čtvrtek 9. května 2013

Není foodblog jako foodblog part II.

Protože má posedlost jídlem, čtením o něm, foodblogy a vším okolo toho stále trvá (Tuto problematiku jsem vecpala i do své bakalářky. Nekecám.), tak by bylo na čase se s vámi opět podělit o další stránky, kde vaše gastronomické já zaplesá nadšením. Určitě totiž všichni plníte své povinnosti tak jak máte, neprokrastinujete ani omylem, a proto nějaké ty tipy, kde trávit na síti čas, jistě oceníte. Stejně jako v minulém díle pojedeme podle abecedy. (Sebe už na konci tentokrát vynechám, jinak bych se samozřejmě napsala do čela tabulky, to dá rozum.) Všechny tyto blogy jsou Veronicus approved (jakože mnou), takže je to sázka na jistotu!



Crusty corner

Zdroj: http://crustycorner.blogspot.cz/
Vanda z blogu Crusty corner je důkazem toho, že ti nejvíc nejlepší foodbloggeři nejsou jen z matičky Prahy, ale i z jihomoravské metropole. Brněnská gastrokolegyně má na blogu nespočet receptů, a to od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Najdete tam inspiraci na základní dobroty, ale i na kulinářské speciality, kterými vytřete zrak na rodinných oslavách a všichni vás budou mít za kuchyňské Bohy a Bohyně. (Spíše Bohyně. Viva la genderová korektnost.). Skvělým bonusem jsou nádherné, Pavlovův-reflex-spouštějící fotky.



Delicious blog
Zdroj: http://delicious-blog-lucie.blogspot.sk/
Pokud rádi vaříte a pečete, ale zároveň si hlídáte linii (Věřte nebo ne, ale i já mám občas takové tendence, ale vždy mě rychle přejdou.), tak Delicious blog je přesně to, co hledáte. Občas až žasnu nad tím, jakých kombinací a nápadů je Lucie schopna. Pečení bez mouky, müsli tyčinky bez másla, nebo chipsy z cukety. Jestli si říkáte WTF, věřte, že bych si, neznaje Delicious blog, říkala to stejné. Na tohle místo tedy rádi zavítají zejména k vysněné postavě mířící čtenáři, kterým se z mých receptů dělá úzko a BMI index naskakuje už jen při pohledu na ně. Zároveň ho ocení i celiaci, raw foodisti a další z těch, kteří nemohou spráskat všechno, co se jim zlíbí. Blog má skvělý design a plusem jsou také nafocené suroviny.


Kača v kuchyni
Zdroj: http://dvorakovakaterina.blogspot.cz/
Kačka má blog relativně krátce, nicméně má velmi dobře našlápnuto a už teď se můžete kochat spoustou skvělých receptů. Líbí se mi zejména úsporný styl psaní, kde jídlu je věnován téměř celý prostor. (Což mně třeba příliš nejde, jak jste si jistě všimli.) Kača v kuchyni tvoří sladké i slané a je členkou pekařské komunity Daring bakers. (Což já třeba taky, ale pěkně na to kašlu. To jste si jistě taky všimli.). Občas se objeví i nereceptové, avšak s jídlem stále související články, jako recenze restaurací, nebo festivalů. Takže pokud chcete sledovat rozjezd slibného foodblogu, tak vzhůru do toho.


Maškrtnica
Zdroj: http://www.maskrtnica.cz/
Maškrtnici jistě mnozí znáte, ale v mém výběru samozřejmě nesmí chybět. Kvásková královna (jak je přezdívaná u nás doma) vás od základu seznámí s domácím pečením chleba, a to téměř na odborné úrovni. Kdo by tedy chtěl začít péct svůj vlastní chleba, ale nemá tušení jak na to, natož co je zač ten proklatý kvásek, tak ať neváhá a jde rovnou sem. Kromě triliónu na pátou různých chlebů vás nemine ani sladké pečení. Malá rada, pokud byste podle Maškrtnice chtěli péct Panettone, tak si vemte dovolenou a vyhraďte si asi tak týden času. Tady se věci dělají fakt pořádně. (Nebo radši dva.)



