Čokoládové cupcaky / Chocolate cupcakes |
Jestli pořádáte trošku snobskou party a chcete celý večer poslouchat pochvalné komentáře typu: "A tos fakt dělal(a) sama? To je nádhera!" a zároveň nechcete v kuchyni strávit celý den, jděte do cupcaků [kapkejků]. Tyhle mini party dortíčky se totiž na stole vyjímají opravdu skvěle.
Cupcaky vypadají podobně jako muffiny, akorát mají nahoře polevu a nějaké to zdobení. To si řekne asi většina těch, co tyhle dobrůtky sice konzumuje, ale jejich příprava už je jim docela ukradená. Takže, aby bylo jasno a mohli jste vaši společnost obeznámit s americkou kulinářskou tradicí...
Cupcake je miniaturní dortík. Má lehkou texturu, je nižší a lehčí než muffin a obvyle se peče na slavnostnější příležitosti. Nakonec se na něj dá poleva, která je obvykle z máslového krému a vylepší se ještě cukrářským zdobením. Oproti tomu muffin je typciké snídaňové pečivo a zařazuje se do kategorie short-breads. Má hutnější a vlhčí konzistenci, v troubě hodně vyběhne a poleva se na něj většinou nedává.
Čokoládové cupcaky / Chocolate cupcakes |
Teď si přestanu hrát na teoretika pečení a přejdu k věci - cupcaky jsou fakt bomba. Existuje jich přibližně trilión na desátou variant, chutnají skvěle a nazdobit je je jednoduché i pro lidi s takovým výtvarným talentem, jako mám já. (Zdravím všechny, co se s kreslením zasekli v 6 letech).
Aby to ale s cupcaky nebylo tak úplně easy, je potřeba mít trošku trpělivosti, když jde o chladnutí ingrediencí. Většina toho, co do budoucího dortíku přidáváte, totiž musí být pokojové teploty a na to často všichni kašlou. Chyba! Váš cupcake, kterým jste chtěli okouzlit návštěvu, totiž bude zdrclý a hnusný a ještě hůř dopadne poleva, která místo toho aby byla light and glossy, jak kolegyně americké pekařky říkají, tak bude dark and heavy. (Využijte pak na EMO party).
V receptu z Joy of baking se tak jako ve většině čokoládových dobrot používá vanilkový extrakt. Sice s tím otravuju všude, kde se dá, ale napíšu to radši i sem. Vanilkový cukr ani vanilkové aroma za dvacku ho nahradit nemůžou!
Pokud nevíte, kde se dá taková specialitka sehnat, tak opět udělám (bohužel bezplatnou) reklamu skvělé sekci potravin Marks&Spencer. Vypadá takto:
Aktuálně ho mají v akci za 119 korun. Přestože se to zdá jako dost peněz, vydrží skutečně dlouho. (Vám, mně zase tolik ne :D ). Stačí ho totiž jen 1-2 lžičky a v chuti rozdíl určitě poznáte. V Marks&Spencer se dá obecně sehnat spousta skvělých ingrediencí nejen na pečení.
Ale dost řečí a vzhůru na to!
Čokoládové cupcaky
Chocolate cupcakes |
Těsto:
50 g kakaa
240 ml vařící vody
90 g polohrubé mouky
85 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
113 g másla pokojové teploty
200 g cukr krystal
2 velká vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
Krém:
(Pozor! Tento krém je fakt made in USA, velmi sladký, hutný máslový, je tu pro zachování autenticity cupcakes, tady jsou alternativy)
(Pozor! Tento krém je fakt made in USA, velmi sladký, hutný máslový, je tu pro zachování autenticity cupcakes, tady jsou alternativy)
120 g kvalitní čokolády (nad 70 procent kakaa)
150 g másla pokojové teploty
160 g cukr moučka
2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Začneme tím, že si z ledničky vytáhneme vajíčka a máslo a kakao rozmícháme ve vroucí vodě. První zkouška trpělivosti je tu - kakao musíte nechat zchladnout zpět na pokojovou telotu. Dejte tomu alespoň 15 minut, pokud jste vážně netrpěliví.
V míse si zatím rozmíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl.
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšlehejte v mixéru na nejvyšší otáčky do pěny, přidejte cukr a šlehejte další minutu až dvě. Přidejte vajíčka, pěkně jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem.
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšlehejte v mixéru na nejvyšší otáčky do pěny, přidejte cukr a šlehejte další minutu až dvě. Přidejte vajíčka, pěkně jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem.
