sobota 7. prosince 2013

Dáte si Dvě Deci?


Nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím, promiňte, vážení, mám veliké zpoždění... Zhruba takto teď vypadá můj život. Kromě toho, že teda jenom nestíhám, protože snídani a svačinu (a oběd a druhou svačinu, atd, atd.) bych samozřejmě nevynechala, to je snad jasné. Vím, že má aktuální neaktivita jak na blogu, tak na Facebooku, je tristní, nicméně toho mám teď nějak moc a pokud zrovna nepeču ve Sklizenu, nebo nepíšu články pro Instinkt, tak sedím v kabinetu diagnostických metod a testuju se na copingové strategie, nebo učím angličtinu, nebo dělám milion dalších věcí. Nicméně téměř dva týdny bez článku už mi přišly skutečně extrémní. Určitě totiž bez nich špatně fungujete, váš život je rázem chudší a říkáte si, kdy už ta Veronika něco napíše! Tak jsem tedy tyto telepatické prosby vyslyšela a jsem tu v celé své kráse! Uf, nějak jsem se po té době rozvášnila.


Chci vás totiž informovat o skvělé službě, o které jsem ještě nedávno vůbec nevěděla. Jmenuje se Dvě Deci a všichni nadšení popíječi vína by měli zbystřit. Je to předplatné, ale zažijete s ním o trochu více zábavy a hlavně příjemnějších chvil, než když si předplatíte třeba noviny.
Z pětistovku měsíčně (pokud předplácíte na celý rok) vám francouzský sommeliér s bezva jménem, Jean-Michel Deluc, vybere každý měsíc dvě skvělá vína, která se nějakým způsobem hodí třeba sezónně, dostanete k nim povídání pro degustační mástry a když vám zachutná, tak si ho můžete přímo od vinaře  koupit další láhev. Nebo dvě.



Mně jsou Dvě Deci velice sympatické celým konceptem, svými webovkami a taky bezva logem. Vína mi přišly už v září, ale napřed jsem měla antibiotika a lačně se na lahve každý den dívala, a pak jsem zase čekala na nějakou vhodnou příležitost pro degustaci s vícero lidmi, abych měla názory i od ostatních (ne že bych já sama nebyla velký odborník, pochopitelně). Fotky z degustace vám sem ovšem radši nedám, ať si nezkazím pověst.

Vína přišla naprosto skvěle zabalená, což je další plus a hlavně - byla fakt výborná. Moc se mi líbil i přiložený letáček, kde máte popsáno, co by měl vnímat každý smysl, a pokud to chcete vzít jó poctivě, tak dokonce na webu můžete kouknout na degustační rady a tipy someliéra Jeana Michela Deluca.

Dozvíte se třeba i to, že se víno skvěle snoubí s pečeným masem a následně od přátel dostanete vynadáno, proč ještě na stole žádné není a co že to je za degustační večírek.





Víno ale samozřejmě nemusíte jenom pít, i když pro mě je to jediná správná vairanta, ale použít i k vyšším cílům, jako třeba Meg. Její fotky jsou vážně k sežrání a já nevěřím tomu, že se ve skutečnosti neživí jako foodstylistka a foodfotografka!


Jasně, že asi většina z nás asi nebude platit 12 x 500 korun jednorázově za víno. Ale je možnost předplatit na zkoušku za 600 na 1 měsíc, nebo za 560 x 3 na tři měsíce a to mi přijde jako celkem fajn dárek pro rodiče, kteří si víno kupují, ale nijak extra se s ním třeba nevybírají. Dáte jim sami, nebo se sourozencem předplatné na tři měsíce hezky oběma dohromady a máte originální dárek pro celé rodičovstvo a kdo ví, třeba vám vždycky jednu flašku přenechají. Nebo navrhnete rodinnou degustaci. Zkrátka win-win.





Je to prostě takový zábavnější nákup vína, kdy vás čeká každý měsíc překvápko, co že to vlastně dorazí. Proto dávám Dvě deci palec hore! A upozorňuju na to, že nemusím, neb jsem žádné milióny od reklamního oddělení nedostala. (Škoda.)

A příště, v dohledné době (dohlídnu ale celkem daleko) vás čeká...

1) konečně indická výzva z Daring Bakers stará pomalu jak já sama, která mě ovšem nadchla
2) report z Rádia R a z focení pro časopis FOOD
3) report z dalšího kurzu Viet Food Friends

+ další bezva věci. Takže stay tuned, keep calm, atakdále.

Sommeliérům zdar!

12 komentářů:

  1. Děkuju, to je vynikající dárek pro rodiče. Konečně jsem pro ně našla něco...nápaditého, ne moc drahého a přitom... Jéé, moc děkuju :) Je to úžasnej nápad :) Ani nevíš, jakou mi tenhle článek udělal radost :) Objednávám :)

    OdpovědětVymazat
  2. juu vinko mam moc rada ale jako studentka si pochutnam i na levnejsich vzorcich :-D rodice nejsou moc vinari takze bohuzeel tvuj tip nevyuziju :-( ale moc se mi libi vznikajici vsemozne firmy s novymi napady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mam davala tatovi nenapadne najevo, at ji to da, tak to aspon u nas treba nekdo vyuzije :D ale ten napad se mi prave taky libi :)

      Vymazat
  3. Až bude jednou moje rodina čítat i vinaře, nechám se inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. A můžeš to objednat třeba jen jednou? Protože jak jsem to z toho pochopila, tak to platíš na měsíc jako třeba časopis ... :) (zkoušela jsem jít na objednávku, ale chtějí tam zadávat údaje a já jsem s tím vždycky extra opatrná, tak se ptám zkušené zákaznice ^^)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muzes to objednat bud na jeden mesic, to je ale za 600, nebo na tri, to je 3 x za 560, nebo pak na 12 je to 12x za 500. Musim to tam dopsat , at vas nematu. Ja myslela ze to jde na jakejkoliv pocet mesicu...

      Vymazat
    2. supeer, děkuju mnohokrát, je to bezva dárek pro přítelovi rodiče :)) (zas jedna položka na "dárkovém seznamu" odškrtnuta ^^)

      Vymazat
  5. Dobrý den, to mě docela dost zaujalo, je to dobrý nápad. A můžu se zeptat, tam si zvolíte, jestli chcete posílat červené, bílé nebo růžové nebo vám prostě pošlou jakékoliv víno podle svého uvážení? Já si právě většinou kupuji bílá vína tady a červené skoro vůbec nepiju a bála bych se, aby mi třeba neposílali pouze červené.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...