Asi nebudu sama, když odhalím, že jsem milovník čokolády. V jakoukoliv
denní, noční, měsíční i roční dobu
u nás ve spížce najdete minimálně jednu
tabulku. Většinou je to Lindt, takže, když se mi naskytla spolupráce s mou
nejoblíbenější značkou čokolády, tak jsem těžko mohla říct ne.Mým super úkolem bylo vymyslet nějaký bezva a sexy recept, kde by figurovaly nové karamelové Lindor pralinky. (A mít možnost je ochutnat ještě dřív, než budou v prodeji, je drsný samo o sobě.) Je vám asi všem jasné, že cupcakes pro mě byly jasná volba, jakápak bych to byla jinak Cupcake Princess! Co vymyslely ostatní blogerky se můžete kouknout třeba tady, tady a tady.
Začalo to tak, že mi dorazil tento krásný balíček, který obsahoval tohle:
....na to ráno, kdy ho paní pošťačka donesla, budu dlouho vzpomínat, protože málokdy vás vzbudí zásilka, jako je tato, že. Dokonce jsem jí i ten ranní zvonek odpustila.
Kdysi dávno jsem se naučila jíst kvalitní hořké čokolády
a od té doby mi ty mléčné připadají strašně sladké, a když už si je dám, tak mi
stačí fakt miniaturní kousek. A to i přesto, že já a sladké jsme nejlepší
kámoši. Z Lindtovské nabídky mám nejradši 85 procentní, Lindt s mořskou solí
a pak chilli. (Takže až mě budete chtít obdarovat čokoládou, víte pro co sáhnout.)
Teď jsem poprvé ochutnala i kokosovou příchuť, která je
opravdu výrazná a není to jen nějaké kokosové pošimrání, takže ač obvykle moc
ochucené čokolády nemusím, tak tahle je super.
Kromě toho jste si mohli všimnout, že se v krabici třpytí
i nové zlaté Lindor kuličky, alias karamelová dobrota.
A jestli už vás nebaví jíst je jen tak a chcete ohromit na
nějaké fancy party, udělejte si cupcaky s překvápkem!
VANILKOVÉ LINDOR CUPCAKES
Těsto: (na 6 cupcakes)
(inspirováno Joy of baking)
60 g másla
50 g cukru
1 vejce
1 žloutek
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
30 ml mléka
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli citronová kůra z malého citronu
Lindor karamel
Lindor karamel
Ganache:
35 ml smetany ke šlehání
5 g másla
+marcipán, barvivo
Postup:
Vyšlehejte máslo s cukrem do pěnové konzistence, přidejte vajíčko, žloutek a extrakt.
V druhé míse smíchejte sypké suroviny, obě mouky, sůl, citronovou kůru a prášek do pečiva. Za stálého šlehání na nízké rychlosti přidejte polovinu sypké směsi k máslu s cukrem, potom přilijte mléko a nakonec druhou polovinu sypkých ingrediencí. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Nachystejte si Lindor koule. Do každého košíčku napřed dejte lžíci těsta, potom doprostřed položte pralinku a přelijte dalším těstem, tak by koule nebyla vidět.
Pečeme 17-20 minut, až vyjde čistá špejle.
Čokoládu nastrouháme, nebo rozsekáme na malé kousky, dáme zahřát smetanu. Až bude horká, přelijeme jí čokoládu a necháme stát minutu. Nakonec přidáme máslo a metličkou vyšleháme dohladka. Povrch každého cupcaku potřeme ganache a dáme chladit.
Marcipán:
(nebo jiná potahovací hmota/fondán)
Marcipán si nabarvíme podle libosti, pokud chcete zdobit jako já, tak modrou a červenou barvou. (Doporučuji gelové bary Wilton - royal blue a fire red). Můžeme použít i hotový barevný marcipán. Podsypeme si pracovní plochu kukuřičným škrobem (nebo cukrem moučka, škrob je ale lepší) a rozválíme na tenký plát. Vykrajujeme o něco větší kolečka než je průměr cupcaku, já na to používám vinou skleničku. Přitiskneme na povrch cupcaku a jdeme si umýt ruce před prací s druhou barvou. Smícháme si v mističce trochu vody a cukru, což poslouží jako lepidlo pro druhou vrstvu. Vykrojíme srdíčka, prst namočíme v mističce a přejedeme jím spodek srdíčka a přitiskneme na cupcake.
A máme hotovo! :)
Tohle zdobení je strašně jednoduché, přitom vypadá hezky a roztomile, takže pokud jste třeba ještě nikdy s marcipánem nepracovali, tak tohle je ideální start, protože se povede fakt každému.
Pokud ale nemáte žádnou návštěvu, před kterou byste museli machrovat se srdíčkama, tak si klidně cupcakes snězte jen tak, rovnou z trouby! Vyvážením za chybící chuť ganache a marcipánu vám budiž rozteklá karamelová Lindor dobrota! Takže vlastně o moc nepřijdete.
Tisíceré díky Lindtu a čokoládě zdar!
Jo a jestli byste čistě náhodou měli zájem o tašku s tisícovkou Lindor pralinek, kterou jen tak mimochodem podepsal Roger Federer, tak stačí vyplnit kvíz na Lindtovským Facebooku.
Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní. Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.
To je hrozně skvělý! Takový balíček by mi udělal taky obrovskou radost :) a recept se mi moc líbí, nejradši bych ten marcipán zchroupala jen tak :D
OdpovědětVymazatNo jo, kdo by nemel! :) Ale ja jsem ho nahodou nesnedla a udelala na Facebooku soutez, takova ja jsem! :D A samotnej marcipan zas takova mnamka neni :D A diky! :)
VymazatSamotnej marcipan mnamka je, to ty potahovaci hmoty se moc jist nedaji :)
Vymazattege.blog.cz
Aha, tak proto teď všude potkávám recepty s těmito bonbonky :-)
OdpovědětVymazatPresne tak, ale azja jsem to tak pekne vysvetlila, ze jo :D?
VymazatTohle mi nedelej takhle pred spanim <3 krasa jsem z tech tvych roztomilych modrasku doslova nadsena asi proto jak vypadaj chutne :-P sikula :-P tu cokoladku jsen ted taky zkusila :-) docela mi smakuje :-P
OdpovědětVymazatTo ja prave nejradsi, takhle pred spanim! :D
VymazatDiky moc, mam radost, ze se libi a Lindt je proste super! :)
Myslím, že slastí, kterou jsem teď spatřila, nebudu moci usnout...
OdpovědětVymazat.
Chci mít tohle před sebou... Chci jíst, jíst a nepřibírat... Chci Lindt krabici přede dveřmi :)
.
(Senzační nápad, nacpat to do cupcaků :) )
Jej, díky moc! To jsem ráda, že se líbí, já si připadala, že všichni mají takový sofistikovaný recepty a já takovej obyč! :D
VymazatJá chci to stejný! A až někdo vymyslí jak na to, tak bud enejbohatší člověk na světě! :D
Juhů, to je super nápad! Takové malé sladké překvápko pro toho, kdo to nečeká :))
OdpovědětVymazatDík moc! A je to tak, nesla jsem to jednomu kamarádovi a dost koukal, co to tam je! :)
VymazatPrávě jsem se rozpustila blahem při představě, že si to můžu sama upéct :D Ty si prostě skvělá Veru!! :)
OdpovědětVymazatNo jasne, proc by ne? Ja doufam, ze vsechno z blogu si clovek muze doma upect! :D
VymazatDik moc :)
Vypadají profesionálně :). Kdybych takový cupcake viděla v cukrárně, nebo spíš kavárně, tak neváhám a koupím si ho (miluju tyto výrazné barvy :))
OdpovědětVymazatDíky, profesionální zatím sice nejsou, ale věřím, že jednou budou! Trénink dělá šampióna! :D
VymazatTak tak :). Ale pokud si je takto dělala poprvé (jakože "design" :)), což myslím, že ano, tak jsou fakt super!
VymazatVeru, to je úplná škoda je jíst.. jsou krásné!! :)
OdpovědětVymazatMůžu poprosit o radu, kde kupuješ potahovací hmotu a potravinářská barviva? Děkujíí :)
Díky moc, ale škoda to určitě není! :)
VymazatBarviva většinou kupuju v Anglii, ale gelová Wilton mají v Brně u Fialy na Cyrilské 16 a pak se dají sehnat i na netu. Nebo si počkat na vánoční trhy, tam je většinou nějaký stánek s cukrářskými potřebami :) Potahovací hmotu pak u toho Fialy.
Děkuju za navigaci :). Při nejbližší příležitosti se tam mrknu, chystám se jednak na cupcakes, tak i na makronky. Jestli máš zkušenosti, tak na ty jsou lepší gelové nebo sypké?
VymazatDíky za super recepty a typy!! :)
To se přiznám, že nevím, protože makronky nemám moc ráda, tak je ani nedělám.
VymazatAle osobně bych tipla, že gelové jsou lepší do všeho :)
Ooooo to musí být mňamka!
OdpovědětVymazatPotvrzuji :)
Vymazatnádherné sú :)
OdpovědětVymazathttp://ilovesimplyfashion.blogspot.sk/2013/08/citronovy-cheesecake.html
Tak jsem pekla cupcaky z tohoto vanilkového těsta s máslovou polevou, kterou jsem našla někde na internetu a to těsto je prostě výborné!!! <3 úplně ho miluju. Sice sladší, takže si říkám, jestli ještě s tím bonbónem a s marcipánem to není už MOC sladké? :)
OdpovědětVymazatTak to je supr :) No, sladké jsou dost, to nepopírám :D Ale podle mě se to pořád ještě dá, ale já jsem houby měřítko :D
VymazatChtěla bych je vyzkoušet na Valentýna, vypadají báječně. Jenom mám otázečku..jakou mají cupcaky průměr? :)
OdpovědětVymazatJsou to ty klasicke, kosicek neco pres 5 centimetru.
VymazatDěkuji za odpověď. Já mám formu s průměrem 7 cm. Tak abych věděla jestli více množství nebo ne. :)
VymazatUpekli jsme s přítelkyní na narozeniny a byly famozní. Díky
OdpovědětVymazatDěkuji za recept, je vážně úžasný!
OdpovědětVymazat