čtvrtek 17. října 2013

Blogerka roku 2013 - TOP 10

Mnozí z vás si jistě všimli zejména na Facebooku, že se tam nějak podezřele často objevují stejné obrázky na různých blogových stránkách - jeden takový vidíte i nahoře v pravém panelu. Jedná se o první ročník soutěže Blogerka roku, která mi napřed přišla trochu podivná. Kdysi dávno, ještě nedotčena cupcaky, jsem poslala svůj obrázek do soutěže pořadu Jů a Hele a protože jsem tehdy byla strašně zklamaná, že Jů moje dílo neukázal na kameru, tak moje soutěžní kariéra skončila. Nicméně, Blogerku roku jsem zaregistrovala, nominovala Maškrtnici a tím to pro mě haslo. Když jsem se ale dozvěděla, že jsem nominovaná taky, tak jsem byla překvapená a potěšená zároveň. A protože tam z mého (jak jinak než odborného) pohledu nechyběly žádné důležité blogy, připadala jsem si v příjemné společnosti a řekla si, že tedy soutěž není nutné nějak bojkotovat. A jak už asi mnozí víte, stalo se nemožné a dostala jsem se do TOP 10 v kategorii Food.


Tímto moc děkuju všem, kteří hlasovali, vážím si toho o to víc, že se organizátoři rozhodli pro lehce stalkerský způsob hlasování. (A při zadání fake emailů asi odpadlo tak padesát procent všech zaslaných hlasů, protože hlas je nutné zpětně potvrdit kliknutím na příchozí odkaz. Jsou to holt filutové a chtějí mít jistotu, že se neobjeví duplicitní hlasy. No, nejsem žádnej ajťák, tak nevím jak jisté to je, ale vypadá to aspoň seriózně.)
Při tom množství dobrých, skvělých a vynikajících foodblogů mám teď pocit, že když jsem teda v té top ten, tak bych měla minimálně zachránit svět a posléze vybírat šaty na Oscary, že mě tam třeba pozvou. Jen tak, jako celebritu, chápete.

Tady se můžete kouknout v jaké bezva bloggerské společnosti jsem a zároveň i hlasovat v druhém, finálovém, kole. Přemýšlela jsem nad tím, komu dám hlas já a asi to bude Meg. Má opravdu obrovské množství receptů, krásné fotky, příjemný design stránek a hlavně i samotná Meg je super, což vy možná nevíte, ale já jo.

Co se týče pořadí, tipuju následující:

1. Z ghetta blog Menu domů
2. Kitchenette
3. Eat run love


A já bych to chtěla takto:

1. Z ghetta blog  Menu domů
2. Delicious blog
3. Meg v kuchyni / Laskominy od Maryny


(Vůbec v mých tipech nezahrnuji Popečeníčko a Good Mood Spoon, protože je moc neznám, ale už  to jdu napravit a studovat. Myslím, že zejména druhý jmenovaný si fakt oblíbím)

Pro mě osobně je opravdu důležitý styl psaní. Aby mě blog bavil, potřebuju ze stylu jeho textů, větné stavby, oblíbených výrazů a celkového náboje mít pocit, že autora znám. A ještě lépe, že bych si s ním asi rozuměla a strávili bychom spolu hodiny řešením smrtelně důležitých věcí jako je ricotta versus mascarpone.
Zároveň je to ale to, co mi u většiny blogů nejvíc chybí. Často mě nadchnou fotky, layout stránek, samotné recepty, ale potom jen přejedu fotky a tím končím. Styl, který mi přijde hodně rozpoznatelný a mně osobně je až na výjimky sympatický má určitě Markéta z eat run love, na druhou stranu podle mě patří do kategorie Life, nikoliv Food, proto na mé imaginární bedně není. Protože má ale milióóóón čtenářů, tak si myslím, že se umístí. Každopádně k ní koukněte, aktuálně má krásné fotky aus Wien.  (Dalším takovým blogem, který je mi v tomto ohledu asi ještě bližší je Bashaland, škoda, že je Bashka zo Slovenska, ale až tam bude Blogerka roku, tak pro ni hlasujte v kategorii Fashion!)

