čtvrtek 28. března 2013

Mazanec

Mazanec
Velikonoční mazanec je prostě klasika. Pro nás ho dlouho dělávala babička, než jsem před pár lety převzala otěže já. Když mi bylo asi 17, tak jsem se k ní šla dívat na přesný postup a psala si opravdu velmi detailní poznámky a připadalo mi až neuvěřitelné něco takového upéct. Mazanec vlastně byla jedna z prvních věcí, co jsem kdy upekla a taky jsem na to byla patřičně hrdá. Postup je podobný jako u vánočky s tím, že se nemusíte otravovat s pletením, ale prostě jen uděláte kouli, kterou rozstřihnete. Finito! Problém jsem tentokrát měla s focením. Mazanec je takový nevděčný kousek, není rozkošný jako cupcaky, nebo stylový jako cheesecake. Je to prostě hrouda těsta. Když ho navíc fotíte v deset večer, tak mu to na kráse taky moc nepřidá, a proto k němu švihnete svíčku a pár vánočních ozdob, vždyť je to jedno, a nasvítíte ho stolní lampičkou. Zkrátka a dobře, foodstyling - level: proffesional. (Díky, Peťo, mohla by ses tím živit!) A takhle vznikly tyto nádherné přepálené fotografie, na které je radost pohledět. Ale nemůžu vás přece nechat před Velikonocema bez mazancového receptu, tak přivřete obě oči a hurá do toho!

neděle 17. března 2013

Cupcake brownies

Cupcakes můžete udělat prakticky z jakéhokoliv dortového nebo i jiného těsta. Tahle cupcaková variabilita je skvělá, protože můžete dělat nové a nové druhy vlastně do zbláznění, k tomu používat různé polevy a popřípadě ještě těsto obarvovat. A skoro vždycky budete za drsňáky, protože cupcakes jsou roztomilé a vypadají, že vám zabraly fakt hodně času. Občas se mě někdo zeptá, jestli mě to pořád baví, péct cupcakes stále dokola. A ano, baví!

pondělí 11. března 2013

Kokosové cupcaky / Coconut cupcakes

Kokosové cupcaky
Chcete narozeninovou oslavu, kam přijde opravdu hodně lidí? Slibte cupcaky! Toto není reklamní slogan cateringové firmy, ale krutá realita. To takhle na Facebooku jednou plácnete, že bude nějaká oslava, kde budou možná i nějaký cupcaky a rázem stojíte dva dny u trouby a zdobíte příjemných 50 kousků.
A když už jich musíte dělat tolik, tak se samozřejmě vyplatí upéct takové druhy, které jste ještě nedělali, což je ta hlavní a zásadní výhoda. Kromě klasických čokoládových a red velvet cupcakes jsem tedy udělala tyto kokosové krasavce a cupcake brownies.
Právě tento kokosový je navíc jediný cupcake, který jsem ten večer ochutnala a to jen proto, že už se mi nevešel do žádné krabičky, tak mi nezbylo, než ho nést buď v ruce, nebo se obětovat. (Jestli si myslíte, že to s tím nošením v ruce je vtip, tak bych toho kvůli nutkavé potřebě, aby na každého aspoň jeden zbyl, vážně byla schopna . Nicméně jsem na jehlových podpatcích se sedmi krabičkami plnými cupcaků při cestě tramvají manévrovala už tak dost, tak jsem ho holt radši snědla. No a byl výborný.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...