Teď přichází čas na vanilkový extrakt. Až bude rovnoměrně zapracován v těstě, přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.
Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou a dáme prostor mixéru. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty.
Až máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Těsta bude cca na 16 cupcaků, stejně tak poleva. tak s tím počítejte. Formičky naplňte asi do dvou třetin, víc ne. Já to plním lžící na zmrzlinu, je to tak nejjednodušší, ale klidně to tam dávejte třeba trychtýřem.
Čokoládové cupcaky / Chocolate cupcakes |
Cupcaky dáme do trouby o jedno patro níž, než doprostřed a pečeme 18-19 minut. Zkontrolujte je ale už po 15 minutách. Nesmí se péct déle, než je nutné, jinak budou suché. Hotové jsou, když zkusíte špejlový trik a když na povrchu po zmáčknutí lehce pruží.
Cupcaky vyndejte a běžte se nějak zabavit, protože musí opět zchladnout, a to úplně, takže minimálně 30 minut, hodina je ale optimální. Když už to nebudete moct vydržet, vrhněte se na přípravu polevy a tady je to s tím čekáním ještě důležitejší, než u těsta.
Napřed si nechte ve vodní lázní rozpustit čokoládu nakrájenou na kousky. (Což znamená, že dáte mísu nad hrnec s vroucí vodou, do ní nalámanou čokoládu a mícháte). Až je úplně rozpuštěná, tak ji opět musíte nechat vychladnout, zabere to zase tak 15 minut.
Mezitím si můžete opět rozšlehat změklé máslo (cca 1 minutu), přidáte cukr moučka (ztlumte trochu rychlost, ať nejste celí od cukru) a šleháte dvě minuty, až je směs jemná a nadýchaná. Pidejte vanilkový extrakt a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Tu napřed lehce vmíchejte do zbytku a potom na 3 minuty rozjeďte nejvyšší otáčky, až je poleva krásně lesklá, světlejší, než původně a dostatečně tuhá. Měla by vypadat nějak takto.
Hotový krém na polevu |
A teď konečně přichází ta nejzajímavější část - zdobení! Já jsem si srdíčka a ty bílé kuličky (jsou v tom ještě hvězdičky, mini srdíčka a malé kuličky) nakoupila už dříve v Tescu, mají je teď ale všude v akcích, protože Vánoce, Vánoce přicházejí. Stříbrné kuličky mám opět z mého oblíbeného Marks&Spencer.
zdobítka |
Připravíme si zdobičku nejlépe s tímto typem nástavce, tloušťka je možná lepší o něco tenčí. Pokud nástavec nemáte, tak buď můžete polevu na cupcake navršit jen tak a posypat zdobením, nebo si .rozstřihněte mikrotenový sáček. Zdobičky se ale teď prodávají všude možně za pár korun.
zdobící sáček |
No a teď už zdobte podle fantazie! Jak vidíte, ta má není žádná sláva, takže kdo chcete z malých kuliček vytvářet obličeje vašich hostů, tak si jistě vyhrajete!
Kýčovitě vyskládané cupcaky :D |
Tipy:
- Krém na cupcaku, jak jsem již psala výše, je typicky americký, tedy máslový a hutný. Pokud chcete odlehčenou verzi, tak si uvařte v 200 ml mléka 20 g čokoládového pudinku. Nechte za stálého míchání vychladnout. Dejte si ve vodní lázni rozpustit 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkovéhu cukru a postupně přišlehejte pudink a nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Časem se tu objeví i jiné verze cupcakových polev. (Recept na odlehčený krém je inspirován Catalinou.). Nebo použijte jiné krémy.
- Krém docela dost ztuhne sám o sobě, nemusíte tedy dortíky dávat do ledničky, i když čekáte třeba hodinu až dvě.
- Cupcaky je nejlepší sníst čerstvé - tedy v den, co jsou připraveny. Pokud vám nějaké zbydou, zavřete je do krabičky a nechte v ledničce, déle jak dva dny je ale neskladujte.
- Cupcaky, než na ně dáte krém, by měly být rovné, ne zakulacené, proto se často odřezává špička a zdobí se až potom. Je to ale spíše designová záležitost, takže don't worry :)
Pokud se na mini dortíky vrhnete, tak neváhejte poslat fotky, protože neexistují dva stejné cupcaky! :)
Cupcakům zdar!
Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní. Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.
Cupcakům zdar!
Zajímá vás něco o cupcakes, surovinách, nebo pekařském náčiní. Klidně se zeptejte, ale napřed zkuste kouknout sem.
