sobota 2. listopadu 2013

Moje království I.

Asi nemusím moc dlouho vysvětlovat, že fakt ráda peču. Peču vlastně pořád, i když není důvod a pak spamuju sociální sítě s oznámením , že mám cupcaky navíc a kdo by nějaké chtěl, tak ať se přihlásí. Nebo nosím sušenky do školy a přednášky ozvláštňuji rytmickým šustěním sáčku. A nebo nosím Lence snídaně. S tím souvisí i to, že mám opravdu hodě všelijakých formiček, pekařských vychytávek, nástavců na zdobení, atakdále. Něco je super, něco je horší a něco je úplně na nic a stejně si pořád dál kupuju každou blbost, která na mě někde vyskočí a ukládám ji pak do své přihrádky pokladů jako další kořist. A protože mi často chodí dotazy, kde jsem co koupila a jak jsem s tím spokojená, tak není nic jednoduššího, než o tom něco napsat. Tak jdeme na to!


Nejčastější místa, kde nakupuji svoje baking essentials jsou Tchibo, Banggood a asi Tescoma, kterou mívají ve velkých supermarketech. Moje babička v Tchibu nakupovala hned na začátku, když začali poprvé prodávat něco jiného než kávu. My jsme se jí za to hrozně smáli, nejvíc pak, když si jednou koupila v Tchibu tenisky, které jsme nazývali zásadně jako "boty ke kávě". Dnes se směje ona nám, protože jsem členem Tchibo klubu, prohlížím katalogy, koupím tam kdejakou blbost a nakazila jsem tím celou rodinu. Nutno říct, že s většinou jsem opravdu spokojená a ty kuchyňské záležitosti jsou vážně super. Prostě deutsche qualität. Obchod Banggood jsem objevila teprve nedávno, nicméně jsem z něj nadšená, protože tam je všechno dost levné a neplatí se žádné poštovné. Sice dodávka trvá skoro měsíc, ale já si ráda počkám. Navíc tam mají opravdu širokou nabídku a kromě kuchyňského vybavení i spoustu dalších věcí . Kdo je tedy paypal friendly a trošku trpělivější, tak je to super volba. No a Tescomu moc neprožívám, přijde mi předražená a ne všechno je zrovna super, nicméně je hojně zastoupená v maloobchodní síti, takže když mám absťák, tak si holt něco koupím.

Začnu tím, co používám snad nejčastěji a to jsou formičky na cupcakes. Člověk by řekl, že je košíček jako košíček a silikon jako silikon, ale opak je pravdou. Prsa jsou taky pokaždé jiná, stejně tak i košíčky, haha.


Tyto jsou z Tchiba, je jích 12 a jsou vážně super, jsou pevné, dobře se s nimi pracuje a v různě dlouhých intervalech je mívají opakovaně v nabídce. Mám takový dojem, že budou právě následující týden, možná na některých místech a na netu už teď.



Naopak tahle šestidílná sada z Tescomy je úplně na nic Stěny jsou strašně tenké, špatně se do nich nalívá těsto, blbě drží, no prostě je to shit.


Tady jsem se snažila demonstrovat ten rozdíl ala teleshopping, tak snad to trochu vidíte.


Tyhlety podivné nádobky jsou nejlepší pomocník na luxury prezentování panna cotty. Udělají opravdu krásný tvar, dobře se z nich panna cotta vyklápí, ale dají se servírovat i v ní. Alternativou jsou potom svícny z Ikea, ale tohle je prostě lepší a promakanější. Můžete je koupit třeba zde a nebo si zajděte na nějaký food festival, kde v nich panna cotta s největší pravděpodobností bude a odneste si je domů. (Jako já :D)

Mají je i tady. Díky Lence za tip!



Srdíčkové formičky jsou opět z Tchiba a taky je nakoupíte právě teď. Pořídila jsem si je jen tak, protože mi přišly roztomilé. Klasika. Každopádně to byla super koupě, protože je to ideální tip na jedlý dárek, když někomu nechcete péct obří dort. S formičkami se krásně pracuje a výsledný efekt je vážně super, takže je to prostě Veronika approved a to se vyplatí.



