středa 1. dubna 2015

Jak jsem (zase) pořádala Cupcake Cup Brno

Termín na diplomku se blíží. Nemám téměř nic. Na konzultaci jsem naposled byla ani nevím kdy. Co tedy budu dělat? Pořádat Cupcake Cup! Zhruba takto probíhaly moje myšlenkové pochody před chystáním letoční cupcakové soutěže. Po loňském pilotním ročníku jsem letos chtěla vychytat chyby a posunout ho ještě o kousek dál. Zásadní změnou bylo servírovaní degustačních porcí. Místo loňského masakru, kdy si ochutnávači sami odřezávali z celých cupcaků mini porce a cupcaky a krémy tak byly úplně všude, jsme letos se Sirem vymysleli degustační lžičkové miniporce, pracovní název finger food cupcake!

Jednak byly skutečně maličké, takže člověk nebyl již v půlce otráven cukrem a jednak z toho bylo méně nepořádku. Ekologické to sice moc nebylo, ale všechno holt dokonalé být nemůže, tak se s tím nějak srovnám. Po loňském velkém zájmu o soutěž jsem letos musela zavést registrace e-mailem a stejně bylo za půl hodiny plno. 18 cukrářů a cukrářských týmů (jedna soutěžící se bohužel nakonec nedostavila) a celkově 65 ochutnávačů včetně poroty. V té jsem letos zasedla opět já, loňské vítězky Bára Daňková a Gemma d´Auria a cukrář Vít Martinák, který je všem milovníkům sladkostí z Brna dobře známý.

Letos se mi také povedlo získat ještě více skvělých sponzorů, díky kterým si mohly vítězky odnést super ceny a mě fakt mrzí, že já sama je nikdy jako organizátorka nezískám :D

Moc děkuji Yankee Candles Česká republika za věnování těch nejlepších a nejvoňavějších svíček s vůní, jak jinak, než vanilla cupcake, a to nejen ve velké verzi pro vítěze, ale i v mini verzích pro všechny soutěžící.



Díky Cukrářství Martinák za sladké poukazy a za neuvěřitelný z ghetta dort.

Vřelé díky Baru, který neexistuje, Melounovému Cukru, Skogu a Castellaně za věnování poukázek.

Díky Industra Coffee za věnování poukazu na kurz přípravy filtrované kávy.

Díky Delikatesy J.Gruber za krásný pekařský balíček a paní Jitce Pazderové za nádherné hand-made cupcake krabičky. (pazderovajitka@gmail.com)



Díky Obchůdku u Balónku za věnování krásných cupcake košíčků a ozdobných krajek a za slevové poukazy pro všechny soutěžící a díky Mixit za veli-koko-noční müsli a mixitky.



A na závěr díky Sklizeno za jejich super zástěry!

Já osobně jsem letos z cen byla opravdu nadšená a stálo mě velké úsilí Cupcake Cup záhadně nezrušit a všechno si nenechat pro sebe.



No a samozřejmě musím opět poděkovat mému milému Café Atlas a Hedvice za poskytnutí prostor a starání se o blaho všech návštěvníků.

Opět se hodnotilo ve dvou kategoriích - porota a veřejnost a udělovaly se ještě dvě speciální ceny za nejkrásnější a nejchutnější cupcake. Bodovalo se od 1 do 6 bodů zvlášť za chuť a za vzhled. Díky štědrosti sponzorů se dostalo i na ochutnávače, takže tři vylosovaní šťastlivci si také odnesli skvělé dárky. Jedním z nich byl právě ultimátní dort ve tvaru mého loga od pana Martináka.

Bára a Gemma.


... a pan Martinák s dortem.



