středa 29. února 2012

Holky jsou prasata

Nemůžu si pomoct. Tohle si potichu (občas i trochu nahlas) říkám už nějakou tu dobu, když vycházím z fitka, tělocvičny, zkrátka odněkud, kam se lidi chodí potit.
Stále znovu a znovu žasnu nad tím, jak je možné, že se odhadem 70 procent holek, dívek a žen po sportu nesprchuje. Jedna z typických návštěvnic posilovny cvičí ve stejné podprsence v jaké je celý den, nejlépe samozřejmě s krajkami, kosticemi a výztužemi a v té pak i odejde. Zkrátka ideální způsob, jak mít výstavní věšáky už ve třiceti. Na to si obvykle oblékne tričko s krajkovými ramínky z obchodů typu New Yorker, samozřejmě ze syntetických materiálů, aby dobře zadržovalo vlhkost a smrad. K tomu už jen stačí natáhnout legíny (s krajkovým lemem, aby nám to všechno pěkně ladilo), nebo ultrakrátké šortky a hurá cvičit! Aby byl celý sportovní outfit dokonalý, ještě je třeba přepudrovat nos a pročísnout řasy, stékající pudr smísený s make-upem vytvoří nádhernou mozaiku. V uších si samozřejmě nechat ty největší kruhy a vlasy pořádně rozevlát, protože je to sexy.

Když je takhle pěkně připravená, může se pustit do spalování tuků a nabírání svalů. Až se pěkně vysportuje, vejde do šatny a hádejte co? Sundá topík a legíny, natáhne na sebe slimky,nebo punčocháče, což jde samozřejmě dost těžko, když se lepí na zpocenou kůži. Ty čistotnější si vymění alespoň ponožky, ale ani to není pravidlem. (Nekecám). Potom si opět přepudrují nos, protože na vlhkém rozteklém make-upu to teď krásně drží. Nakonec už jen stačí se přestříkat antiperspiranty tak důkladně, že kdybych vedle nich škrtla sirkou, tak zaručeně shoří, pročísnout vlasy a tradá! Sprcha? Ale prosímvás! Je to nepohodlné, osprchujem se doma! Za hodinu, za dvě, nebo taky večer, zítra, radši nevím...
Jestli máte pocit, že přeháním, tak přiznávám, trochu jsem se rozvášnila, protože mě to pěkně štve. Nebo spíš sere. To je to tak těžké zabalit si do tašky ručník a mýdlo navíc a cvičit v normálních sportovních věcech a pořádné podprsence?
Samozřejmě to takhle není u všech, u většiny ovšem ano. Pochopím to jen v případě těch, co jedou autem nebo bydlí opravdu velmi blízko, v tom stejném oblečení co cvičily i odejdou a osprchují se, až přijedou domů. Ale zbytek? Nepochopím. A kdo říká, že se nezpotil, tak asi dělá něco špatně. Amen.

22 komentářů:

  1. ty jo, nenapadlo mě, že by mě někdo mohl ve fitku takhle důkladně sledovat - protože já taky nikoho nesleduju. podprsenku si měním, dokonce se i sprchuju, ale jestli to dělají nebo nedělají ostatní mě je absolutně jedno, stejně jako to, co do fitka nosí na sobě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak ono je tezke si toho nevsimnout, kdyz tam chodis treba trikrat tydne a vic, tak to proste vidis, i kdyz nechces, zvlast kdyz ses v male satne :)

      Vymazat
  2. Moje řeč! Představa, že bych jela domů v propoceným oblečení ... eee. A taky vždycky žasnu, že těm holkám nevadí normální podprsenky. Nedovedu si vůbec představit, že bych se v tom hýbala. Myslím samozřejmě na strojích. Poněvadž by mi hned všechno vypadlo. A sportovní podprsenky jsou přitom TAK pohodlné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jsem ráda, že to tak vidí alespoň někteří, nebo spíš některé :)A moje řeč, sportovní podprsenky jsou super pohodlné :)

      Vymazat
    2. Jsem zastáncem převlékání, pořádných podprsenek na cvičení, ale sprchování až doma - proto fitko do deseti minut do baráku a po práci. Z většiny veřejných sprch mi není dobře, někde nad vlhkou podlahou tačit a bát se, abych si nenamočila ručník do toho, v čem stálo už milion slečen přede mnou ... Čeho zastáncem nejsem je "Poněvadž by mi hned všechno vypadlo" - tady to taky nebude na jedničku! Z dobře vybrané podprdy by nich padat nemělo, i kdyby se v ní náhodou cvičilo ... http://madampodprsenka.cz/klub-madam-podprsenky ... zde i nejlepší podprda na cvičení (žádné adidas a pod..)...

