čtvrtek 30. listopadu 2017

Moje budoucí kuchyně

Už jsem se bohužel přehoupla do té dospělácké fáze, kdy řeším občas i něco jiného, než kam půjdu zítra na drink a jaký si koupím šaty. Je tomu tak, že se Sirem brzy budeme (snad!) řešit nové vlastní bydlení, kde si budeme moct zařídit všechno zcela podle sebe. No, zcela. Chtěli bychom degustační místnost, ohřívací lampy, parket s disco koulí a milión dalších věcí, ale to asi nevyjde. Teda pokud to nevyměníme třeba za okna, nebo dveře. No, každopádně, jedním z ústředních témat bude dozajista kuchyně. Takže když mě oslovilo Favi.cz, jestli bych neudělala článek, kde bych vybrala nějaké z produktů, které nabízí, tak jsem si řekla, proč ne. Aspoň se kouknu, jaké jsou vůbec možnosti a trochu se zorientuju v tom, co teď frčí. Jako asi spousta lidí mé generace, jsem si zamilovala jednoduchý skandinávský styl, kombinace bílé, dřeva a dalších přírodních materiálů. Favi je vyhledávač nábytku napříč e-shopy i kamennými obchody a dá se tam vyhledávat právě i podle stylu, koukat na inspirativní fotky a videa celých pokojů, nebo bytů což je dost super.

pátek 24. listopadu 2017

Tipy na dárky nejen na Vánoce

Na začátek bych chtěla zdůraznit, že tento článek není nikým sponzorovaný a jsou to mé osobní tipy na dárky, které by potěšily mě a myslím, že i spoustu lidí v mém okolí. Poslední dobou se čím dál víc snažím věci kupovat od skutečných lidí. Od lidí, které znám, nebo je vídám na místě, kde svoje zboží prodávají a ne z anonymních řetězců. A když jde o dárek, tak mi to přijde o to hezčí :)

Na začátek bych Brňákům ráda doporučila dva konkrétní obchody, které nabízejí všechno možné od kosmetiky přes oblečení až po nábytek od českých a slovenských šikovných tvůrců. Prvním je krásný obchod Place Store vedle Scaly a druhým Restart Brno na Veveří. V Place Storu jsem každou chvíli a Restart jsem sice ještě nenavštívila, ale sleduju je na Facebooku a hrozně se mi to líbí. V Praze určitě bude takových obchodů spousta, v Olomoucí vím třeba o Flop shopu ve Ztracené ulici.

sobota 11. listopadu 2017

Projekt Svatba - díl 2. : Výzdoba a catering


Tak jo, místo, termín, jídlo a fotografa bychom měli. Co zařizovat dál? Buď si můžete dát nohy nahoru a zbytek nechat až na později, nebo prostě většinu vyřešit hned poté. Já jsem pro variantu číslo dvě, protože je to v klidu, většinu stejně řešíte od počítače, ale tím, že začnete včas, tak je to o dost víc v na pohodu. Je mi jasné, že si spousta lidí řekne, že jsme blázni a že to moc hrotíme. Samozřejmě, svatba se dá naplánovat do měsíce, nemusíte řešit každou blbost, dá se udělat relativně levně, ale ... svatba pro nás není formalita a kus papíru. Je to oslava společného života, lásky a něco, na co budeme vzpomínat do konce života. Takže tak k tomu přistupujeme i v plánování. Každý má jiné priority, jiné aspekty svatby jsou pro něj důležité a tak je to v pořádku! :) Pojďme tedy na to, co vše je na svatbu možné, případně až nutné zvažovat - to znamená zařizovat a hlavně zaplatit:

pondělí 6. listopadu 2017

Dárek vhodný pro každého!

Hrozně ráda dávám dárky. Ráda je vymýšlím, kupuju a balím. Moje ségra Terka to má podobně, a tak většinou dárky pro rodinu vymýšlíme společně. Terka má taky  "out of the box" způsob myšlení, takže často vymyslíme něco, co není třeba úplně běžné. Tentokrát se nám k tátovým narozkám podařil vymyslet dárek, který mi přišel natolik super, že jsem se o to chtěla podělit a dát to třeba někomu jako tip. Můžete ho totiž darovat komukoliv a pokaždé bude úplně jiný aneb... Víkend nových dovedností!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...