neděle 27. ledna 2013

The Daring Bakers' Challenge - Gevulde Speculaas (Speculaas plněné mandlovou pastou)

Plněné speculaas/Stuffed speculaas
Takže na začátek by se hodilo říct, co jsou to ty speculaas. Jsou to vlastně takové sušenky, nebo mini buchtičky, které se dělají v Nizozemí a jsou pro tuto zemi typické stejně tak, jako třeba wafle. Dělají se v obyčejné i plněné verzi a mají velice výraznou chuť. V Holandsku se prodávají běžně na každém rohu a když už se někdo hecne udělat si je doma, tak si aspoň koupí namixované koření a hotovou mandlovou pastu.
 Když jsem si poprvé četla lednovou výzvu, tak jsem byla na rozdíl od té minulé celkem happy, protože jsem speculaas vůbec neznala a taky proto, že se mi dost líbily všechny přísady do těsta, které působily tak trošku perníkově.
Recept na plněné speculaas je na to, že jde o výzvu Daring Bakers poměrně jednoduchý, ale i tak je lepší si ho rozvrhnout do dvou dnů.

pondělí 21. ledna 2013

Čokoládový dort

Poslední příspěvek téměř před měsícem, asi se propadnu studem! No, poměrně dramatický úvod, ale co naplat, takhle dlouho vás příště čekat nenechám a jsem fakt ráda, že návštěvnost byla i přesto poměrně vysoká. Nicméně státnice holt tentokrát dostaly přednost, takže se u nás peklo jen velmi sporadicky. (rozuměj, jen jednou za týden) a navíc obvykle samé klasiky, protože na studování nových receptů už jsem  neměla mozkovou kapacitu, kterou jsem věnovala Freudovi a Piagetovi.
Vy už se jistě těšíte na lednovou výzvu. Daring Bakers, kterou jsem tentokrát neodflákla tak, jak tu minulou, ale na tu si musíte počkat až do 27. ledna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...