pátek 24. listopadu 2017

Tipy na dárky nejen na Vánoce

Na začátek bych chtěla zdůraznit, že tento článek není nikým sponzorovaný a jsou to mé osobní tipy na dárky, které by potěšily mě a myslím, že i spoustu lidí v mém okolí. Poslední dobou se čím dál víc snažím věci kupovat od skutečných lidí. Od lidí, které znám, nebo je vídám na místě, kde svoje zboží prodávají a ne z anonymních řetězců. A když jde o dárek, tak mi to přijde o to hezčí :)

Na začátek bych Brňákům ráda doporučila dva konkrétní obchody, které nabízejí všechno možné od kosmetiky přes oblečení až po nábytek od českých a slovenských šikovných tvůrců. Prvním je krásný obchod Place Store vedle Scaly a druhým Restart Brno na Veveří. V Place Storu jsem každou chvíli a Restart jsem sice ještě nenavštívila, ale sleduju je na Facebooku a hrozně se mi to líbí. V Praze určitě bude takových obchodů spousta, v Olomoucí vím třeba o Flop shopu ve Ztracené ulici.
Co se týká konkrétních výrobců, tak už po několikáté vám chci doporučit vlastně cokoliv od Ellastration  - hrnky, misky, tašky, vaky na záda, ale i obrazy. Vše je milé a krásné a já mám doma čtyři hrnky a jeden vak a je to láska!


Dále cokoliv od Petruccyi, aktuálně teda hlavně nejlepší možné legíny na jógu, nebo i jiné sportovní oblečení, které je designově i funkčně skvělé a cokoliv děláte, tak vás to v tomhle barevném oblečení bude bavit o to víc!


Chcete-li darovat něco extra originálního, mrkněte na kalimby, které v Brně vyrábí můj spolužák Pavel a pusťte si nějaké z jeho nahrávek. Je to nezvyklé a krásné.

Myslím si, že žádnou ženu neurazí něco z aktuálního trendu přírodní kosmetiky, kterému jsem taky propadla a v Brně můžete zajít do Folly, Biooo, nebo Havlíkovy přírodní apotéky. Jmenovitě doporučuji skutečně fungující řasenku od Avril za nepochopitelně nízkou cenu a intimní gel od Havlíka. No a co se přírodních mýdel (a teď už i šampónů a další kosmetiky) týče, tak my se Sirem stále zůstáváme věrní Mydlince a Čarovnému mlýnu. Moje nejoblíbenější šampóny jsou od značky Oway, zatím jsem nenarazila na lepší, ale svou cenou je to pro mě bohužel spíše jen občasné rozradostnění.

Moje vlasy po Oway :)


Ze šperků jsem si aktuálně oblíbila ko-ra-le.cz , yahoda.eu a brože od Rokyty. Všechno má velmi originální design a krásné zpracování.





Z oblečení miluju sukně Akari - kamenný obchod v Praze, pro mimopražské e-shop, u kterých je výhoda, že nemusíte řešit velikost, protože jsou na gumu, takže si je můžete dovolit koupit i jako překvápko! Dále mám moc ráda brněnskou Reparádu, kde můžete koupit třeba poukaz na sukni na míru (poukaz je krásně zpracovaný!) , nebo jejich hotová bambusová trika.  Dále pak Rebelion na Jakubské, kam jsem chodila na kurzy šití. Kurz šití je podle mě super originální dárek, ale v Rebelionu můžete koupit i oblečení jejich vlastní tvorby, nebo od různých českých a slovenských designerů. Mně se tam teď hrozně líbí třeba betonové šperky. Nedávno v Brně taky otevřela Retro Komnata, která nabízí vintage kousky (skutečně, ne ty, co tak jenom vypadají!). A jako poslední, tady skutečně raději ve formě poukazu, bych chtěla všem doporučit Madam Podprsenku, nebo její mladší sestru Madam Deluxe. Skvělé poradenství a kvalitní spodní prádlo pro všechny velikosti, já sama mám z Madam už pět podprsenek a jsem spokojená.

Kdo by měl chuť a možnost investovat do dárku pro někoho trochu více peněz, tak vřele doporučuju cokoliv od Eggo bags - já sama mám tašku a pásek, ale mají třeba i peněženky, nebo batohy. Můžete si sami vybrat barvu na jakýkoliv produkt a i když mám sama oboje relativně krátce, tuším, že je to ten typ věci, co vám vydrží opravdu hodně dlouho.  Taky jsem si naprosto zamilovala batoh od Playbag, nosím ho prakticky denně, je krásný a praktický a hodí se i sukni! (Na fotce je zrovna Playbag a Akari dohromady :)


Darovat kytku na Vánoce možná není úplně běžné, ale pokud je to kokedama, tak proč ne! Mají je v Praze v Zahradě na niti, v Brně v Kvítí z lesa a můžete si koupit i poukázku na kurz jejich výroby.


Když člověk fakt neví, co pořídit, tak poukazy jsou opravdu záchrana a mně osobně udělají dělají radost poukazy do saunového světa Infinit Maximus, do IKEA, nebo na ZOOT. Z dobrot pak třeba do Sklizena, do sýrárny Gran Moravia, nebo prostě do jiného oblíbeného obchůdku, či restaurace. Mě by třeba potěšil poukaz k Bucheckovi, nebo do Castellany!

Takže tak! Budu moc ráda, pokud mi dáte vaše tipy na podobné obchůdky, originální výrobce a zkrátka na věci, které vám dělají radost!


12 komentářů:

  1. S tebou Ježíšek nemá moc práce, stačí mu tento článek:-)
    Já doporučím úžasná trička z fleru od prodejce Li-la. Tričko zní obyčejně, ale jsou z opravdu kvalitního materiálu a hodí se k sukním a slavnostnějšímu oblečení, i po letech drží tvar. Lze je nechat ušít na míru a přijdou úchvatně zabalené...krabice, hedvábný papír, mašle, čoko-bonbón a celé to voní:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to je pravda! :) Ale pro mé okolí to asi není žádná novinka, takže to se mnou mají lehké tak jako tak :D Díky moc za tip na trička!

      Vymazat
  2. Posielam Ježiskovi link na tento článok :) Úžasné tipy!

    Naši kamaráti si pod stromček "upiekli" vlastný darček, tak sme sa im zložili na balíček do pôrodnice (www.foiro.sk). Možno sa to niekomu bude hodiť ako inšpirácia ;)

    Nina

    OdpovědětVymazat
  3. U nás předchozí rok hodně slavila úspěch roční dálniční známka a letos to zřejmně dopadne stejně :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ja dost darku nakoupila na https://www.decodoma.cz/ - maji tam jak doplnky a vybavu bytu, tak kosmetiku a dalsi dobre zbozi za super ceny.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásně, všechno :) Ale za mě veliká škoda, že jste do článku nepřidala foto těch podprsenek od Madam podprsenka. Koukala jsem na jejich stránky a vypadá to opravdu skvěle, ale tedy i nějaké to reálné foto by mě zajímalo :) Já teď budu muset obměnit kompletně podprsenky v šatníku, protože mě čeká tohle. Ale ne tedy z mého rozmaru, ale ze zdravotních důvodů. No a ráda bych si potom pořídila něco takto kvalitního.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...