Struna na dortové korpusy. Jsem trochu neschopná co se práce s nožem v dortu týče, takže struna je pro mě velkou záchranou. Původní jsem měla opět z Tchiba, ale ta mi mou vinou praskla, takže mám novou z Banggood. Je dokonce dvojitá a navíc v balení byla i jedna navíc, kdyby se opět opakovala strunová nehoda. Je to určitě super věc pro ty, kdo dorty občas dělají a neužívají si chvíle napětí a adrenalin v krvi při prořezávání nožem. Navíc stojí 3 dolary, takže jasná volba.





Čísla jsou na vykrajování převážně z marcipánu, ale klidně i na vánoční cukroví, třeba na nějaký nápaditý adventní kalendář z perníčků. Kroužila jsem kolem toho několikrát v Anglii, kde to stálo pár liber a říkala si, že to vlastně nepotřebuju (protože už jsem utratila pár desítek liber za cupcakové věci), a potom jsem si to dvakrát dráž koupila u Fialy. Opět klasika.





Písmena už jsem si objednala od soudruhů z Číny u Banggod a přestože nemají úplně dokonalé spoje, jsou OK a hlavně se mi líbí ten font, či jak to nazvat. Je to prostě na cool marcipánová písmenka na dorty, mám obavu, že perníky by to nepřežily, protože by moc naběhly a z B by pak byla spíš taková matrijoška. Stojí nějakých 8 dolarů, takže vyloženě bargain.


Dortová forma. Ne, nezbláznila jsem se, je mi jasný, že ji asi každý máte a není tam moc co vybírat, ale přecejenom... vyplatí se totiž určitě koupit dvě.Když děláte dort, který bude mít více plátů, je mnohem snazší je upéct zvlášť a pak třeba ještě proříznout a mít tak patra čtyři. Je to snazší, vypadá to líp a je to i mnohem pohodlnější. Doporučuji průměr 23 centimetrů, protože na něj je koncipována většina receptů. Koupíte ji všude možně, nejlevněji v nějakých domácích potřebách.



Tuhle formu se vyplatí mít na apple pie a další double crust pies, tedy ty, které mají těsto jak nahoře tak dole. Má totiž ten typický okraj a upečený koláč můžete v klidu krájet přímo vevnitř, protože je tam nějaká high tech povrchová úprava a keramika se nepoškrábe. Taky to něco stojí, nádobí Emile Henry je spíše dražší, zato vám dlouho vydrží a vypadá moc hezky. Koupit se dá třeba tady.



Tyhlety malé mističky se prý jmenuji ramekin, nicméně cukrář v Divoké vařečce jim říkal kokotky. Ty jsou ale podle mě jenom s víčkem, ale já se radši do cukrářské terminologie pouštět nebudu a budu jim dál říkat malé zapékací misky. Je to ideální na suflé, na lava cake, na creme bruleé, ale samozřejmě do toho můžete udělat třeba i pudink. Faktem je, že je používám velmi málo, ale zase jsou celkem nenahraditelné na výše zmiňované. Je to opět Emile Henry, jedna za 120 korun, takže celkem drahá sranda.

Díky Magdaléně za super tip: Tyto mističky se teď prý dají sehnat v Nanu Nana za 60 korun!
A podle Eve se dají sehnat mnohdy i v papírnictví!  (Distribuce Levné Knihy, značka Spizy denmark, 5cm na výšku, prodávají se po 4ks, 29kc/ks)



Tohle se vyplatí mít na koláče typu tart, kde chcete typické vlnkované okraje. Tule jsem koupila v nějakém výprodeji za pár korun v Tescu a je v pohodě. Pokud ale chcete zainvestovat trochu víc, určitě je lepší verze s odnímatelným dnem, protože z této formy se pak koláč špatně vytahuje a v ní to moc hezky nevypadá, nedejbože, když to chcete fotit.

 

Tohle je opět jeden z mých "Jé ,to je roztomilý" nákupů. Je to silikonová forma z Ikea, mám ji asi dva roky a nepoužila jsem ji nikdy. Kvůli těm dírám by se blbě potahovala marcipánem, srdíčka mi přijdou lepší malá a když chci velký dort, tak radši vždycky udělám normální kulatý. Stojí 149 korun a je tady.


