Stránky

středa 23. října 2013

Foodbloggeři v akci

Foto: Jakub Stadler, Instinkt
Když jednou začnete blogovat a nějakou dobu to vydržíte, tak vám dříve či později začnou chodit tematické maily všeho druhu. Tiskové zprávy výrobců spotřebičů, lákavé nabídky typu My vám něco pošleme a vy za to oplátkou napíšete, že je to super, nebo pozvánky na představování nových produktů od medového Jamesona až po rumunské ovoce. O to raději jsem byla, když přišla pozvánka, která mě skutečně zaujala, tedy první oficiální foodblogerské setkání pořádané školou vaření Chefaparade. Když bylo konečně známo datum této historické události, rychle jsem u ostatních sondovala, zda přijdou. Na začátku většina chvíli váhala, protože v Chefparade si pro nás připravili záludný program v podobě mystery boxu.

pondělí 21. října 2013

Čokoládová soutěž - vyhlášení


Už je to pár dlouhých dní, co byla ukončena soutěž o balíček čokolády Lindt, kterou jsem vyhlásila zejména proto, abych se obří koulí stávala o něco pomalejším tempem. V prvních dnech soutěže jsem si skoro začínala myslet, že nedojde vůbec nic, ale nakonec se sešlo 43 fotek nabitých čokoládou. Protože fejsbukáři protestovali proti jakékoliv roli lajků v konečném pořadí, vybírala jsem tedy podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nebylo to jen tak, protože některé fotky byly fakt skvělé a takových bylo kupodivu víc, než jedna, což moje rozhodování zrovna neulehčilo. Nakonec jsem se ale rozhodla podle toho, která fotka mě na první pohled zaujala nejvíce, měla dobrou kvalitu, nic mě na ni nerušilo a  prostě se mi celkově líbila. Nechci tedy slyšet žádné řeči o tom, že to není zasloužené! Nechtěli jste lajky, rozhodlo to tedy moje oko modravé + několik povolaných rádců.

Nicméně mi neváhejte do komentářů napsat, koho byste vybrali vy, ať už z mnou zveřejněných fotek, nebo z celého alba.

čtvrtek 17. října 2013

Blogerka roku 2013 - TOP 10

Mnozí z vás si jistě všimli zejména na Facebooku, že se tam nějak podezřele často objevují stejné obrázky na různých blogových stránkách - jeden takový vidíte i nahoře v pravém panelu. Jedná se o první ročník soutěže Blogerka roku, která mi napřed přišla trochu podivná. Kdysi dávno, ještě nedotčena cupcaky, jsem poslala svůj obrázek do soutěže pořadu Jů a Hele a protože jsem tehdy byla strašně zklamaná, že Jů moje dílo neukázal na kameru, tak moje soutěžní kariéra skončila. Nicméně, Blogerku roku jsem zaregistrovala, nominovala Maškrtnici a tím to pro mě haslo. Když jsem se ale dozvěděla, že jsem nominovaná taky, tak jsem byla překvapená a potěšená zároveň. A protože tam z mého (jak jinak než odborného) pohledu nechyběly žádné důležité blogy, připadala jsem si v příjemné společnosti a řekla si, že tedy soutěž není nutné nějak bojkotovat. A jak už asi mnozí víte, stalo se nemožné a dostala jsem se do TOP 10 v kategorii Food.

neděle 13. října 2013

Vanilkové Lindor cupcakes

Asi nebudu sama, když odhalím, že jsem milovník čokolády. V jakoukoliv denní, noční, měsíční i roční dobu
u nás ve spížce najdete minimálně jednu tabulku. Většinou je to Lindt, takže, když se mi naskytla spolupráce s mou nejoblíbenější značkou čokolády, tak jsem těžko mohla říct ne.
Mým super úkolem bylo vymyslet nějaký bezva a sexy recept, kde by figurovaly nové karamelové Lindor pralinky. (A mít možnost je ochutnat ještě dřív, než budou v prodeji, je drsný samo o sobě.) Je vám asi všem jasné, že cupcakes pro mě byly jasná volba, jakápak bych to byla jinak Cupcake Princess! Co vymyslely ostatní blogerky se můžete kouknout třeba tady, tady a tady.

neděle 6. října 2013

Obří narozeninový dort

Mám ráda narozeniny. Nejvíc samozřejmě ty svoje, ale potom taky narozeniny všech ostatních, kteří se
mnou mají co do činění, protože je to skvělá příležitost upéct dort. Vždycky ale nastává několik dilemat.

1. Můžu zkusit nové těsto, které nemám vyzkoušené?
2. Máslové krémy jsou hnus, co tam mám sakra dát?
3. Jak udělám, aby to vypadalo hezky?

Těmito zásadními otázkami se pak zabývám dlouhé hodiny, neschopna dělat cokoliv jiného. Moje nervozita byla tentokrát na máminy narozeniny o to větší, protože všichni dobře víme, jaký průběh mělo poslední tvoření narozeninového překvápka.

pátek 4. října 2013

Broskvové tartaletky s rozmarýnem

Poslední dobou píšu jen samé zážitky z akcí všeho druhu a málo receptů. Ne, že bych nepekla, ale ne vždy to je něco tak objevného, aby to stálo za to dávat na blog, nicméně v tomhle článku je to právě naopak! Jsem nadšením bez sebe a odteď budu jíst broskvový tartaletky na snídani, oběd i večeři a přikusovat k tomu snítku rozmarýnu!
Věc se měla tak, máma měla narozeniny a chtěla nějaké menší dobroty na party a napadly ji panna cotty, nebo takové ty košíčky s vanilkovým krémem, jak je většinou nahoře ovoce v želatině. Panna cottu nedělám ráda, když se musí převážet, protože mám radši servírování s vyklopením, nějakou omáčkou a dalšími nezbytnostmi, ale košíčky mě celkem zaujaly. Protože se mi ale nechtělo moc otravovat s miniaturními kousky těsta, řekla jsem si, že je to ideální příležitost si konečně koupit formičky na tartaletky. Po zmatení slečny, která zjevně prožívala první stresující den práce v domácích potřebách a koukala na mě jako kdybych chtěla půl kila koksu, jsem formičky zdárně sehnala.