Ale vás už jistě zajímají fotky soutěžních cupcaků, co? Na úvod musím říct, že od loňska se úroveň výrazně zvýšila a některé výtvory byly vážně profesionální, což ostatně můžete porovnat s článkem z loňska. Soutěžící si nádherně vyhráli (ano, měkké i, byl tam jeden muž!) s prezentací, a to i v případě degustačních mini porcí. Opravdu smekám všechny klobouky hluboce dolů! Takové cupcaky si prostě v Česku ani nemáme možnost koupit. Zatímco loňským hitem méně obvyklých příchutí se stala matcha, letos to byla káva, která se objevila hned u třech soutěžících. Ač běžně kávové dezerty zrovna nemusím, tady byly chutě opravdu vyladěné a ne náhodou právě jedny z nich vyhrály 1.místo veřejnosti a cenu za nejchutnější cupcake a další se umístily na 2.místě v porotě. Mým osobním hitem byly úžasné mátové cupcakes s čokoládou, pro milovníky After Eight sušenek to byla opravdová pohádka a jediným jsem jim dala nejvyšší hodnocení, tedy 6 a 6 bodů. Tyhle cupcakes si také odnesly nejvíce cen, 3. místo poroty, 2. místo veřejnosti a cenu za nejkrásnější cupcake. Zajímavé mi přišlo, že se letos téměř neobjevovalo klasické cupcakové zdobení s čepičkou do špičky, ale převládaly různé kreativní způsoby. Já mám sice ten old school typ zdobení ráda (protože jinej neumím :D), ale je fakt, že na soutěž se hodí přijít s něčím extra. Zcela upřímně bych většinu ze soutěžních cupcakes já sama nikdy nestvořila, protože jsem prostě gramla a vlastně teď nevím, proč jsem proboha známá především cupcaky! Tak a pojďme tedy na ty fotky, kde krása střídá nádheru:

č.1. Kardamomové cupcakes s lískovými oříšky a vanilkovým krémem

Přijdou vám typově jako něco, co už jste dříve viděli? Takové severské? No ano, peklo je totiž Děvče u plotny.


 č.2. Citronové cupcakes s náplní a malinovým krémem

Tyhle cupcakes s psychedelickým zajícem od Zuzky Pospíšilové vyhrály 1. místo poroty!


¨
č. 3. Citronovo-borůvkové cupcakes



č.5. Kakaovo-vanilkové cupcakes s kakaovo-jahodovým máslovým krémem + ozdoba z marshmallow



č.6 Cupcakes se šálkem espressa, karamelovou polevou a křupavými oříšky



č.7 Oreové cupcaky s krémem z červeného vína



 č.8 Kahlua cupcakes s Lotus krémem

Tihle krasavci Kristýny Klejdusové získali 3. místo od veřejnosti. Já sama ještě musím vyzdvihnout boží food styling a celkovou prezentaci. Jednoduché, nepřeplácané, prostě dokonalé. A zjistila jsem, že autorka má taky blog, tak mrkněte, už vás tam čeká i recept.




č.9. Mandlové cupcakes s kokosovým krémem


č.10 Vanilkovo kakaove cupcakes, plněné čoko ganache s dvojbarevnýmm mátovým krémem

Tyhle nádherné cupcaky od Eriky Heyderové posbíraly nejvíce cen. 2. místo za veřejnost, 3. místo za porotu a nejkrásnější vzhled.


č.11. Cupcakes s citronem & mákem s tvarohovým krémem



č.12. Perníkové cupcaky s povidlím a medovým krémem



č.13. Cupcakes s arašídovým máslem a malinami s nuttelovo - malinovým krémem

Z těchto cupcakes byly moje kamarádky Terka a Marťa naprosto u vytržení a nedokázaly pochopit, jak se nemohly umístit na předních příčkách. No jo, byly těsně čtvrté!



č. 14 Hruškové cupcakes s kousky pistácií a jemným pistáciovým krémem



č.15. Banánové cupcakes s burákovým máslem

Burákové máslo? Does it ring a bell? No jasně, eatrunlove Markéta!


č.16 Lískooříškové čoko cupcakes

Lískáče Melindy Hiclové získaly 2.místo v porotě



č.17. Mocha cupcakes s krémy z bílé čokolády a kávy

Nádherné cupcaky Petry Hegerové byly 1. u veřejnosti a celkově zvítězily jako nejchutnější cupcake.



č.18. Marble cupcakes s vanilkovo-čokoládovým krémem



Celkově jsem letos s organizací sama za sebe spokojenější než loni, kdy jsem se hned po skončení rozbrečela a nechtěla už nikdy pořádat ani oslavu narozenin, natož cupcakecup. Byla jsem z toho sice ve stresu, jak před státnicema, zabralo mi to milión času a několikrát jsem se na to chtěla úplně vykašlat, když pak ale vidíte ty nádherné výtvory (a zjistíte, že je sakra dobře, že jen hodnotíte, ale nesoutěžíte, protože by to byl velkej fail), vnímáte sladký šrumec všude kolem a sledujete spokojené výrazy ochutnávačů, tak ta radost nakonec zase převáží.

Na závěr bych stejně jako loni chtěla poděkovat mému kamarádovi Davidovi Chlumskému za veškerý vizuál od cedulek a diplomů až po placky a zejména bodovací tabulku, která je pekelně složitá a počítá všechno možné i nemožné. Díky také za první pomoc na telefonu, když tabulka nějak odmítala sdělit, kdo že to teda vyhrál.



