jsem si dala záležet na cedulkách, protože mám za sebou dva kurzy krasopsaní! :)







Porotci Dominika a Dejv to pojali opravdu pocitvě, sledujte zejména Dejvův zamyšlený výraz. Po celou dobu si psal poznámky!



Většina je snězena a ohodnocena, čeká se na poslední opozdilce a sčítají se body.



Moje budoucí tchyně měla zrovna narozeniny, které oslavila aktivní účastí na Cupcake Cupu a nebála se vstoupit mezi cílevědomé cukráře!


Selfie je nutnost :)




No a multivítězka Zuzka.. na podiu jsem ji nenechala a chodila pořád nahoru a dolů. Věřím, že mi to odpustí :)


Naši skvěli sponzoři ve velkém!


A vítězové! Zleva Eva a její 2. misto s kávovým cupcakem, já, Dominika a 2. místo s kaštanovým, Zuzka a všechna možná místa za tonku s karamelem a créme diplomat, Míša a 2. místo za dýňové a Jana a 3. místo za dýňové.








Některé ceny jsou dané, ale dárkové poukazy si soutěžící vybírají podle umístění dle vlastního uvážení.


Zázračnou limču si odnesli všichni a byla o ni celkem rvačka! :)


Je po všem, konečně trocha klidu a úsměvu u mě i u Sira!


Tak jo, zase jsme to zvládli! Letos jsem za sebe byla celkem spokojená s moderováním, pořád ne úplně top strop, ale přišlo mi to lepší, než obvykle, protože jsem si udělala podrobnější scénář. Co se týká eko bio stránky věci, tak loňské dřevěné lžičky jsem kvůli tomu, že trochu mění chuť, vyměnila za bioplast, ale ne všichni je házeli na určené místo. Pro příště přemýšlím, že bychom se na lžičky mohli vykašlat úplně a zkusit to prostě jen s košíčky. Jsem ráda, že vodu poskytla Praha zadarmo, takže nebyly potřeba žádné plastové kelímky. Taky přemýšlím, zda nějak neomezit čas hodnocení , aby 95 lidí nečekalo na posledních 5, kteří skončí až za další hodinu. Ale možná se tím časem nejvíc stresuju já sama a ostatním chill u čekání nevadí:) Jsem ráda, že většina cukrářů dodržela doporučenou gramáž a dalo se to tak zvládnout ve větším zdraví, než obvykle. Soudím alespoň podle sebe, protože mi tentokrát fakt nebylo špatně. No, možná je to tím, že jsem vynechala oběd :) 
Ještě pořád se snažím vykoumat, jak to udělat s papírovými krabicemi jakožto odpadkovými koši, aby ochutnávači házeli použité košíčky jen do nich a nikoliv do krabic cukrářů, které pak musím vybírat :) Appka se, myslím, podruhé osvědčila ještě více, protože na rozdíl od minula frčela dobře i na starších iPhonech. Kdybyste vy sami měli nějaké tipy, sem s nimi! Ocenila bych zejména nějaký na místo.

Díky moc za pomoc Sirovi, Davidovi a Petrovi za skvělé fotky. Všem sponzorům, Soně z Prahy a  všem, co přišli! Tak uvidíme, jestli zase za rok :-)



Foto: Petr Zahnáš, Jan Křepský, David Chlumský 

Pokud toho ještě nemáte dost:

Oficiální fotky z akce na FB Zghetta blogu.

A dále:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...