Ano, je to tak, zrak vás nešálí. A není v tom převlečený cupcake. Ani nic sladkého. Prostě je to fakt recept na polívku! Vychází totiž nová kuchařka šéfkuchaře hotelu Mandarin Oriental, Jiřího Štifta, Dobrého kari není nikdy dost - Neodolatelné recepty asijské kuchyně, pod což bych z fleku podepsala. Zrovna dneska jsem si na jednom pochutnala na oběd, což znamená, že jsem pak byla sytá po dobu šesti hodin. Tohle prostě umí jenom kari! A abyste si nemysleli, umím i docela obstojně vařit. Mám to sice asi naopak, než většina lidí ( i když asi ne, než většina z vás ;) a častěji peču, než vařím, ale občas se poštěstí i to. No a tahle žlutá polívka je tak super, že táta říkal, že by ji mohli klíďo servírovat v Koishi, a to podle mě mluví za všechno. Je navíc strašně easy, není extra náročná na suroviny a hotovo máte za chviličku.KUKUŘIČNÁ POLÉVKA S KUŘETEM
(4-6 porcí)
2 kusy kuřecích prsou s kůží250 g rozmrazené kukuřice
200 g cibule
30 g česneku
25 g zázvoru
1 lžička kurkumy
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce kari koření
400 ml vody
700 ml kokosového mléka
olej na smažení
sůl a pepř na dochucení
čerstvý koriandr na ozdobu
Česnek a zázvor nasekáme nadrobno, ale hrotit to moc nemusíme, protože se stejně všechno rozmixuje. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dosklovita. Přidáme česnek a zázvor a dále restujeme. Poté přidáme koriandr, kurkumu a kari a dobře promícháme. Přidáme kukuřici a opět dobře promícháme. Přidáme vodu a směs povaříme cca 10 minut. Přidáme kokosové mléko a zkontrolujeme chuť, když tak dokořeníme. Vaříme dalších 10 minut, dokud se všechny kořenící přísady neprovaří. Sundáme z ohně, rozmixujeme a pokud chceme polévku úplně hladkou, tak přecedíme.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Vložíme do něj kuřecí prsa kůží dolů a stáhneme plamen, aby se kůže nepřipálila. Když kůže zezlátla a je křupavá, prsa obrátíme a opečeme i z druhé strany. Před servírováním kuřecí prsa nakrájíme na plátky (já jsem v pěknémkrájení masa dost neschopná) a vložíme do talíře či nádoby, v níž budeme polévku servírovat. Zalijeme je hotovou polévkou a ozdobíme čerstvým koriandrem. No a to je všechno!
Je fakt úplně výborná, na pohled krásná, chuťově jemná, trochu sladká, trochu pálivá, prostě sexy polívka!

Luxusní! Hned bych si dala! A myslíš, že by to šlo i bez toho koriandru? Ten já nerada... A zázvor máš předpokládám čerstvý, ne koření, co?
OdpovědětVymazatNo, u te konkretni polivky hraje docela vlekou roli, zvlast vzhledem k tomu, ze tam toho koreni moc neni. Ale muzes si to urcite dochutit nejak po svem, treba pridat chilli, rimskej kmin a tak. :)
OdpovědětVymazatZazvor mam cerstvy, ma intenzivnejsi chut, ale muzes nahradit i mletym. Akorat to na zacatku neprezen, pak muzes kdyztak dosypavat :)
Nafocené to máš báječně, krásný :) Já kukuřici bohužel moc nemusím :(
OdpovědětVymazatTreba by ti v tehle forme zachutnala :)
Vymazatsexy polívce určitě neodolám! :D
OdpovědětVymazatNo prave, to musi proste zaujmout kazdyho! I kdyz neji kukurici! :D
VymazatVypadá skvěle! :) Do ní se asi někdy pustím :)
OdpovědětVymazatZkus, je fakt skvela.
Vymazatmmm, díky za inspiraci :) vynechám maso a myslím, že si pochutnám!
OdpovědětVymazatDobrý den, právě sem polévku dovařila a naprostý LUXUS! Moc děkuji
OdpovědětVymazat