Super recept Veru! Já zatím zkoušela jen nutelové podle Chez Lucie, ale tyhle mě tak nadchly, že do nich co nejdřív půjdu!
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, tak se pak pochlub :) Já cupcaky normálně moc nemusím ,ale tyto jsou vážně dobré, hlavně tam není žádný problém v tuhnutí polevy a tak, všecno to sedí tak, jak má :)
VymazatDokonalé! jen při pohledu na ně mám o 3 kila víc :-)
OdpovědětVymazatWorldByBella
To zas ne, jen se nesmí sníst všechny najednou :) Ale je to spíš na slavnostnější příležitosti, kde se kalorie nehlídají, to je fakt :D
VymazatCupcaky miluju, ale tyhle hutné máslové mi občas nesedí. Naposled jsem proto zkoušela recept odtud http://www.glorioustreats.com/2011/07/perfect-vanilla-cupcakes-recipe.html a dopadly výborně. Místo máslové polevy jsem použila frosting z vyšlehaných bílků (cukru, vody, vanilkového aroma, barviva) nad párou, který perfektně držel tvar a vypadal (a chutnal) ještě líp:) Jak ale vidím tyto čokoládové, myslím, že se do nich brzy stejně pustím :D N.
OdpovědětVymazatTo zní skvěle, já právě teď objevuji všemožné další možnosti cupcakových polev, protože mi sice ty máslové chutnají, ale opravdu jen jednou za čas. Na druhou stranu se s polevou opravdu skvěle pracuje.
VymazatUrčitě ale vyzkoušejte, třeba Vám chutnat budou :)
Mňam, mňam, mňam! Ďakujem ti za napísanie tohto receptu! Cez víkend sa do toho pustím :)
OdpovědětVymazatNo není zač, potěšení na mé straně! :) Tak pak dej určitě vědět, jak se dílo podařilo a můžeš i poslat fotky :) (Budou pak v "galerii" na Facebooku - a to se vyplatí! :D )
VymazatVypadají nádherně
OdpovědětVymazatDíky :) A přitom vůbec nejsou náročné :)
VymazatAhoj, nene neroztéká, protože je to dělané z tvarohu a mascarpone - to je samo o sobě dosti tučné:-)
OdpovědětVymazatJá jsem teď dělala red velvet s tvarohovým krémem, ale zašlehala jsem tam i trochu šlehačky, protože jsem měla strach, že by to nedrželo tvar, ale u těch tvých to vypadá v pohodě. A ty zdobítka z tschiba mám taky, ale moc je nepoužívám, špatně se mně s tím pracuju, mám radši úplně obyč cukrářský sáček.
VymazatTeď jsem je dodělala, teda s jiným krémem, ale BOMBA! (a to i přesto že jsem se překoukla a dala tam míň cukru)
OdpovědětVymazata ještě TIP: pokud jako já nemůžete nikde najít ty srdíčka, doporučuju vykrojit z jedlého papíru těmi dekorativními děrovačkami, vypadá to super :)
Super, tak to mam velkou radost, ze se to povedlo :) A napad se srdickama je bezva! :)
VymazatAhoj, nedávno jsem na doporučení kamaráda zavítala na tvůj blog a inspirace parádní. Zatím peču muffinky bez formiček jen v papíru, ale už každým dnem čekám balíček, tak uvidíme, jak budou vypadat v provedení "víc do výšky než do šířky".
