pondělí 21. dubna 2014

Jak jsem v Brně pořádala Cupcake Cup

Cupcake Cup. Už, když jsem byla na pražské verzi, kterou pořádá a založila Jana Stehlíková z Foodies Clubu VŠE, tak jsem věděla, že něco podobného bych chtěla uspořádat i v Brně. Pořád jsem se k tomu ale nějak neměla, nepřemýšlela nad tím a řekla si, že někdy to prostě bude. Pak jsem si ale strašně oblíbila jednu kavárnu v Brně – Café Atlas. Je to moje nejoblíbenější místo, kde už jsem utratila milióny, dostala do sebe hektolitry limonád a kofeinu, trávila tam snídaně a obědy a snědla kila hummusu. A tak mě napadlo – vždyť tady by byl super Cupcake Cup! Napsala jsem tedy se smělým dotazem provozní Hedvice, které se celý nápad také celkem zamlouval, a společně jsme se dohodly na velikonoční sobotě, ačkoliv jsme měly trochu strach, že tři týdny na propagaci je málo, že nikdo nedojde a my budeme v Atlasu samy. Tak jsem šla o pár metrů vedle do školní knihovny, udělala na Facebooku událost, dala na ni odkaz na blogovém profilu a šla na oběd do Castellany. Při nudné jízdě v tramvaji jsem se jako správný závislák jen tak ze zvyku mrkla na Facebook. Cože??? Desítky sdílení? Stovky pozvaných lidí? Pomóóc. Musela jsem odkaz na událost smazat všude možně, vyhlásit registrace emailem a uzavřít událost, aby se nezvali další a další lidé, protože kapacita měla být jen 50 účastníků. Chtěla jsem, aby celá akce byla alespoň trochu komorního charakteru a hlavně abychom neumřeli na nadměrnou konzumaci cupcakes. Nakonec tedy bylo v události celkově asi 60 lidí, 24 pekařů v 18 týmech a zbytek ochutnávači. A milión náhradníků v obou kategoriích, kteří se hlásili ještě pár dní před akcí. Náhradníci se ukázali jako dobrá volba, protože postupně samozřejmě někteří lidé z různých důvodů odpadli. 

úterý 8. dubna 2014

Rozhovor: Romana - makrónky REPUBLIKA


Po čase pro vás mám zase jeden rozhovor z mého z ghetta pera, který vyšel před pár týdny v Instinktu. Tentokrát je s Romanou Zubalovou, která stojí za makrónkami Republika. Každý z brněnských milovníků dobrého jídla a sladkosti, co chodí třeba nakupovat do Sklizena Josefská, nebo na občas zajde na oběd do Bistra Franz má jasno, o co jde. Skoro každá makronka, kterou v Brně koupíte je od Romany, tedy od Republiky. (Pokud není od Martiňáka.) Romana je navíc strašně fajn, jako ostatně většina mých super respondentů, mám na ty milé lidi zkrátka štěstí! A k tomu všemu mi donesla krabičku makrónek, takže jsem byla na vrcholu blaha. Tady si tedy můžete v původní a nezkrácené verzi přečíst rozhovor, který vyšel asi před třemi týdny v Instinktu. Makrónkám zdar!

úterý 1. dubna 2014

Velikonoční cupcakes

Ačkoliv jsou letos Velikonoce až docela pozdě, přece jen už se to mnohými proklínané období červených zadků a opilých koledníků neúprosně blíží. Pro mě, jakožto atesitu, Velikonoce žádný zásadní význam nemají, přesto se ale nikdy neobejdu bez pečení mazance, občas dokonce stále tvořím i vajíčka, ačkoliv předsedkyní klubu Šikulů bych asi zvolena nebyla. Na Velikonoce to ale nemusí být jen mazance, beránky a jidáše, ale třeba... cupcakes! Já vím, je to překvápko. Ale s roztomilými Lindt vajíčky, (ve kterých je doopravdická čokoláda, na rozdíl od mnohých jiných) můžete udělat super cute hnízdečka a to se vyplatí. Nápadů na to , jak je udělat je všude spousta, stačí se Googlu zeptat na easter cupcakes a vyskočí na vás tolik hnízdeček, že budete koukat. Já jsem zvoila takové jednoduché aranžmá, které zvládne fakt každý a ani nejsou zapotřebí příliš pokročilé piping skills.

(Ale ten mazanec udělejte samozřejmě taky!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...