pátek 28. února 2014

Druhé narozeniny


Je to tady, Z ghetta blog se z kojence přesunul do batolecího období a slaví druhé narozeniny! Když si dobu existence blogu přepočítám na dny, zdá se to jako mega dlouhá doba. Na druhou stranu mám pocit, že blog píšu vlastně odjakživa.Loňské, tedy první narozeniny, jsem s vámi slavila spíše v komorním duchu, zato teď si připadám jako docela solidní exhibicionista. K dnešnímu dni je vás 1657 na Facebooku, 344 z vás mě sleduje přes Blogger, 165 na Bloglovinu a 610 na Instagramu. Připadám si krutě.
Za minulý rok zde přibylo 25 receptových článků a 36 textů z kategorie ostatní, což vypadá, že víc kecám, než peču a asi to tak i bude. Nejčtenějším článkem se k mému překvapení staly krémy na cupcakes, které jsem jednou sepsala jen proto, že jsem měla pocit, že už jsem dlouho nic nepřidala a někdo kvůli tomu třeba pláče v koutě. Nejkomentovanějším článkem stále zůstává 50 odstínů trapnosti, což už asi nikdy nic nepřekoná, sex prostě táhne i na foodblozích. Zvlášť když jsem takový vtipálek, že ano.

Od posledního prozpěvování Happy Birthday pro Z ghetta blog se udála spousta věcí.  Kupříkladu přibylo logo v podobě gangstacupcaku, za které děkuji gangstakámošovi Láďovi.  Pro velký úspěch se z loga staly i placky. Taky jsem si pořídila vlastní doménu, protože zghettablog.cz zní pekelně hustě.  Vlastně se dost divím, že ta doména ještě byla volná! Potom jsem třeba začala péct vlastní chleba. A taky jsem udělala jedno skvělé rozhodnutí, kdy jsem na poslední chvíli změnila téma své bakalářky na žurnalistice a rozhodla se místo diskriminace, psát o foodblozích. A málem jsem tak přivodila infarkt mému vedoucímu. (Zdravím pana Burgra! Jo, fakt se jmenuje Burgr, osud! )




Asi jako jediný člověk na planetě jsem se právě díky psaní bakalářky dostala do samého srdce foodie světa a seznámila se se skvělými lidmi. Rozhovory s Maškrtnicou, Viet Food Friends a Sushiqueen mi jednak přinesly nové-  dnes se už nebojím říct - přátele (zdravím Julku, Mai, Thuy a Báru!) a také zaujaly vedení časopisu Instinkt, takže se holky staly ještě slavnějšími. Já následně dostala nabídku na dlouhodobou spolupráci, díky které jsem potkala další super lidi, jako třeba Yuhi, nebo makrónkovou Romanu z Republiky (rozhovor čekejte za týden).  Za svoji bakalářku jsem nakonec ještě získala od Syndikátu novinářů cenu Arnošta Heinricha za první místo, takže je to zřejmě i akademický skvost. Podle mě rozhodlo, že je žlutá.


Od loňska také píšu recenze na obědová menu v Brně pro projekt Dobrý oběd za stravenku, občas vypustím nějaký recept na Studenta.cz a ke konci roku jsem se stala recenzentkou na  Scuku, který je úplně nový, sexy, barevný a skvělý a kdo si tam ještě nezaložil profil, tak šup do toho.



V uplynulém roce jsem se taky zúčastnila  několika kurzů a skvělého setkání foodblogerů, kde jsem poznala třeba Meg, byla jsem na akcích Foodies Clubu VŠE, kde jsem zase poznala třeba jeho velitelku Janču a Hladovou Terku. Taky jsem se dostala se do TOP 10 v soutěži Blogerka roku v kategorii food, kde jsem skončila sedmá. Tuhle soutěž bylo IN zatracovat a pomlouvat, což je mi úplně šumák, protože jsem se díky finálovému večírku seznámila třeba s Marynou, nebo Kájou, což mi ke štěstí bohatě stačilo. Taky jsem  rozdávala rozumy v Rádiu R, ztrapnila se objevila se v časopisu FOOD a na některých dalších místech a začala péct cupcakes ve Sklizenu.

No, bylo toho zkrátka dost a teď to vypadá, že pekelně machruju, ale nic z toho by se neudálo bez vás, takže vám stejně jako loni, ale mnohokrát více, děkuju z celého mého cupcake srdce. Za to, že mě čtete, lajkujete a milujete a že mi píšete krásné komentáře a maily, které mi vždycky zpříjemní den. I mean it!

Tisíceré díky!