OdpovědětVymazatPokud se nepletu, jsi z Brna. Nemáš nějaký tip, kde koupit dobré cukrářské sáčky? Nevím, jestli má cenu pořizovat něco drahého a hromadu špiček, popravdě jsem to nikdy nedržela v ruce :)
Díky moc a hezký den :)
Ahoj, diky moc a dekuju i kamaradovi, ze me takhle siri mezi ostatni :)
VymazatJa jsem svuj sacek koupila asi za stovku na zelnaku u jednoho pana, co tam ma vselijake cukrarske veci, tak se tam zkus mrknout, treba tam jeste bude. Jinak treba v tescome, nebo i v supermakretech obcas mivaji nejake zakladni, ktere uplne staci. Ja mam 12 nastavcu a pouzivam dva :D
Ahoj, moc děkuji za recept! :) Včera jsem podle něj udělala cupcaky a sklidily velký úspěch. Byli výborné! :) Dělala jsem je s odlehčeným pudingovým krémem. Bylo to moje "poprvé" :D , ale myslím, že se povedli. :) Tady je fotka: http://tinyurl.com/ox79mu8
OdpovědětVymazatAhoj, super, tak to mam radost! :) Kdyz to napoprve byl takovej uspech, tak odpriste to budes moct i prodavat ! :) cupcaky jsou faktr krasne, hodim je fo galerie na facebooku :)
VymazatVýborné! Hned po přečtení jsem to zkusila a mělo to obrovský úspěch! :) Děkuji! :)
OdpovědětVymazatParáda, mám radost, že se povedly :)
VymazatWoow, zkusím ;) Dělala jsem podobné, krém byl velice jemný: rozpuštěná čokoláda a zakysaná hustá smetana ;)
OdpovědětVymazatto zni skvele, vyzkousim! :)
VymazatAhoj, mám strašně ráda perník s povidlama a cupcakes, proto mě napadlo jestli by nebylo možné ho udělat jako cupcakes, jestli to udělá takovou tu hezkou "čepičku"? Dovnitř dát povidla a navrch třeba jogurt s povidlama. Bojim se to vyzkoušet, radši se nejdřív zeptám zkušenější :-)
OdpovědětVymazatAhoj, no zkusit to muzes, zni to jako bezva napad, ale jestli to udela cepicku, to nevim, protoze jsem to nikdy nedelala :) Tak jich muzes zkusit udelat jen par a uvidis, co to udela :)
VymazatAhoj, tak som ich skúsila s pudingovou polevou a mala som veľký úspech u manžela! Akurát som puding robila z vanilkového sójového mlieka, ale to si nikto nevšimol :)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda! :) Však to podle mě není vůbec na škodu :)
VymazatAhoj :) kolik těch cupcaků asi bylo? a jaký průměr měly košíčky? díky..:)
OdpovědětVymazatAhoj, je to tam napsano - 16.
VymazatPrumer takovy ten nejklasicejsi, nejakych 6 cm.
Ahoj Veru,
OdpovědětVymazatperfektní blog, objevila jsem ho teprve včera. Nad výrobou mini-dortíků už uvažuji dlouho. ale jakmile jsem viděla recepty od tebe odhodlala jsem se. Včera jsem si koupila plech s tím, že budu péct zítra tzn. v neděli a udělám mamči překvápko k svátku matek. Nevydržela jsem to a před chvílí jsem vytáhla plech z trouby :D Zítra udělám krém a nazdobím. Musím říct, že jsem chvíli byla dost nervózní, protože když jsem cupcaky přendávala z plechu na chladící rošt byly vespod hodně mokré. Netrpělivost mě dohnala a musela jsem jeden ochutnat hlavně proto abych se podívala jestli je vše tak jak má být (už sem se viděla jak mám kuchyň znovu jak po výbuchu - vždy když peču) Musím se ale přiznat - JSOU BOŽSKÉ :) Mám z nich strašnou radost a doufám že zítra s krémem budou stejně výborné a udělají radost. Ještě jednou děkuji a rozhodně to není naposled co peču podle tvého receptu :)
Ahoj Teri, moc dekuju za chvalu a jsem rada, ze jsi blog objevila libi se ti :) Jojo, ony se musi nechat dobre vystydnout a pak je vsechno jak ma byt :) Tak jsem moc rada, ze se nakonec vse povedlo dle ocekavani! :)
VymazatVypadaji bozsky! :)
OdpovědětVymazatNezkousela jsi nekdy kavove ci pridat treba Caro? Kdyz tak muzu poslat recept :)
Dekuju. :) Ja kavu v dezertech moc nemusim, takze nezkousela :)
VymazatChapu, ja taky moc ne :) Ale musim uznat, ze me celkem dostaly tyhle recepty (Caro neni kava, ale cerealni napoj): https://www.caro.cz/recepty. Muzes to brat minimalne jako inspiraci, treba se bude hodit :) Mej se a preju hodne kreativnich napadu pri vareni a peceni! :)
VymazatAhoj, chtěla bych se zeptat jaké formičky mám použít, jestli stačí papírové nebo spíš ty gumové? :) Děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazatV papiru se asi rozteckou, kosicky prodavane v Cesku nejsou mco pevne. Tak kdyztak apson tri do sebe, nebo ty silikonove, nebo muffinovy plec s kosickem. :)
VymazatAhoj! :) (Jestli si vzpomínáš na dvě cácorky, co ti posílaly email, jak podle tvého návodu pekly makronky... jsem jedna z nich.) (jestli ne, tak na to zapomeneme a půjdeme dál..) :D :) V sobotu máme rodinnou oslavu, snobské to nebude, ale opravdu ráda si poslechnu "tos dělala ty?!:O"! Takže recept míří do záložek a už se na něj moc těším.. :)) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥
OdpovědětVymazatAhoj, na cacorky si smaozrejme vzpominam! :D Tak doufam, ze se povedly a pely se na tebe ody! :)
VymazatAhoj dnes jsem zkoušela tyto cupcakes s odlehčeným vanilkovým a čokoládovým krémem (nemohla jsem se rozhodnout) :D Jsou výborné, akorát se mi rozplizl krém a musela jsem ho na ně natřít. Chci se zeptat, u toho pudinku myslíš uvařit v 200 ml mléka půl sáčku (sáček=40 g) ? Jinak byl krém chuťově dokonalý a všichni si pochvalují :)
OdpovědětVymazatAno, presne tak. Musis ale nechat pudink vystydnout, nez z nej udelas krem a klidne i vychladit, mel by pak drzet dobre. Jsem rada, ze chutove jste byli spokojeni :)
Vymazatahoj mysliš , že bych recept mohla použít jako korpus na dort?..:)
OdpovědětVymazatAhoj, jasne, slo by to. Ale pekl by se dele, muselo by se to kontrolovat prubezne spejli, at se neprepece.