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Přesněs to trefila na hlavičku! Chodila jsem s tělákem na spinning a luxusně jsem měla vždycky sprchy jenom pro sebe. Ještě jednou. Na spinning. Zpocená jako prase. Všichni zpocení jako prase. A ty holky si převlíkly tričko a utíkaly pryč. Jestli se ofrňujou nad těma sprchama, měly by se spíš zamyslet, jestli jsou na tom líp ony nebo ty sprchy.
    Btw. Dneska jsem objevila tvůj blog. A sice to zní jako zadkolízalství, ale - líbí se mi tu! A hned peču máslový sušenky (sablés) :) Dokonce jako ňouma přemýšlím nad tím, jestli je mám krájet do toho kolečka, jako správný gastronaut, nebo radši vykrajovátkem do zvířátka - srdíčka - whatever, jako správný infantil; ale když ty o tom prznění tvarů mluvíš tak zle... Tak to asi to udělám půl napůl! :D (Nemůžu si pomoct, já ty infantilní věci tak ráda! Aspoň vidíš, jaký máš vliv... Jindy by to byly jenom zvířátka.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc dekuju za pochvalu, jako zadkolizalstvi to urcite nezni! (Mimochodem, vyborny vyraz :D). Sables jsem dnes pekla taky, delam je celkem casto, jsou jednoduche a vyborne, dej vedet, jak se povedly! :) A mam radost, ze se aspon trochu budes drzet standardizovaneho tvaru, i kdyz pravidla jsou od toho , aby se porusovaly a sables zviratka budou urcite lahoda! :) Jen pozor, pokud maji nejake "vyrustky", rohy, ocasky, nebo tak neco, aby se neprepekly :)
      A s tema sprchama mame evidentne stejny nazor, je to proste des bes a asi jeste dlouho bude :D

      Vymazat
  5. tak když bydlim 15 min od fitka, tak se nákýma sprchama zdržovat nebudu...a kurva NE, NEJSEM PRASE...doma se hnedka du umejt! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsak jestli bydlis 15 minut od fitka a neprevlikas se, tak se te ten clanek prece vubec netyka :)

      Vymazat
  6. Podprdu měnim, ponožky taky (ale občas připomenu ty na cvičení přibalit, přiznávám), ale teda nesprchuju se. Ne že by se mi nechtělo, těch 20 minut, co mi trvá cesta, se na sprchu těšim, ale já mam prostě fobii sprchovat se nahatá s dalšíma ženskejma v jedný sprše. A obecně je mi nepříjemný se už jenom s nima převlíkat. Neuděláš nic, holt je mi asi souzeno bejt navždycky prasetem.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha zapomenu, né připomenu.

      Vymazat
    2. Vsak at si kazdy dela co chce, tohle je proste to, co si o tom myslim ja :)

      Vymazat
  7. Verča U.
    Tak pod tenhle článek se teda můžu podepsat! Možná je to tím, že od malička sportuju, každej víkend jsem trávila na cestách s xnáctičlenným holčičím týmem a společné sprchování nakonec patřilo k těm nejobyčejnějším, nejpřirozenějším věcem. Promenádovat se před ostatníma holkama nahatá mi tak nečiní potíže. Proto mě ani nikdy nenapadlo něco podobného řešit u ostatních. Než jsem začala chodit do fitka... Dodnes pokaždé, když dorazím domů ze cvičení, hlásím příteli, kolik holek se koupalo (z dvaceti obvykle dvě), a to máme sprchy oddělené... Nedokážu tu věc pochopit. Přeci ať je holka jakkoli stydlivá, vždycky se může svléknout až ve sprše a stejně tak se tam po umytí i obléknout (i když je to v tom stísněném prostoru nejspíš trochu komoplikovaný). Tohle je vážně věc, kterou asi nikdy nepochopím... A jsem moc ráda, že to někoho vytáčí podobně jako mě! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím si, že je to každého věc. ;) Když je to někomu jedno, že smrdí, tak je to prostě prase. Ale pořád je to jeho věc, s tím člověkem přeci nežiješ vidíš ho jen nějakou tu chvíli co jsi v posilovně ;) Nechápu jak vás to může štvát.. Hlavně že se umyjete a převlečete atd. vy, nebo ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne proste vadi ta predstava a neustale se zaobiram myslenkou, proc to tak je a nemuzu si pomoct. (Prave jsem prisla z fitka, bylo nas v satne 7, jedina jsem se sla sprchovat. Ty holky jely asi hodinu na rotopedu a daly si na sebe ciste pradlo). Prijde mi to nepochopitelny i z toho duvodu, ze jsem zila pul roku v Norsku, kam jsem chodila cvicit denne a nikdy za celou tu dobu jsem neco takovyho nezazila.

