pondělí 6. listopadu 2017

Dárek vhodný pro každého!

Hrozně ráda dávám dárky. Ráda je vymýšlím, kupuju a balím. Moje ségra Terka to má podobně, a tak většinou dárky pro rodinu vymýšlíme společně. Terka má taky  "out of the box" způsob myšlení, takže často vymyslíme něco, co není třeba úplně běžné. Tentokrát se nám k tátovým narozkám podařil vymyslet dárek, který mi přišel natolik super, že jsem se o to chtěla podělit a dát to třeba někomu jako tip. Můžete ho totiž darovat komukoliv a pokaždé bude úplně jiný aneb... Víkend nových dovedností!


Takový název měl náš dárkový poukaz, na kterém byla  časová osa toho, co se bude dít. Myslím, že to známe všichni, že jakmile se odstěhujeme od rodičů a jsme strašně zaneprázdnění všemi možnými aktivitami, tak na nějaký quality time s rodinou nebývá úplně čas. My jsme to pojali tak, že každý z nás čtyř - Já a Sir a Terka a Kuba - něco umíme a místo nákupu zážitkového kurzu to můžeme tátu naučit sami! Sir si samozřejmě vzal na starosti vaření a táta si mohl vymyslet, co by se rád naučil. Kuba a jeho rodina jsou velcí kutilové, takže jeho aktivita byla zaměřená na práci se dřevem. Já a Terka máme rády různé kreativní DIY srandy a vystupování, takže jsme dohromady připravili blok DIY výroby luceren na zahradu, irského tance, Cup song a vyřezávání dýní. V dárkovém poukazu to bylo o něco obecněji, abychom pak mohli přizpůsobovat i podle sezóny, protože faktem je, že vymyslet volný víkend, na kterém se shodne pět lidí, není žádná sranda.

Sobotní dopoledne začalo přípravou guláše s karlovarským knedlíkem. Sir nakoupil maso u Kloudy a další propriety a vrhli se na to.








Příprava zabrala asi dvě hodiny, a pak už byl guláš přenechán osudu na sporáku, a protože jsme se dohodli na víkend v listopadu, tak jsme v rámci kreativního bloku využili sezónu dýní. Sice už po Halloweenu, ale to nikomu nevadilo!




Když už jsme byli venku a počasí ještě celkem přálo, využily jsme to na naučení irského tance! Nebo, irského... jak moc je skutečně irský úplně nevíme, ale naučili nás ho naši irští kamarádi, takže to berem jako tutovku! Tenhle tanec "heel toe heel heel" na písničku Can´t hold us od Macklemore tancujeme vždycky s dětma na diskotékách v anglických summer schools a je to jedna z těch příjemných součástí naší práce. Když to tancuje třeba tři sta lidí najednou, tak to totiž stojí za to! Je to takové hodně poskakovací a video radši vkládat nebudu, protože Sir by mě zabil :D


Během našeho venkovního skotačení se už uvařil guláš, takže jsme mohli jít hodovat. A byl super!


Večerní tvoření pak tátu seznámilo s mou nej kámoškou - tavnou pistolí. (To je tak super věc, že nevím , jak jsem bez ní mohla žít :D !) To se k nám přidala i máma a vyráběli jsme závěsné lucerny ze zavařovaček na ozdobení zahrady.






Večer jsme jeli všichni domů, protože to máme kousek a další den jsme opět dorazili dopoledne. Následoval Kubův program - výroba dřevěné krabičky! Abyste tomu rozuměli, my jsme taková rodina spíše intelektuálního ražení s ne příliš kutilským zázemím, takže práce s vrtačkou je rozhodně nová dovednost! :D









Mezitím, co venku odpočívaly nalakované krabičky, tak jsme tátu naučily poslední věc - Cup Song! Kdo tuhle písničku nezná, tak to musí rychle napravit (a nezlobte se pak na mě za to, že vám nejde z hlavy! :D) Zazněla ve filmu Pitch Perfect, zpívá ji Anna Kendrick, která se doprovází pomocí plastových kelímků. Já sama jsem se to učila už před nějakou dobou (opět to byla hitovka mezi dětma v Anglii), pak jsem to naučila Terku a dokonce i Sira. Na celý klip můžete mrknout tady (má hrozně dlouhý intro, tak klidně o minutu přeskočte) a najdete tam pak i spoustu podrobných návodů.


Nebylo to lehké...



Ale nakonec to šlo!




Takže tak! Kdybyste náhodou někdy tápali nad dárkem pro někoho, kdo všechno má, nebo byste chtěli společně strávit čas trochu netradičním způsobem, tak třeba zkuste něco podobného. Je jedno, jestli umíte vařit, péct, vyrábět origami, nebo jezdit na koni. 

13 komentářů:

  1. Naprostá pecka! :) A klobouk dolů před tátou, že dal Cup Song! Od toho, co jsem to u tebe poprvé viděla, tak jen nevěřícně čučím! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jaaa chci vidět ten taneček! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasný nápad a určitě krásný zážitek:-)
    Já mám rodiče velmi kreativní z povolání (vychovatelka ve družině, florista), tavných pistolí máme doma snad 20 a a sklad plný vánočních a jiných ozdob, ale určitě půjde i tak něco vymyslet, třeba ten tanec je super nebo to vaření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme! Ty jo, tatka florista, to je super! :) Jasne, ono se da vymyslet vzdycky neco jineho, chce to udelat na miru oslavenci :)

      Vymazat
  4. Veru, vy jste ale super rodinka! :-) Váš nápad se ségrou darovat taťkovi takovýhle kurz nových dovedností je skvělý a hlavně je úžasný, že taťka se vším souhlasil a šel do toho s vámi. U nás by to asi neprošlo. :-) Myslím, že jste si užili parádní víkend a prožili společně krásný čas, takovéhle fajn chvíle s rodinou jsou nezapomenutelné... :-)
    Jinak teda ty vaše výrobky jsou úžasné - dýně krásně vyřezané a lucerny jsou taky boží, krásné podzimní dekorace! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme! :D Treba by te nakonec doma taky prekvapili, nikdy nevis! :)) Ale chapu, ze tanecek asi neni pro kazdeho treba :D Mne nase lucerny prijdou trosku jako z chranene dilny, ale to neva :D

      Vymazat
  5. Hezky jste si to užili koukám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky. Máte prosím zkušenosti s letem balonem? Přemýšlím nad tím a vypadá to zajímavě.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...