VymazatDneska jsem je dělala a jsou úúúúúúúúúžasné! To těsto je uplně luxusní! I když sem při krájení změklého másla zlomila nůž v rukojeti (asi bych měla přestat zvedat činky :D) a čokoláda byla jak na mě tak po celé kuchyni :D ale krásně se povedli! A doma měly moc úspěch. I když teda mě moc nechutná ten krém, je to na mě už moc čokoládové :D Už se těíšm až vyzkouším další
OdpovědětVymazatTak to jsem moc rada! S tou cokoladou je to normalka. S tim maslem a nozem uz mene :D Jo, ten krem je masakr! Muzes zkusit nejakej jinej, treba tvaroh, mnam! :)
VymazatAhojky,
OdpovědětVymazatPeču cupcaky docela často...ale u tohodle těsta se mi poprvé stalo, že po vyndání z trouby mi cupcaky totalne klesly a byli straszne nízký...přitom v troubě krásně vyrostly...nevis cim by to mohlo byt? Nikdy se mi to nestalo....Děkuji ::
Mne se tohle parkrat taky stalo a zatim jsem neprisla na to, cim by to mohlo byt :(
VymazatNaprosto luxusní!!! Krém bude tvarohový a modrý, aby ladil s dortem. Ale to těsto...hmmm:-) I synátorovi chutnají a to muffiny nejí!!!
OdpovědětVymazatTak to je fajn, ze potesily i maleho kritika! :)
VymazatDneska premiéra, a - povedly se :D Jsou úžasný, moc díky za recept :)
OdpovědětVymazatSuper, to jsem rada!:)
VymazatDOKONALOST Já je zkoušela jednou a asi už na jiný recept nepřejdu :) doporučuju všem je to mňamka :3
OdpovědětVymazatNaprosto dokonalé cupcaky!!<3 dělala jsem sice jen těsto, ale to nemá chybu, je mi 15 let a zvládla jsem to, takže to podle mě není nic těžkého a stojí to za to!!:)
OdpovědětVymazatNajlepsieeeeee ..dakujem za tento recept vsetkym chutia velmi (hlavne priatelovi ��) a uplne najlepsie su s kremom z philadephie..Top!!ine uz ani skusat nebudem.tieto su numero uno ��
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatDíky za skvělý recept,zkusily jsme s dcerkou tyto čokoládové a jsou naprosto boží.Krém jsme dělaly odlehčený s pudinkem,ale někde jsme udělaly chybku ,nerozmíchal se nám úplně ten pudink dohladka.JInak chuťově byl výborný a na to že krémy vůbec nemusím jsem si pochutnala.Dala bych foto ale do příspěvku nevím jak se dává. Tak alespoň odkaz na blog kde jsou fota. http://sitemalickosti.blogspot.cz/2015/11/jen-tak-z-nudy.html Dáda
OdpovědětVymazatJe treba pri vareni celou dobu michat a pak zaslehat az vychladly a melo by to byt ok. Diky moc za foto!
VymazatZdravím, tyhle čoko cupcaky miluju, a po vyzkoušení celé řady jsou mými nejmilejšími čokoládovými (zejména s malinovým krémem) :) Ale mám s nima jeden problém - klasický bílý košíček se mi od nich po vyndání z formy odlepuje. Stalo se vám to taky? Případně - co s tím? Protože ne vždy dávám barevné a pevné košíčky, a toto je průšvih.
