neděle 25. září 2016

10 důvodů, proč miluju svatby

V tomto roce jsem byla na čtyřech svatbách, všechny zrovna připadly na září, takže jsem každý pátek vymýšlela další sobotní outfit vhodný na svatbu. V loňském roce to byly taky čtyři svatby, takže ve svém, podle mě stále poměrně mladém věku, jsem už zkušenou svatební harcovnicí, ne-li profesionálním svatebčanem. Kamarádi už se mě začínají ptát, kolik beru za hodinu a počty lajků při desáté svatební fotce několikátý víkend po sobě postupně slábnou. Pro hodně lidí je chození na svatby otrava, já je ale miluju. Proč?




1) HOLČIČÍ SEN OŽÍVÁ! První důvod je velice holčičí a klišé. Prostě svatba! Láska, šaty, nevěsta, prstýnky, to přece nejde nemít rád! Dojímám se, i když je to ve filmu, natož naživo a když jsou to moji přátelé. A snad každá holka si sama sebe někdy představovala ve svatebních šatech. (A kdo říká, že ne, ten to dělá doteď!)





2) ATMOSFÉRA. Moc ráda nasávám atmosféru a všechny možné emoce, které jsou pro svatbu typické. Dojaté rodiče a babičky, nervózní ženichy, ještě stokrát nervóznější nevěsty, stydlivé družičky s košíčky plnými okvětních lístků, hrdé svědky a zmatek před samotným obřadem.




3) SVATEBNÍ PŘÍPRAVY. Miluju svatební přípravy. Ráda s kamarádkami nevěstami vše probírám, hodnotím rozdíly mezi téměř stejnými šaty a jednotlivými odstíny ubrousků. Užívám si svatební výzdobu, to, jak je všude trochu jiná, jak vystihuje novomanžele, jak těžké je ji někdy nainstalovat a kolik práce to dá. A přitom taková blbost! Ráda se zdobením pomáhám a těším se, až to bude všechno hotové a krásné a jak budou ostatní koukat.







4) OUTFITY. Ráda se strojím i v běžný den, natož na svatbu! Mám záminku si jít koupit nové šaty a boty, a trávím volné chvíle vymýšlením účesu a líčení. Mám možnost udělat si zase jednou krásný drdol a připadat si slavnostně. Ráda taky pozoruju modely ostatních svatebčanů a naprosto nesnáším, když někdo nerespektuje vážnost svatby a přijde v nevhodném oblečení typu rifle, outdoorové kalhoty, fleecové mikiny a podobně. To pak umím být fakt dost vostrá! (Růžové šaty jsou z Top Shopu, Gatsby šaty i čelenka z Ebaye)




5) JÍDLO! Samozřejmě, že svatby jsou mimo jiné taky o hodování. Těším se na stále populárnější sweetbary plné makronek, panna cot a svatebních koláčků, těším se na noční guláš, nebo prasátko a hodnotím kvalitu obědové svíčkové. Pozoruju se, jak už si jdu po sté přidat něco dalšího na talíř, přestože hlad už jsem přestala mít před několika hodinami.




6) ČEKÁNÍ NA NEVĚSTU. Miluju tu chvíli, kdy se čeká na nevěstu. Přijde mi velká škoda, když se nevěsta pohybuje mezi hosty před svatebním obřadem, protože ten moment, kdy svatebčani udělají špalír a vyhlíží nevěstu a dělají obdivné aaaach je prostě magická! Je to jedna z těch chvil, která se mi vrývá do paměti a když už svatební vzpomínky slábnou, tahle tam bude navždycky.




7) SVATEBNÍ PÁRTY. Je na čase přiznat, že  jsem celkem party girl. Ráda chodím večer tancovat, nemusím se ani moc opít, abych se odvázala, ráda nahlas zpívám a nebojím se ani prázdného parketu. A když se takto odvážou i svatební tatínci, nebo hosté, kteří během hostiny působí velice oficiálně a formálně, je to zkrátka paráda. Najednou je úplně jedno, jak pečlivě si muži ráno žehlili košile, a kolik pinetek dámy opakovaně přesunovaly ve složitých účesech. Na parketu se košile propotí a pomačkají, pinetky vypadnou a jedou se bomby!




8) NĚKDO MĚ CHCE NA SVATBĚ! Moc si vážím toho, když mě někdo na svatbu pozve a připadám si pak děsně důležitě. Schovávám si oznámení i jmenovky ze stolu. A taky proto si dávám záležet na tom, jak vypadám, protože tím chci ukázat, že jejich velký den neberu na lehkou váhu, ale chápu ji jako důležitou životní událost.



9) FOTKY. Zaprvé mě baví pozorovat novomanžele v roli modelů a modelek, zejména tedy stydlivé ženichy, kteří neví, jak se tvářit do foťáku a zadruhé si užívám všechny ty klišé fotky, jako je vyhazování a tahání ženicha, mávání do foťáku, skupinkovky všech velikostí a typů a rozjuchané fotky po 22. hodině a několika promile. Potom si je pěkně nechám tisknout a lepím do alba.




10) LÁSKA EXISTUJE!  Díky svatbám mám pocit, že na světě vlastně není zas tak špatně. Že se pořád lidi mají rádi natolik, aby si to slíbili před svými blízkými. Že i když mnohé páry prošly náročnými chvilkami, překonaly to a dotáhly to až k oltáři. 





Takže děkuji všem, na jejichž svatbě jsem měla tu čest být!

Foto: 3.8. : 2foto, 2. : Veronika Kovářová,  1.,9. :Ladislav Skalka, 12: Veronika Kovářová

7 komentářů:

  1. Zdravim,strasne se mi libi ty saty ve stylu Great Gatsbyho,nemohla bych poprosit o odkaz na prodejce na ebay odkud presne jsou? Ja uz se tam jednou dost napalila rozdilnosti satu na fotce a realitou...Moc dekuji! Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsou to tady tyto - má je na Ebay víc prodjeců, u toho, co jsme objednávala já je už nevidím, ale pokud vypadají takto, jsou to pořád ty stejné.
      http://www.ebay.com/itm/20s-1920s-Vintage-Flapper-Dress-Gatsby-Charleston-Sequin-Fringe-Costume-4-20/252172971168?rt=nc

      Vymazat
  2. Veru, tak tenhle článek mě pohladil po duši! Jsi sen každé nevěsty :-) kéž by bylo víc takových svatebních hostů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koukám, že tady mám nějaký podivný google profil. Tak jen abys věděla, kdo píše: Adepise :-D

      Vymazat
    2. Haha, díky, já jsem ráda, že to někdo ocení a nepřijdu všem jen divná :D

      Vymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...