      Vymazat
  9. Já do fitka chodím a nesprchuju se tam. Jezdím sice autem a rovnou domů ale....
    Moje fitko má asi 2 sprchy... průměrně z lekce odchází 10 lidí.... nevím jak ty, ale mě by asi nebavilo půl hodiny čekat na to, než se všichni vysprchují, umyjou vlasy... pak se těch 10 lidí bude v šatně utírat a foukat si vlasy( je tam jen jeden fén....)
    Já bych za tohle lidi neodsuzovala... spíš mě vadí lidi co podceňujou běžnou hygienu( absence deodorantu, mytí vlasů jednou za týden...), kýchání bez ruky před pusou a pod..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Mě taky vadí nejvíc autobusy narvané lidma, co prostě smrdí. Brácha má učitele, je mu asi 30 let a má dlouhý vlasy. V pondělí má vlasy umytý a krásnej silnej culík, v pátek už jen takový hubený mastný ocásek a tak to je prý každý týden stejně. Proti dlouhovlasým nejsem zaujatá, přítel i brácha mají dlouhé vlasy (brácha do pasu), ale prostě si je myjí a vypadají krásně (co bych dala za bráchovi vlasy..ach)...tak proč se sakra někdo nemyje ?! Marťaska

      Vymazat
    2. Mluvila jsem z vlastni zkusenosti, tedy z toho jednoho fitka, kam chodim ja. Tam jsou sprchy pekne, ciste, oddelene a stale prazdne. A vlasy si taky neumyvam, takze fenovat nemusim.
      A jak rikas, jezdis autem po tom rovnou domu. Ja znam holky, co pak jedou do skoly a tam jsou takto do vecera, prestrikane vonavkou.

      Vymazat
  10. Nejprve chci pozdravit. Takže:"Zdravím!!" Náhodou jsem se dostala k tvému blogu a jsem tu poprvé. Četla jsem "o blogu" a tak jsem se dostala přímo na tuto stránku. Ráda peču, takže určitě proběhnu i jiné příspěvky. Ale k věci:
    Jsem případ obojího. Chodila jsem s mamkou večer na cvičení. Bylo v tělocvičně školy a nebyly tam přístupné sprchy...takže se tam nesprchoval nikdo. Nebylo to oficiální fitko (to by bez sprch asi neprošlo). Byla jsem ráda, že jezdíme autem,. takže jsem přes cvičební dala jen bundu/mikinu a jely jsme. Pak jsem se přestěhovala a chodila cvičit do malého městečka taky večer do školy a se sprchama ten samý problém. Naštěstí jsem taky jezdila autem. Během toho jsem s kolegyní chodila cvičit na heat ráno před prací do oficiálního fitka...tam sprchy byly a moc hezký. Ikdyž se taky nerada sprchuju v cizí sprše, po někom atd...ale jít pak do práce bez sprchy bych nepřežila...ten heat byl navíc pořádnej mazec, tak jsem se potila moc. Ale jak už tu někdo psal...taky jen 2 sprchy a nával... ráno bylo na lekci málo lidí a sprchovala se tak půlka, ale i tak byl nával. Odpoledne si to nedokážu představit. Marťaska

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dekuju za navstevu a za komentar :)
      Ja tento clanek uz psala asi pred dvema rokama, kdyz to tu nikdo necetl a vzdycky me prekvpai, kdyz se tu zase nejaky komentar objevi. Ale urcite se nemusi nikdo nijak obhajovat pro jeho pocinani ve fitku, je to ciste jen muj nazor a moje zkusenost z toho jednoho fitka, kam chodim, tam je misto ve sprse vzdycky a stejne tam nikdo nechodi. Jak to funguje jinde, to nevim :)

      Vymazat
  11. Nejlepší je http://www.xjidelnicek.cz, tahle stránka mi opravdu pomohla.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...