OdpovědětVymazatJo, deje! Taky jsem si toho vsimla, asi je to proste kvalitou tech kosicku, pevnosti, nebo nevim, nic jinyho me nenapada. Dopisu to do receptu, pac je to asi castejsi problem.
VymazatAhoj prosim ta mozem sa opytat kedze mnam vsetkym velmi chuti cesto, ze je take vyrobne vlacne a nie je suche dalo by sa pouzit ako cesto na korpus dortu?
OdpovědětVymazatAhoj, urcite, jen se bude pect o neco dyl, podle velikosti formy. Zkousej prubezne paratkem.
VymazatAhoj, recept mi přijde hrozně nepřehledně napsaný. Není z postupu jasné, co s čím máš smíchat.
OdpovědětVymazatTo mě mrzí.
VymazatTrochu jsi mne znervoznela s tim, že by se měli upéct a sníst v jeden den...mám je na sobotní svatbu a chtěla jsem péct ve ct a zdobit v pa :-\
OdpovědětVymazatTo je v pohodě, jde spíš o ten krém, že by neměl být moc dlouho, samotný těsto nevadí.
VymazatSkvělý blok...ráda peču a zkouším stále nové, teď se zasekávám na cupcake, je to rychlé a efektivní. Chci se zeptat: doba pečení u minicapcake je menší? Máš s tím zkušenosti? Zamilovala jsem si brownies a bojím se, abych ty malinké nevysušila. Díky
OdpovědětVymazatJo, je o neco mensi, zhruba tak o polovinu, ale chce to sledovat. Zase vyndat, jakmile je popraskany vrsek a na dotek pevny, ale spejle jeste neni uplne sucha.
VymazatSuper recept. Udělala jsem dceři do školky. Krém jsem použila tvarohový s pudingem a luxus. I manžel se olizoval až za ušima.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatJe možné předpéct si cupcakes ve čtvrtek, šoupnout do lednice, v pátek nazdobit a v sobotu podávat? Asi by to mělo být v pohodě, ne?
OdpovědětVymazatjojo, to je ok :)
VymazatNaprosto skvělé těsto. Krásně se s ním pracovalo. Dortíky se nerozpadají, jsou vláčné. Bomba. Zkusila jsem je, protože mě honila mlsná a měla jsem všechno potřebné doma. Nedělala jsem se s krémem, ale dala jsem na talíři navrch jen mascarpone a rozvar z mražených jahod. A bylo mi řečeno, že je to nejlepší dezert, co jsem dělala :-) Takže moc moc díky. Už se těším, až na ně dám i nějaký vychytaný krém :-)
OdpovědětVymazatPowered by Genworth Canada, we are pleased to offer access to some range of calculators that can help you understand just what you can afford inside a home, determine your monthly financial responsibility, as well as a rough idea with what your mortgage insurance premiums would be. mortgage payment calculator canada The interest for a 5 Year Closed Variable Rate Mortgage is TD Mortgage Prime Rate -0. mortgage calculator
OdpovědětVymazatYour style is unique compared to other people from whom I have read material. Thanks a lot for posting when I get a chance, guess I'll bookmark this site. Traveling to turkey from Canada. Within 5 minutes you can fill your visa application form turkey, you should receive an email asking you to confirm that you have started an application for an eVisa.
OdpovědětVymazatNicely written article. Thank you for this. The international tourist who wish to travel to Kenya should apply for Kenya visa application online. Applying online saves time and provide you the best services where you can check the Kenya visa documents requirement and other information very easily.
OdpovědětVymazatThanks for this post. Now, an expedited Indian visa is available at most foreign consulates, who plan to travel abroad within a couple of weeks or less.
OdpovědětVymazatCan you recommend a widget for my blog that automatically tweets out my newest Twitter updates? I've been on the hunt for a plugin like this for a while, but haven't found one that meets my needs. Your expertise in this area would be incredibly helpful. I'm a big fan of your blog and eagerly anticipate your future posts.
OdpovědětVymazatBlogging is something I do regularly, and I find your content to be incredibly valuable. This exceptional article has truly grabbed my attention. I've made sure to bookmark your website and will be checking for updates around once a week. Furthermore, I've subscribed to your RSS feed.
OdpovědětVymazatThis blog is akin to stumbling upon a treasure trove, with every word a precious gem of insight and knowledge. The captivating writing style and invaluable information make it feel like having a friendly guide on an enthralling journey. The user-friendly layout ensures effortless navigation. Applause to the author for crafting such an enriching experience! I'm eager to delve into future posts and discover even more wisdom. Keep up the fantastic work.