Tak a to je prozatím vše, ať vás nezahltím, příště se těšte na cupcake košíčky, zdobící sáčky a nástavce a další vychytávky!

51 komentářů:

  1. Bezva počteníčko.To jsem ráda,že nejsem sama,kdo miluje všelijaké formičky,vykrajovačky.Nikdy neodcházím z domácích potřeb bez nějakého"udělátka".Těším se na další čtení.Bára

    OdpovědětVymazat
  2. Já tohle fakt obdivuju. Z těch všech věcí mám doma akorát tak formu na dort (jednu!) a to jsem si jí teď přála ke svátku :D A nejblíže ostatním věcem, co tu máš, jsou u mě akorát tak plata na led ve tvaru srdíček... :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuhodný by spíš bylo, kdybych více odolávala! :D A forma na dort je dobrej základ ;)

      Vymazat
  3. Jé super... :) Těším se na další díly tohoto seriálu, protože se vždycky snažím dočíst, co je lepší a co za kolik a nikde to nenajdu pohromadě a s osobní zkušenosti...
    Já mám silikonové muffiny/cupcaky také, ale musím říct, že raději peču v plechu. Ty mé jsou stejně jako ty tvoje z Tescomy dost třaslavé...
    O malé zapékací mističky si píšu Ježíškovi. Viděla jsem je v Nanu Nana jednu za 60 korun a v Tescomě při nějaké slevě dva kusy za 80, což mi přijde super cena. Bohužel jsem chtěla 4, takže počkám holt až na Vánoce :).
    .
    Těším se na díl, kde budeš představovat ty silikonové bábovičky. Myslela jsem si, že vím o všech, které jsou k dostání, ale tyhle jsem ještě neviděla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to mám radost, že to nepíšu zbytečne :)
      Já plech nikdy nezkoušela, protože jsem spokojená s těma z Tchiba právě. S těma miskama je to super tip, hned to dodám do článku, díky moc.
      Ty babovicky jsou opet necekane z Tchiba, myslim ze dalsi dil bude behem pristiho tydne :)

      Vymazat
    2. Jen ty dva kusy jsou z Tescomy :) - a 80 korun asi nebude normální cena :) byla to akce na poslední balení :)

      Vymazat
  4. Odkud máš ty formičky na malé koláčky? Pořád je nikde nemůžu za rozumnou cenu sehnat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty budou v pristim dile :) Mam jedny od Tescomy (rada Delicia) a pak nejaky uplne obycejny z domacich potreb. Ale za rozumnou cenu ty prvni bohuzel fakt nejsou, ale zase jsou o dost praktictejsi.

      Vymazat
    2. No na Delíciu jsem koukala, ale ta cena mi právě přijde šílená. U nás v žádných potřebách nemají, vyšlu sestru v Brně do nějakých, tak nevím, jak pořídí :)

      Vymazat
    3. Maji v Brne u Cimrmana na Masarycce, obycejne asi za 15 korun, odnimatelne jsou ty Delicia za milion :D

      Vymazat
  5. Super článek, taky mám moc ráda všechny udělátka na pečení, protože pečení je radost! :) Těším se na další díl! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní čtení! :) tesim se na dalso dil, hlavně me zajima zdobitko na pernicky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty zrovna zdobim mikrotenovym sackem :D

      Vymazat
    2. mně to právě sáčkem moc nejde nebo to dělám blbě :D a všemožný zdobítka z obchodů jsou taky na dvě věci. My to zdobíme papírovým kornoutem právě :D

      Vymazat
  7. Originální a užitečný článek! S těma košíkama jsi mě teda překvapila! Ještě jsem je viděla v Ikeii ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych nejradši pořád jen nakupovala věci do kuchyně, ale bohužel ji máme už tak dost mrňavou a přecpanou, že pomalu nemáme kam dávat ani další hrníčky (teda mluvím o té doma, ta na kolejích ani nestojí za řeč :D)
    Každopádně u mě ale vede Ikea, Tescoma a Tchibo se mi zdají dost předražený - obzvlášť pro někoho, kdo v kuchyni až tak nevyniká :D
    Ale v pondělí začíná v Lidlu "pečící týden" (jsem jak důchodkyně, bylo to v letáku no:D) a tak tam naběhnu pro nějakou levnou formu a budu péct něco jednoduchého i tady, už to nejde vydržet! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako dalsi "jako duchodkyne" bych se rada zeptala, co tam maji mit, vidim jen par nezajimavych polotovaru v akci od ctvrtka...?