Viet food friends
Zdroj: http://www.vietfoodfriends.cz/
Ti z vás, kdo mě v poslední době sledují na Facebooku, tak si jistě všimli mé bunbonamo mánie. Vietnamky Mai a Thuy na svém blogu dávají nahlédnout do autentické vietnamské kuchyně a propagují ji, jak jen to jde. Pokud jste si tedy doteď mysleli, že ve Vietnamu se fakt vaří čínské nudle a kung pao, jako v bufetech v obchodních centech, tak si zde můžete rozšířit obzory. Nechybí dokonce ani česko-vietnamský slovníček základních surovin, které budete pro vaření potřebovat. Blog vás nadchne i pokud se do vietnamských pokrmů nechcete pouštět sami, ale jejich jídlo přesto milujete. Holky mají na blogu seznam restaurací a bufetů, kde se dobře najíte a naopak těch, kde to stojí za nic.


Takže tady to máte a let the surfing begin! Opět dodám, že mi  nikdo ze zmíněných nenabídl reklamu ani jídlo na zbytek roku zdarma, takže se nemusíte bát, že by má volba byla něčím ovlivněna. (Ač bych si to jistě zasloužila.) A nezapomeňte ani na první díl mého skromného recenzování, protože dobrých  foodblogů není nikdy dost!

12 komentářů:

  1. VERONIKOOOO! (Křičím!)

    Je mi velkou poctou být na tvém vybraném seznamu, jelikož si blogovej gurmán, že... Opravdu si toho moc vážím, že jsi mě sem zařadila, přestože jsem malinkatý nerozkoukaný blogový miminko. Zahřálo mě to u srdéčka. (Což mi docela bodlo, protože nejsem zastánce deštníků a necelé dvě hodiny jsem se procházela po Plzni, takže jsem přišla domů, jako kdybych spadla oblečená do rybníka, a teplo mi fakticky nebylo.)
    To je jeden VELKÝ DÍK!

    Další dík patří tomu, že jsi opět rozšířila mé blogové obzory. Přece jen, zkouškové se blíží a učit se taky pořád člověk nemůže, že?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že máš radost :)
      Já ráda šířím dobré blogy, i když třeba ještě nejsou tolik známé, tak věřím, že to i pro ostatní bude inspirativní :) Sleduju jich fakt strašně moc, tak výběr je mnohdy těžký a ty úplně notoricky známé jako je Lucie nebo Cuketka nepíšu, páč mám pocit, že každej, kdo se v tom trochu pohybuje, už je zná. Možná, že i Maškrtnica je už notoricky známá, ale to jsem si nemohla odpustit :)
      Tak pěkně tvoř dál! :D

      Vymazat
    2. J8 jsem taky celkem blogový miminko, obzvlášť ve srovnání s Lucií a Cuketkou.
      Děkuju moc za zmínku, máš u mě ještě jeden chlebový kurz... chybí nám fáze "dokynutí a pečení" té nezdárné hmoty;)

      Vymazat
    3. No jo, ale proslulosti uz je skoro dohnalas ;)
      A beru te za slovo! :)

      Vymazat
    4. Já myslela, že Maškrtnica je taky taková stálice, hvězda mezi hvězdami. Žádný mimi!

      Vymazat
    5. Maškrtnica má blog od konce roku 2011 pokud si dobře vzpomínám :)

      Vymazat
  2. Milá Verčo, díky díky díky! Fakt upřímně moc si vožím toho, že se ti můj blog líbí!!! A že ho takto pěkně doporučíš ostatním blogbrowserům..jsem dojata! Díky moc a budu se těšit na tvé další návštěvy. Páč já sesem taktéž ráda chodím koukat.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Vando není zač, tvůj blog je opravdu skvělej, takže mi nezývalo nic jiného, než ho doporučit i ostatním! :)
      Jsem ráda, že taky občas nakoukneš ke mně :)

      Vymazat
  4. jé tady někdo o mně píše :-) moc děkuji, krásně se čtou ty slova chvály :-)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za každý komentář, odpovím vám jak jen budu moct. Přibližně rychlostí světla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...