Asi nejlepší syntézou příjemných textů, hezkých fotek a celkového stylu je pro mě z finálové desítky Menu domů. A hlavně, Koko si to fakt zaslouží. Bloguje z top ten snad nejdéle, věnuje tomu spoustu času, točí videa, je u toho přirozená, je chytrá, hezká, to už sem nepatří, a tak vůbec. Já osobně jí sice nesleduju až tak pravidelně, ale stejně - podle mě vyhraje a vyhrát by měla. Lucka z Delicious blog má zase opravdu skvělé inovativní recepty, které jsou hezkou alternativou k surovinám všedního dne. Obecně "zdravé" blogy nejsou úplně můj největší šálek kávy, ale tady je to podávanou příjemnou nenucenou formou, spíše jako taková nabídka jiné možnosti a pro mě osobně, rozšíření obzorů. Nikdy před tím by mě asi nenapadlo koupit si rýžové mléko, nebo zkusit upéct něco bez mouky.
Meg jsem zmiňovala už výše a Marynin blog mám v oblibě, ani nevím proč. Líbí se mi ovlivnění polskou kuchyní, krásné fotky, z blogu na mě přes monitor dýchá příjemná atmosféra a často tam nakukuju pro inspiraci.

Tento proklatý obrázek asi bude některé brzo strašit ve snech :D

Kdo mi v top ten hodně chybí je Maškrtnica a Chez Lucie. Protože ale ani jedna o soutěži svoje čtenáře (pokud vím) neinformovala, tak pro ně ani nemohli tolik hlasovat. A já za to můžu být na druhou stranu jedině ráda, protože bych teď asi psala článek o tom, že tomu nikdo nerozumí, protože Z ghetta blog není v top ten!

Já se teď nejvíc těším na finálový večírek, protože miluju party, mám ráda hodně lidí, kteří se dobře baví, užívám si, když se můžu hodiny připravovat a vybírat šaty. Ale hlavně se těším, až zase uvidím Meg a konečně poznám Marynu, Markétu a Koko, nebo taky Káju, které jsem poslala hlas v kategorii Beauty.

Vy tedy vybírejte, hlasujte a třeba se uvidíme, protože pár šťastlivců vyhraje vstupenku na večírek a to už je sakra důvod proč zadat svůj mail!

P.S. Všechno je to jen skrytá žádost - volte mě - ale bylo mi blbý napsat jen: "Čau, dík za nominaci a honem honem další hlasy, ať to můžu roztočit v Bille!"

P.P.S. Ještě jsem se chtěla vyjádřit k tomu, když blogy, blogerky a jejich příznivci, kteří nejsou v top ten v nějaké z kategorií, jsou strašně šťastné, že tam nejsou, protože se tam dostali jen ti největší trapácí, nemá to vypovídající hodnotu, styděli by se, kdyby vedle takových hrůz spočinuli a děkují čtenářům, že nehlasovali. Zajímalo by mě, jestli by v opačném případě reagovali ve stejném duchu: "Co jste nám to udělali, vždyť je to hrozný, prosím odhlaste mě, nebo se pozvracím!"

16 komentářů:

  1. U Maryny je nejvíc důležité, že dělá dorty pro Melounový cukr :)). O Eat run love jsem slyšela vůbec poprvé (znám akorát americký Eat live run :o). Ale v poslední době blogy obecně moc nesleduju (jen co se mi objeví na fb), takže jsem hlasovala pro tebe, protože tě znám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasny, ale to pro blog neni tak dulezite, tak jsem to ani nezminovala :)
      No, ona Marketa z eat run love je prave spise znamejsi v sekci tech zdravych, life style, fitness blogu, kde ma hroooozne fanousku, tak proto si myslim, ze se umisti.
      A diky :)

      Vymazat
  2. Nejdřív, když jsem viděla tvůj seznam, kdo by měl vyhrát, chtěla jsem se urazit, článek okamžitě zavřít, třísknout s počítačem o zeď a už nikdy na tyhle pochybné stránky plné jakýchsi mini dortů nepřijít!
    Ale dalším odstavcem sis to trošku vyžehlila, takže tebe i tvé cupcakové království ještě beru na milost :D

    nejdřív, když jsem se dozvěděla, že jsem postoupila, jsem tomu nemohla uvěřit a byla hrozně ráda. Ale hned potom jsem si říkala, že na nějakej večírek, stovky (zas tolik stovek to nebude no :D) kilometrů daleko, ve společnosti "slavného italského zpěváka" a "největších celebrit" mě nikdo nedostane! Ale nechala jsem si to uležet v hlavě a teď v tom vidím příležitost, jak konečně poznat lidi, které znám zatím jen z monitoru počítače, užít si večer.....a hlavně.....jít nakupovat, protože nemám co na sebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak to mám štěstí, bylo to těsně :D
      Jojo, slavnej italskej zpěvák ne největší hit! :D Já jsem fakt ráda, halvně kvůli tomu, že mám šanci poznat lidi, který znám, ale vlastně neznám :) A pak ten důvod nákupu šatů, samozřejmě :D