31 komentářů:

  1. tak nejdriv gratuluju k druhym narozkam druheho ja! ale teda hned v zavesu se musim rozplyvat nad tema deskama bakalarky! na to bych koule nemela! (no jo, jenze kdyz nekdo pise ocenovanou bakalarku, tak na sebe muze upozornit i deskama, my loseri se musime zchovavat v modre zaplave :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky :) No, já nevím, mně na tom nepřišlo vůbec nic divnýho, když katedra nevyžaduje žádnou konkrétní barvu a když už jsem nad tím trávila tolik času, tak jsem chtěla, aby byla i trochu vzhledově pěkná :D Je ale fakt, že při odevzdávání jsem docela čučela, že byla v takové obří hromadě bakalářek suverénně jediná, co měla jinou barvu než tmavě modrou a černou :D Ale viděla jsem teď někdy na insta dizertačku v ostře růžové :)

      Vymazat
    2. jj, tu ruzovou jsem taky videla, mazec...treba se odhodlam u diplomky :D

      Vymazat
  2. gratulace obrovská !! :)) ať se daří i nadále ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek. Tyto stranky jsem objevil před měsícem a čtu všechno a už jsem dvoje cupcaky pekl a super. Ve které pobočce Sklizena se dají tvé cupcake koupit a ochutnat. Mel jsem zatím z josefske super makronky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že tu vidím i nějakého muže! :) Cupcakes jsou k dostání ve Sklizeno Dvořákova. A makronky na Jozefské jsou právě od Romany z Republiky. A jo, jsou fakt skvělý :)

      Vymazat
    2. Moc diky za info. Začalo mě to nějak bavit. Nakoupil jsem spoustu super věcí ve světě pečení. Stavim se na Dvořákovu ochutnat tvoje dílo.

      Vymazat
  4. Já ti dík! Díky tobě se královsky bavím, konečně můžu číst inteligentní články, dozvídám se informace a poznávám obchody nebo hospody, na který bych sama nikdy nenarazila a ještě ti můžu krást recepty a dělat super dorty. Takže velkej dík tobě a hodně úspěchů v dalším roce! Ať se ti moc daří :))) ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Taková spousta úspěchů. Jsi skvělá, gratuluju!

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj, je možné si někdě přečíst tvoji bakalářku? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, samozřejmě, stačí googlit, archiv závěrečných prací MU je normálně přístupný :) Kdyby ti to nešlo, tak mi prosím napiš mail a já to pošlu v příloze :)
      https://is.muni.cz/th/348324/fss_b/?lang=en;id%3D250583

      Vymazat
    2. super děkuju moc, mám stáhnuto, takže se můžu pustit do určitě zajímavého čtení :-)

      Vymazat
  7. gratulujem !! :) nech sa ti darí aj naďalej :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. téda téda tolik úspěchů ! gratuluji !!

    OdpovědětVymazat
  9. Prý ztrapnila se! Prdlajs!
    S tou bakalářkou seš fakt dobrá, to teda gratuluju :)
    Vše nejlepší blogísku a přeju spoustu dalších let, úspěchů (a receptů, těch hlavně!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díkec, jsem na ni docela hrdá, mám ji i vystavenou na čestném místě! :D

      Díky moc a na receptech zapracuju! :)

      Vymazat
  10. Gratuluju!
    a těch úspěchů už bylo tolik, že dál už může být snad jen pořad o vaření!:D

    OdpovědětVymazat
  11. Verunko, moc rada se na tve stranky chodim inspirovat! Tve receptiky jsou bajecne. :))
    Preji hodne uspechu! :*

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluju moc, jsi skvělá! :)) myslím, že máš pěkně naběhnuto do budoucna a to je na tom určitě to nejskvělejší :) držím palce s přeju spoustu dalších krásných blogových let u trouby i jinde :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, i když kdoví, co se mnou bude v budoucnu :D

      Vymazat
  13. Gartuluju! Nejen k blogovým narozeninám, ale obecně i k těm všem úspěchům, které se ti během roku podařily (nepiš, že jsi se v tom FOODu ztrapnila, ten článek jsem tam viděla a byla to bomba!). Navíc všichni ti lidé co tě sledují a mají tě rádi (a já se hrdě řadím mezi ně)... Přeju hodně dalších úspěchů a hlavně ještě spooostu takových roků plných blogování. Pořád tu totiž budou lidi, kteří tvoje články s radostí zhltnou. Jinak článek o Padesáti odstínech mám taky nejradši. Nasmála jsem se u něj, jako dlouho ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :) No , já v tom FOODu fakt nebyla moc spokojená s tou panna cottou, vypadala hrozně amatérsky, třeba ta levandulová, co tu mám, vypadá podle mě tisíckrát líp...ale co se dá dělat :D
      Děkuju moc, Moni! :)

      Vymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...