středa 18. dubna 2012

Laserová operace očí od začátku do konce

Protože už mě nebavilo si neustále objednávat nové čočky a roztoky a protože bez nich jsem stěží rozeznala kluka od holky, rozhodla jsem se podstoupit laserovou operaci krátkozrakosti.Nad operací už jsem přemýšlela dlouho, ale je nutné počkat na ustálení vašich dioptrií, což znamená, že se zhruba tři roky nezmění. Když jsem byla na kontrole zhruba v osmnácti, tak jsem byla stále větším a větším slepejšem, takže operace pořád nepřipadala v úvahu. Navíc ji obestíraly takové legendy, jako že když vám oči odoperují před porodem, tak vám pak při tlačení vypadnou a podobné roztomilosti.
Na nějakou dobu jsem tedy nad zákrokem přestala přemýšlet a dál na pláži hledala svoje lehátko a následně si nasazovala zasolenýma rukama čočky zpět do očí.
Nedávno se táta, který je na tom podobně jako já, rozhodl, že si zajde na vyšetření, jestli by měl vhodné oči na laserový zákrok, protože toho pro změnu jakožto nesnášenlivce vkládání divné hmoty do oka, otravují brýle. Tak jsem se objednala taky a 4. 1. se dozvěděla, že mám stejné dioptrie jako před třemi lety (tedy krásných -5,5 na pravém oku a -4,25 na levém) a že moje oči jsou jinak zdravé jako řípy a jsem tak ideálním kandidátem na zákrok. Proč to tedy oddalovat, objednala jsem se hned za 12 dnů, tedy na 16. 1. na 12:00.

neděle 15. dubna 2012

Modrobílé šílenství

Vidělas včera Kometu? Ne? To nemyslíš vážně! Ale, ano myslím. Nejsem žádný sportovní ignorant a chápu, že pro hokejové Brno je letošní úspěch, ať už finále dopadne jakkoliv, opravdu mimořádný. Naprosto chápu radost těch, co už od základní skupiny poctivě fandí na každém zápase v Rondu a teď se jim dostalo zasloužené odměny za vyřvané hlasivky. Chápu radost lachtana, který si svým skvělým a inspirativním fanděním vysloužil doživotní permanentku. (Kdo neví, kdo je lachtan – UTFG). Rozumím těm, co při většině zápasů Komety pravidelně sedí doma u televize a stejně tak u ní seděli v únoru. Dokonce chápu i ty, co sledují alespoň výsledky v novinách nebo na internetu a mají přehled i o ostatních týmech. A hlavně pak chápu ty, co na Kometu poctivě chodili i loni, kdy byli skoro největšími losery extraligy.  Co ale vážně nechápu, je osm tisíc lidí na Svoboďáku. Nebo ti doma u televize, co mají poslední dva týdny na očích modrobílé brýle, i když ještě před pár týdny vůbec neměli tušení, proč je v určité dny v šalině tolik lidí v dresech.  Nechápu, proč statusy o Kometě zaplavily celý Facebook... to bude tou barvou.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...