      Vymazat
    2. Markéto, myslím, že mi hlavou běžely úplně stejné myšlenky. "Slavný italský zpěvák" mě děsí stále :-)

      Vymazat
  3. Finálová desítka je pěkně nabitá (i když jeden dva blogy bych asi vyměnila za jiné) a ty do ní určitě patříš! :) Podle mě máš velkou šanci na umístění a držím ti palce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Teri, ale viděla bych to realisticky :D Každopádně moc děkuju, mám radost :)

      Vymazat
  4. Jé, hezké přání :-) líbí se mi, jak jsi upřímně vyjádřila, co si myslíš... Taky mě překvapilo, že se Chez Lucie nedostala do top 10. Já bych chtěla, aby vyhrála Kitchenette, má dokonalé fotky a celkově na mě působí hrozně vyrovnaně. Naopak i když mám Markétku hrozně ráda, skvěle se mi čte a těším se, až ji poznám, myslím, že by bylo nefér, kdyby se umístila v kategorii food ve srovnání s ostatními foodblogery. To byl prostě omyl podle mě, jinak kdyby byla v life, má můj hlas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na me jsou prave fotky Kitchenette dokonale az moc a prijde mi tak skoro nerealne podle nich uspokojive neco uvarit, ale urcite se umisti.
      S Marketou jsem to prave myslela uplne stejne, taky bych ji v Life dala hlas.

      Vymazat
  5. Jeej! Bola som tak nadšená, že som sa tu videla, že som preskočila zvyšok a prestala čítať a spísala si moje názory na mascarpone a ricottu, aby som bola pripravená :) ďakujem a ok, teraz sa pokúsim pochopiť, že tento článok nebol o mne: super napísané, tak nejak som mala chuť rozklinúť na všetky blogy, páči sa mi, ako si vyjadrila názor. Priznám sa (hanba mi) že som väčšinu blogov nepoznala, ale práve spoznala. Najviac žasnem nad Meg v kuchyni a Menu domu - to sú naozaj iba blogy? Vyzerajú lepšie ako väčšina super-profi stránok. A musím sa priznať, že, paradoxne ma zaujal najviac asi práve blog o ktorom si na začiatku písala , že ho veľmi nepoznáš, Good mood spoon. Ja osobne si ho idem teraz študovať na dobrú noc, aby som o polhodinu vyhladla tak, že sa postavím z postele a zože..zjem polovicu tej novej Lindt čokolády o ktorej si už od piatej hovorím, že na ňu nemám chuť. :D a držím palce aj ďalej, len som asi jednu vec úplne nepochopila - na ten večierok ide iba nejaká hŕstka vyvolených alebo všetky top ten kočky idete ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak se tesim na odbornou diskuzi o syrech :D
      Ja myslim, ze neni zas tak divny, ze neznas cesky blogy, ja z food znam ze slvoenskych jen dulce de leche a anetu a z fashion krome tebe jeste dominiku a sweet lady lollipop. A to jsem docela blogovej nadsenec :D
      Meg je vazne jenom blog, ona je strasne sikovna :) Ale Menu domu je vetsi projekt, je za tim asi vice lidi, ale to ho nijak nesnizuje :)
      No, mne se taky hrozne libi! Ale ja jak jsem spise pres tu klasiku nez ty alternativni styly, tak tento typ blogu az tolik nesleduju, ale zacnu, protoze ono se to hodi mit vetsi rozhled :)
      Na vecirek jdeme vsechny top ten - to uz je ta hrstka vyvolenych :D

      Vymazat
  6. Rozhodně je desítka v kategorii "FOOD" asi nejsilnější! A držím palce :)

    Zvu Vás na svou giveaway: The company - LIFE

    OdpovědětVymazat
  7. Moc Ti gratuluji k takovému úspěchu, taky jsem pro Tebe hlasovala, to je maličkost a navíc si to zasloužíš, Tvůj blog je opravdu dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super blog:-) jsem nova ctenarka:-)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...