pátek 6. září 2013

Cesta k logu

Jak jste si již určitě všimli, tak se na vás seshora a z profilovky z Facebooku směje gangsta cupcake, alias zbrusu nové logo Z ghetta blogu. Občas mě napadá, že při vymýšlení názvu pro blog jsem měla zřejmě zatmění mysli. Když se mě občas někdo zeptá proč, tak vlastně ani pořádně nevím. Nějak to ke mně asi patří...což zní, uznávám, trošku zvláštně. Kdybyste se ale zeptali kohokoli z mých přátel, přišlo by jim zřejmě jako to nejvohdnější jméno ever . Když se to tu ale postupně ze všeobecně plácacího blogu změnilo ve foodblog, tak vedle všelijakých názvů "...v kuchyni", "...baking" ,"...food" vypadá Z ghetta blogu trochu mimo. Párkrát jsem dokonce uvažovala o přejmenování, ale pak jsem si řekla proč. Je to docela originální, zapamatovatelný a úderný název a rozhovory se mnou v nejbližší době asi nikdo dělat nebude, takže mě žádné vysvětlování stejně nečeká.


Nicméně jsem si řekla, že by bylo fajn mít nějaké blogové logo. Jen tak, pro radost. (A pro pocit důležitosti, samozřejmě. "Ty nemáš svoje logo? Trapný...") Poprosila jsem tedy svého nadaného gangsta kamaráda Láďu, o kterém jsem věděla, že vymyslí něco super, a řekla mu svoje nápady a vize.

A tohle je on, jak vidíte, taky se rád cpe. Přál si, aby se tu objevil následující popisek: "Ahoj, já jsem Láďa, je mi 23, pocházím z Drásova a mám rád drogy." Je holt taky z ghetta. (Vtipkujeme, pochopitelně!)



 Cesta ke konečné verzi trvala dobré tři měsíce a nakonec jsme se od prvního návrhu dostali poměrně daleko, což?



Po původním návrhu asi Láďa začal litovat, že na tuhle prácičku přistoupil, protože jsem sice chápala kam míří - tedy ke gangsta cupcaku, ale chtěla jsem všechno jinak. "Je to dobrý, ale prosím tě... oči a pusu až na polevě, pusu menší, košíček míň prohnutý, jinak nakreslenou polevu a jiný barvy."

Za nějakou dobu tedy byla (radši jen zlehka tužkou, v případě, že bych chtěla zas všechno změnit) vytvořena verze podle mých požadavků, kterou vidíte stejně jako já, takže moc ne, ale z obrysů se jevila dobře.


 ...tak ji Láďa překreslil do křivek.
A přidal nějaké barvy...


...který se mi ale opět moc nelíbily. Chtěla jsem taky jiné písmo a pořád jsem trochu remcala ohledně velikosti pusy, na což mi Láďa řekl, že v ghettu jsou černoši a ti mají velký rty a já to tak mám taky, takže jakýpakcopak. ("Vždyť i tady v tom chatovacím oknu na Facebooku z profilovky vidím, jak máš velký rty!) 


Mezitím jsme si se ségrou na dovolené hrály v Malování a Terka omylem klikla kousek vedle a změnila barvu pozadí, z čehož vznikl nápad na pozadí - výslednou růžovou záři.




Já jsem ale jako nejlepší barevnou variantu vyhodnotila tuhle...




...která mi ale nějakým způsobem připomínala zdravotní sestru. To už jsem ale z těch všech odstínů a vysoce profesionální práci v Malování trochu šílela. Láďa ale řekl, že ta červená teda ne, že tam musí být nějaká růžová a přes to nejede vlak. Když si přečtete sekci About, tak pochopíte. Nicméně já už jsem se svým gangsta cupcakem začala sžívat a chtěla jsem aby měl pusu stejnou jako já. Madness.

Láďa ale nakonec pusu skrouhl a byl za to sám rád.


S tímto tvarem a detaily cupcaku už jsem byla nadmíru spokojená i já, ale na barvách jsem pořád trvala.


Potom ale Láďa přišel s tímhle.

A bylo rozhodnuto. Finální verze mi přijde skvělá a neměnila bych na ni vůbec nic a tvarově si přímo říká o nálepky nebo odznáčky, kterých si možná jen tak pro radost nechám pár udělat, ať ten narcismus dotáhnu k dokonalosti, proč taky troškařit, že. (A pak si udělám triko a zástěru a šaty a svoji gangsta cupcake kolekci šperků a pastelek a knoflíků,...)

Edit: Tak to ani netrvalo moc dlouho! Placky jsou ready a můžete objednávat! :)

Co se týče barevných kombinací, tak to, co jste tady viděli představuje asi tak jednu pětinu celkového počtu a moje složky cupcake, cupcake top, cupcake topp, skoro finál a finál obsahují miliardu dalších provedení.

Tímto jsem se s vámi chtěla jen podělit o to, jak takové logo vzniká a jaký rozdíl může být mezi prvotním nápadem a finálním dílem. Vím, že na někoho to může být trochu moc šílené a nepochopitelné, ale já jsem nadšená a to je hlavní. Takže gangsta cupcakům zdar a Láďovi obří dík!

Tak co, líbí se vám? Nebo je to růžovej hnus a s Láďou jsme se zbláznili?
( A) je správně.)

10 komentářů:

  1. To plnící pero je boží!!!!!
    .
    Já bych asi do růžové záplavy nešla, ta červeno-žlutá verze se mi líbí přeci jenom víc. Ale tak... :) Když už mega cupcake, tak proč ne růžový?
    .
    A pero to pozvedá o několik příček nahoru. :) Alespoň u mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, pero bylo zaklad, to tam muselo byt :) Mne se nakonec libi vic ta ruzova, ale celkem dlouho jsem prosazovala tu svou :)

      Vymazat
  2. Podľa mňa je úžasné ! Páčilo sa mi už keď som ho videla na FB a teraz keď porovnám sa niekoľkými návrhmi o ktoré si sa podelila, tak stále hlasujem za to, že táto verzia je najlepšia !
    A ja som za narcistické odznaky! Alebo rovno náušnice. Sem s tým!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, dik moc ! :) I kdyz, tusila jsem, ze tobe se bude libit ;)
      Tak jo, necham udelat odznaky a pak bude moct kazdy davat najevo, ze cte Z ghetta blog! Treba i v Dansku :D

      Vymazat
  3. Prostě frajerka cupcakea :D Parádní logo!

    OdpovědětVymazat
  4. Je parádní! A 3 měsíce se vyplatily, poplácej Láďu po zádech!
    A jestli někdy budeš dělat placky, nebo zástěru, nebo třeba vařečku..
    jednu schovej pro mě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! Jojo, taky si myslím, že za to to čekání stálo! :)
      Tak fajn, já něco vymyslím a pak to vyhlásím a určitě o to bude strašná rvačka :DD

      Vymazat
  5. S tou tvojí pusou to vypadá moc dobře, celé logo se mi moc líbí, dobrá práce! xD

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...