Takto to vypadalo u sčítacího stolečku.


Samozřejmě děkuji také za fotky Davidovi Tuškovi, holkám ze Samé dobré věciHladové Terce, Báře Svobodové a Honzovi Kupkovi. Článek z akce si můžete přečíst už také na Letem Blogosvětem a u Elišky. Na insta koukejte pod hashtagem #cupcakecupbrno. Díky mému Sirovi za pomoc s organizací a všem soutěžícím i ochutnávačům za účast, bylo to super!

A na závěr pár dalších fotek, více jich najdete právě u Davida a na SDV.

Vítězka poroty Zuzka, co má vlasy barvy magenta.


Vítězka veřejnosti Petra a nefalšovaná radost.


Pozorovatel.


Já s panem Martinákem a mega super cool dortem.


Přípravy vrcholí.


Foťáky v pohotovosti.


Celebrita.


Nejmladší ochutnávačka.


)











A  tady můžete mrknout na video od kolegyň žurnalistek :)


A já jdu teda psát tu diplomku.

25 komentářů:

  1. jéé škoda, že se o takovýchto akcích dozvídám až po jejich skončení.... Ráda bych se taky zúčastnila a zapojila. Tak snad příští rok :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to skvělý!(a kupodivu jsem chuť na sladký po tomhle vůbec neztratila, možná i naopak :D)
    Taky se chystám dneska psát článek, aby bylo pořádně přecupcakováno, ale to jen pokud napíšu alespoň pár slov bakalářky - za odměnu :D Jen moje fotky jsou dost tragický, myslela jsem si že jich mám hodně, ale po prohlížení doma se ukázalo, že jsem se asi jen cpala :D
    A nejlepší je, když večer přijdu domů - celej pokoj mi teď voní jako vanilkovej cupcake!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, to jsem fakt ráda, že se ti to líbilo a že se to i s tím sladkým dalo zvládnout! :D Na článek se těším a nevěřím, že fotky jsou tragický! :D Já se jdu snažit psát diplomku teď, ale kdybych měla článek zveřejňovat za odměnu, tak je možný, že nikdy nebude :D
      Jo, já taky jednu mám, jak jedna soutěžící nepřišla, tak jsem úplně omámena :D

      Vymazat
  3. ooo ty vypadají krásně, a všechny. Já bych hrozně moc chtěla recept na Mocha cupcakes s kávovým a bílo-čokoládovým krémem. Ale slečna nebo paní si blog žádný bohužel nevede, už jsem si ji googlovala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim, ze stoji za to ji zkusit kontakovat treba na Facebooku :) A nebo mi napsat mail a ja predam kontat, at neni takto verejne.

      Vymazat
    2. Dovolím si odpovědět, Petra blog má, odkaz tady: bakedfairytales.blogspot.cz :-)

      Vymazat
    3. Ano,blog mám a dokonce už je i článek :-)

      Vymazat
  4. Pekne :) Moc a moc cupcaku. Ale rekneme si narovinu.. http://9gag.com/gag/aD36EYw

    OdpovědětVymazat
  5. Celý příští týden budu sama týden v Brně, prooooooč to nemohlo být pak? Já vím.....proto :-) Byla to asi super akce.

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, krásné!
    Hned na ně mám chuť :)

    Nela z Beauty charm

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to mě mrzí, že jsem akci přehlédla, vypadá to jako pěkně strávěný čas :)

    OdpovědětVymazat
  8. Článek krásně vystihuje celou soutěž a fotky jsou úplně k nakousnutí! :)
    Jen je škoda, že toho nepíšete víc o vítězce (u fotky jen, že vyhrála 1. místo), později jde zjistit, že jde o nějakou Zuzku. Ráda bych zkusila její recept, nemá taky nějaký blog nebo tak něco..? Předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Zuzka blog nema, tak nevim, co bych psala :) Ale kdyztak mi napis na email a ja predam kontakt a ona snad recept :)

      Vymazat
  9. Tak toto musela být opravdu skvělá akce. Super nápad na její uspořádání:) Z těch fotek mi uplně teče slina a dostávám hrozné chutě na něco sladkého :D
    ...///Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  10. Zrovna jsem po mém zdravém obědě (zelenina v parním hrnci) a slintám tu nad těmi fotečkami. Úžasné!

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky, nemáš v plánu pořádat soutěž i v roce 2018? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano! Zase nekdy kolem Velikonoc, sleduj FB a instagram :)

      Vymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...