      Vymazat
    2. My prave mame kuchyn nove zrekonstruovanou , takze mista mam spoustu, coz je o to horsi :D
      Jasne, Tchibo je desne drahy,ale ja nikdy nemuzu odolat, maji fakt super a hlavne i desginove pekny veci. Do Ikea jezdim hodne malokdy, tak je to spis tim.
      O pecicim tydnu jsem nevedela, mozna je jen u vas ve Vidni :)

      Vymazat
  9. Hezky clanek, uz asi hodinu surfuju po banggood a muj kosik se povazlive plni nejen bakeware, ale kupodivu i ruznymi hairware...:D super tip, diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky tam planuju nakoupit na vanoce nejaky veci mimo bakeware :) Tak dobrou koupi preju! :)

      Vymazat
  10. Super článek, je fajn vědět, že nejsem jediná, která má z blbůstek na pečení větší radost než z nových bot :-)) Kelímky na panna cottu miluju, dají se použít na strašně moc věcí! Kupuju je v Dortisimu, mají velký výběr :-) http://dortisimo.cz/eshop/70-pomcky-na-semifreda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc , hlavne za super tip, hned doplnim do clanku! :)
      A ja mam prave radost i z tech bot, obleceni, kosmetiky, atd. a o to je to tezsi :D

      Vymazat
  11. no parádna výbavička. s takými formičkami musí byť aj radosť vypekat :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já formičky na muffiny od Tescomy mám a teda vůbec mi ty tenké stěny nevadí. Nikdy jsem s muffinami problém neměla. :))
    Moc se mi líbí ty malé zapékací misky, budu se po nich muset poohlédnout někde ve městě. V mých kuchyňských pomůckách zatím chybí. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne by to mozna taky neprislo, ale kdyz mam to srovnani, tak z toho fakt vychazi dost blbe.

      Vymazat
  13. supr článek! :) ramekin ty formicky jsem koupila za 30kč po 4ks v jednom papirnictví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju! Vyborne, dopisuju do clanku tip na papirnictvi :)

      Vymazat
    2. :) už jsem doma, dívám se na ně pro zajímavost teda: distribuce Levné Knihy a.s , vyrobeno z porcelánu, značka Spizy denmark, 5cm na výšku, prodávají se teda po 4ks, 29kc/ks

      Vymazat
  14. Pěkný! Já bych si bohužel na podobnou fotku musela pronajmout pole a pořídit letecký snímek. Mám toho nějak moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to me ovsem pobavilo :D Ja si prave rekla, ze tam dam jen ty pekne barevne veci, takze spousta forem typu babovka, beranek, hrbet tam taky neni a veci na vareni, roboti, mixery, sekacky, slehace,...taky ne :D

      Vymazat
    2. Tak to koukej přidat, ať si o tobě nemyslím, že toho máš málo a o sobě si nemyslím, že jsem zralá na Bohnice :))). Mám však v plánu úklid ve skříňkách a krabicích, tak to schválně dám dohromady a zkusím nějak vyfotit. Možná když zaberu celý obývák a vyfotím to ze štaflí, to by mohlo klapnout :)))

      Vymazat
    3. No já jsem chtěla aby to dělalo takové kompaktní kolečko/srdíčko, tak už jsem tam radši nic necpala, ty větší věci by mi narušily symetrii :D Ale na tvoji fotku ze štaflí se těším! :)