OdpovědětVymazatEngaging in blog writing is habitual for me, and your content is undeniably exceptional. This captivating article has caught my interest. I've made it a priority to save your website in my bookmarks and stay informed about new details, typically on a weekly basis. Furthermore, I've subscribed to your RSS feed. visit baku offers a vibrant blend of history and modernity. Explore its UNESCO-listed Old City, futuristic architecture, cultural landmarks, and flavorful cuisine for an unforgettable experience.
OdpovědětVymazatThis blog is a true treasure trove of knowledge and inspiration! With each post, it effortlessly combines informative content with engaging storytelling, making for an enriching reading experience. I'm continually impressed by the depth of research and thoughtfulness that goes into every article. Whether delving into complex topics or offering practical advice, this blog consistently delivers valuable insights that leave me eagerly anticipating the next update.
OdpovědětVymazatYour recent blog post takes readers on a literary odyssey, skillfully navigating the realms of intellect and emotion. The perfect fusion of insightful commentary and relatable stories is truly remarkable. Every paragraph flows effortlessly, painting a vivid narrative that captures the imagination.
OdpovědětVymazatThis post truly resonated with me! The way you articulated those ideas made me feel like you were speaking directly to my soul. It's refreshing to encounter such genuine and insightful perspectives in a world filled with noise. Your words have left a lasting impression on me, prompting me to reflect deeply on my own beliefs and experiences. Thank you for sharing your wisdom.
OdpovědětVymazatThe article provides a novel approach to a topic often overlooked by many. The author's perspective is captivating and encourages readers to reconsider their viewpoints. Thorough research lends credibility to the arguments presented. The writing style is clear and concise, making it accessible to a wide audience. In essence, it's an insightful read that ignites curiosity and encourages deeper reflection on the subject matter.
OdpovědětVymazat"This article is truly remarkable! 🤯 You've covered the topic comprehensively and with great clarity. Your writing style is fantastic, making complex ideas accessible to all. Thanks for sharing your expertise! I'm eager to apply these insights in my own life. Keep up the outstanding work!"
OdpovědětVymazatYour article is undeniably valuable, and I appreciate the depth of information it offers. However, I'd like to share some general feedback. The site's style is impeccably chosen, and the articles are consistently engaging. 🎉 Excellent work, and I eagerly anticipate more enriching content! 💡
OdpovědětVymazatI found this article incredibly relatable. It's like the writer delved into the depths of my mind and brought my thoughts to life with their words. Their portrayal of complex emotions is truly remarkable. It's akin to conversing with a close friend who knows me inside out. I can't wait to pass along this insightful read to others who will surely appreciate its significance.
OdpovědětVymazatYour narrative is a journey of discovery, leading us through uncharted territories of thought. We eagerly await your next dispatch, ready to explore the realms of knowledge you unveil. Thank you for sharing your insights, igniting the flames of curiosity within us.
OdpovědětVymazatDiscovering this blog feels like uncovering a hidden gem of wisdom. The author's eloquent writing effortlessly guides readers through a sea of information. Their ability to simplify complex topics into easily understandable nuggets of wisdom is truly remarkable. I eagerly await each new post with excitement, like a child waiting for a treat. Thank you for sharing your expertise and making learning such an enjoyable experience!
OdpovědětVymazatAmazing post! Your thoughts really connected with me. It's wonderful to explore a different approach to the topic. Your ability to simplify the information is commendable. The visuals you included were a great addition! Your writing style is engaging and clear. I'm looking forward to seeing more of your work. Keep up the excellent effort—I’m excited for your next post!
OdpovědětVymazatIt's fantastic to hear you're enjoying my content! Your commitment to staying informed is truly valued. Looking forward to sharing more captivating articles with you weekly. Thanks for bookmarking the website! Egypt visa for Indian Uae residents through online application or upon arrival, simplifying travel arrangements. This facilitates seamless exploration of Egypt's cultural wonders for Indian nationals residing in the UAE.
OdpovědětVymazatYour design is truly impressive, and your talent for captivating readers is undeniable. The cleverness and captivating visuals nearly tempted me to explore the world of blogging. Well done! I genuinely appreciated your insights and the engaging way in which they were presented.
