úterý 30. dubna 2013

Buchtičky s krémem

Všichni je známe už ze školky, někteří je milovali, někteří nesnášeli, každopádně buchtičky s krémem, se šodó, nebo dukátové buchtičky, jsou prostě klasika. (Pokud tyhle tři názvy jsou synonymní jen v mé hlavě, neváhejte mě opravit).
Buchtičky s krémem, jak jim říkám já, jsou zkrátka takový návrat do dětských bezstarostných let. (Zatímco teď mi na bedrech leží celej svět, že jo.)
Dietologové by nad touhle pochoutkou asi trošku zaplakali, ale to se nedá nic dělat, tak to holt u dobrůtek bývá často, ale jednou za čas - proč ne! Tak pojďme na to.
(Recept je z Apetitu)

neděle 14. dubna 2013

Cheesecake s karamelovými ořechy

Cheesecake s karamelovými ořechy
Cheesecaků není nikdy dost, takže je potřeba vás opět oblažit nějakým tím novým receptem. Tento typ cheesecaku s karamelovou polevou a makadamovými ořechy je z dílny slavného Yotama Ottoleghiho, já ho poprvé zahlédla u Chez Lucie a ta ho zase zahlédla u Anny, atd., atd. No, tak to zkrátka na foodblozích bývá a vlastně proč ne. Když se udává původní zdroj (věřte, že u foodbloggerů je to mnohdy důležitější než v diplomce) a když jde o šíření dobré věci, v tomto případě tedy další cheesecakové variace, tak  je to jedině dobře. Co je na tomto cheesecaku tak speciálního, skvělého a neodolatelného a tedy i důvod, proč o něm čtete, je právě ta karamelová poleva v kombinaci s ořechy obalenými v karamelu! To je totiž opravdová lahůdka alias vražedná kombinace a dá se pak využít i na další dobroty.

čtvrtek 11. dubna 2013

Prostřeno!


Chodíte pořád s kamarády do hospody, na kafe, do kina, a tak dále? 


Pokud už nevíte, co by, tak krom toho, že to najdete v OBI, tak pro vás mám tip na super zábavu. Udělejte si svoje vlastní Prostřeno!
Určitě všichni znáte pořad televize Prima, kam se obvykle hlásí nevychovaní burani, kteří jako vrchol kulinářské speciality připraví rolky z toustovýho chleba plněný taveným sýrem nebo piškotovou buchtu s převelice vtipným názvem orgasmus. Samozřejmě nechci nikomu křivdit, mnohdy se tam objeví světlá výjimka, která připraví skutečně vychytané menu, na které je radost pohledět. Takováhle osoba ale nejen že většinou nevyhraje, ale ještě ji obvykle ostatní pomlouvají se slovy„na co si to hraje“. Hlavně tam už dlouho nejde tak úplně o vaření.

pondělí 8. dubna 2013

Celebrity party

Pozvánka na Mystery party
To si tak v klidu píšete blog a najednou jste pozvaní na nějakou party s celebritama, kde se představuje nový drink od Zlatopramenu a je potřeba, abyste u toho byli. Prostě úplná normálka. Červený koberec included. Trochu mě sice urazilo, že se mnou nikdo nechtěl udělat rozhovor, ale aspoň jsem se hodně procházela před objektivy, to dá rozum. Takže jsem se objevila na pár videích na Super.cz, nebo na Idnesu, kde se jako správná foodbloggerka na pár sekund mihnu, když si jdu zrovna pro jídlo. (Hlavně ve chvíli, kdy Eliška Bučková mluví o své anorexii, je to skutečně velmi povedená práce střihačů).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...