      Vymazat
  15. Určitě jsi mě nepřehltila, článek jsem přečetla strašně rychle a moc se těším na další! :)
    Já mám jenom šest košíčků na cupcakes a to právě ty tenčí... Opravdu se strašně špatně plní, ale zase je to mnohem lepší než ty papírové. Děkuju za tip, do toho Tchiba si pro sadu 12 zajdu! :)
    A já mám takové ty plastové nádobky na panna cotty ze Světozoru, odkud jsem si je schovala. :) Jsou opravdu super, praktické a hezky to vypadá, to musím potvrdit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda! :)
      Než papírové to určitě lepší je, to nepochyně :)
      Jojo, na panna cottu je to to nejlepší! :)

      Vymazat
  16. Veronika super! Ja som mala super šťastie a kolekcia pomôcok na pečenie bola v obchodoch Tchibo vo februári (únor :D ) keď mám narodeniny, takže polovica mojich kamarátov a rodinných príslušníkov mi nakúpila skvelé darčeky práve tam a súhlasím , sú eňo ňuňo, dokonca (osud!) pred chvíľou som vytiahla z trúby muffiny pečené v Tchibo košíčkoch. Zaujala ma tá Banggood stránka, nakoľko tu v Dánsku je všetko šialene drahé a okrem košíčkov na muffiny z domu tu máme klasický jeden čierny plech do ktorého asi cheesecake a tortičky neurobím, že.. takže idem preskúmať skvelú lacnú stránku a ak tam nájdem, čo chcem, vopred ti ďakujem, že si oživila moje pekárenské skills aj v ďalekom zahraničí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidis to, vitej mezi Tchibo nadsenci! :)
      Mne se to Banggood fakt libi, jasne ze to neni top nemecka kvalita jako Tchibo, ale zatim vsechno co odtam mam, funguje bez problemu. A vyhoda je, ze se tam neplati zadne postovne, takze si to muzes vesele nechat poslat i do Danska...akorat jak mi to prislo vsechno levne, tak jsem to do toho virtualniho kosiku hazela jak kdyby se nechumelilo :D

      Vymazat
  17. Ja mam silikonove nadobky na muffiny z Tesca a neviem si ich vynachvalit..skvele drzia, lahko sa cistia..no proste bomba :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mno, koukám, že nakupujeme stejné věci ve stejných obchodech. Apropo, písmenka a číslíčka jsem před nějakými dvěma roky koupila v Tescu a vzhledem k tomu, že potahovací hmotu nepoužívám (nechutná mi... ani fondán, ani marcipán...), jsem je nikdy nepoužila. Košíčky na muffiny mám ty stejné a se stejným názorem na tloušťku silikonu. Apropo, nikdy, NIKDY!!! :-) se nedívej na obchod lakeland.co.uk. Mám zavalený byt!!! Jejich silikonová i jakákoliv jiná udělátka prostě nemají chybu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim, ze to taky mcokrat nepouziju, ale to neva :D Zkus z toho treba nejaky susenky, ktery moc nenabydou, ale zustanou placaty :)
      Ten link jsem nastesto zatim neotevrela, schovavam si ho na smutne dny, az se budu chtit obveselit :D

      Vymazat
  19. Veru, já jsem z toho celá pryč. Nevím, jak je to možné, ale nikdy jsem tě nějak pořádně nezaregistrovala, až v poslední době se nemůžu tvého blogu nabažit. Mrzí mě, že mi nevyšlo dorazit na finálový večírek Blogerka roku, protože Tebe jsem si opravdu přála poznat. Tak snad příště ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem samozrejme moc rada :) Vecirek byl fajn, ale urcite bude jeste nejaka prilezitost, treba nekdo usporada dalsi soutez :D
      Diky moc, mam radost :)

      Vymazat
  20. Ty košíčky na cupcakes z Tchiba mám taky, akorát jsem jich tam měla omylem 13 :) Tak je mi trošku líto někoho, kdo jich tam měl jen 11...
    A jinak jsou vážně fajn :)

    OdpovědětVymazat
  21. Taky považuji svoji kuchyni za takovou bezpečnou zónu, do které mi nikdo nesmí moc mluvit a nic přeorganizovávat. Na druhou stranu se ale ráda nechám opečovávat. Na podzim jsme navštívili Apartmány Beskydy a teda musím říct, že jsem fakt nabrala sílu na další působení a pečení. A hlavně taky inspiraci, protože té není nikdy dost.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...