OdpovědětVymazatAs I read through your post, I found myself nodding in agreement with each word. Your perspective is refreshingly insightful, offering a new angle on a familiar topic. What resonates most is your ability to blend personal experience with universal truths, creating a narrative that feels both relatable and profound. It's evident that you've poured your heart into crafting this piece, and your passion shines through every paragraph. Thank you for sharing your wisdom with the world; it's truly a gift to stumble upon such thought-provoking content. Looking forward to more enlightening reads from you
OdpovědětVymazatYour relentless commitment to sharing knowledge shines through brightly, and your writing style is undeniably captivating. Each article you produce is like a beacon of wisdom, guiding readers on a journey of enlightenment. 🌟 Thank you for being such a dependable source of inspiration and information. 📖🌿
OdpovědětVymazatYour remarks have genuinely touched me. Your ideas are incredibly admirable in terms of their depth and clarity. Your capacity to weigh different points of view in an impartial manner is both illuminating and energising. Your writing captivates the reader with ease and makes difficult ideas simple. I appreciate you adding your priceless ideas to the discourse. I look forward to reading more insightful articles from you.
OdpovědětVymazatYour brilliance shines through your work, skillfully elucidating the nuances of the subject matter. The evident commitment and diligence you've poured into your writing are palpable, resulting in prose that is both articulate and graceful. Your profound insights have deepened my understanding and reignited my passion for knowledge pursuit. I extend my heartfelt appreciation for your selfless dissemination of knowledge, evoking a profound sense of wonder within me.
OdpovědětVymazatIt brings me immense satisfaction to stumble upon this exceptional content. Building a repository of reliable knowledge sources is paramount for anyone engaged in a task, and this article ticks all the boxes. The astute presentation and articulate writing style in the first paragraph instantly grabbed my attention. We extend our gratitude to the author for sharing this vital information.
OdpovědětVymazatAbsolutely adored this blog post! Your insights were incredibly sharp and engaging. I loved how you simplified complex topics into easily understandable segments. The real-world examples made everything so relatable. Keep up the excellent work—can't wait to read more from you! This blog is essential for anyone wanting to stay informed and inspired. Thanks for sharing your knowledge with us!
OdpovědětVymazatI wanted to let you know how much your blog means to me. Your posts are always filled with hope and positivity, providing a much-needed boost of encouragement. Thank you for your dedication to spreading happiness.
OdpovědětVymazatI'm always excited to see a new post from you. This one didn't disappoint—full of great information and written beautifully. The clarity of your writing and the depth of your insights are truly commendable. Thank you for continuing to produce such fantastic content. Keep it up!
OdpovědětVymazatReading this post felt like a gentle breeze of clarity amidst the chaotic storm of information overload. Your insights resonate deeply, offering not just knowledge but a soothing reassurance that we're not alone in navigating life's twists and turns. It's refreshing to stumble upon genuine wisdom, thoughtfully shared. Your words serve as a beacon of light, guiding us through the murky waters of uncertainty. Thank you for not just adding to the noise, but for contributing meaningful reflections that make a tangible difference in how we perceive the world around us.
OdpovědětVymazatYour effortless dive into the core of the topic makes it both fascinating and educational. I appreciate how you've crafted the content to be accessible for readers of all levels. Your writing flows seamlessly and held my attention throughout. I'm eager for more insights!
OdpovědětVymazatThis is an insightful and engaging post on the impact of technological changes. Your blend of personal stories with analytical insights makes for a compelling read. The practical tips for staying resilient are particularly helpful. Looking forward to more of your thoughtful posts.
OdpovědětVymazatWhat a captivating read! Your writing style is so engaging and thought-provoking. It's like you've opened a window into a world of introspection and reflection. I appreciate the way you've explored these ideas—it's clear you've delved deeply into the complexities of human nature. Reading this was a truly enriching experience. Thank you for sharing your insights with such clarity and depth.
OdpovědětVymazatYour insights have provided a fresh perspective! Your clarity and engaging writing style are commendable. It's rare to find content that challenges conventional wisdom in such a thought-provoking way. I look forward to exploring more about this intriguing topic. Keep up the fantastic work!
OdpovědětVymazatA truly wonderful post! Your ability to break down complex ideas and present them in an engaging way is impressive. I especially enjoyed the blend of personal anecdotes and thorough research, which made the content relatable and informative. Your writing style is captivating and keeps the reader's attention from beginning to end. The practical tips you provided are highly valuable and easy to apply. I’m eager to read more of your content and see what other interesting topics you discuss. Fantastic work!
OdpovědětVymazatThis blog post was truly exceptional! Your ability to simplify a complex topic into clear, digestible pieces is impressive. The personal anecdotes and real-life examples made it relatable and engaging. I appreciate the thorough research and thought you put into this. I’m looking forward to more of your insightful posts. Fantastic work.
OdpovědětVymazat